dinsdag 9 december 2014

Aanzuiveren: het wordt toch nog spannend

Zoals ik eerder al schreef gaan we deze maand proberen om de betaalrekening niet aan te zuiveren. Even in het kort: We hebben in november meer geld uitgegeven dan er was binnengekomen en dus zouden we ons banksaldo moeten aanvullen vanaf de spaarrekening, maar ik ga proberen of we het redden zonder deze aanzuivering. Zo ja, dan blijft het saldo van de spaarrekening wat hoger, zo nee, dan is er ook geen man overboord.

Maar het wordt nu dus toch even spannend. Een paar dagen geleden is Sanders trein-abonnement afgeschreven en degene die de declaraties afhandelt was afgelopen week op vakantie. Hopelijk komt het geld nu snel onze kant op, maar op dit moment moeten er niet teveel vaste lasten afgeschreven worden (gebeurt ook niet, trouwens!), want anders kan het wel eens gebeuren dat ik niet kan pinnen....

Achja, ik heb voor de zekerheid maar vast wat contant geld in mijn portemonnee gestopt.... Living on the edge ;) Al zit ik me wel te bedenken: als we het redden dan blijven we dus op dat randje zitten voortaan.... Ik weet nog niet of ik dat prettig vind op de lange termijn. Maar we zien wel.

5 opmerkingen:

 1. Als je het red, heb je het te kort aangezuiverd en zit je niet meer op het randje. En dan komt die declaratie volgende maand als extra mee en kan het naar de spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als je weet hoeveel je over houdt na vaste lasten en wat je ongeveer uitgeeft aan boodschappen, weet je toch van tevoren al of je goed zit of niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opzich wel, maar als de declaratie de ene keer op de 5e wordt overgemaakt en de andere keer pas op de 20e dan is dat toch wel lastig. Gaat om ruim €500 namelijk.

   Verwijderen
  2. ah ja dat is lastig idd. daarom doe ik het andersom :p inkomsten eerst naar een spaarrekening, speciaal hiervoor. en 1e van de maand het maandbedrag naar de betaalrekening.. mans inkomen is 4 wekelijks dus ook elke maand op een andere datum en ik heb 4 inkomens eigenlijk, en ook elke maand andere bedragen en anadere data... :p

   Verwijderen
 3. Hoi, ik lees in een reactie van jou op een ander blog dat je een loopwagen zoekt. Ik heb een leuke (met blokken, dus eigenlijk een blokkenkar) waar onze kinderen te groot voor worden. Die mag je overnemen. Als je interesse hebt, mail me dan op calimero (underscore) mel (apestaartje) yahoo punt com. Groeten,
  Melanie

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)