woensdag 10 december 2014

Sander theorie examen

De laatste maanden lopen we er steeds meer tegenaan dat we geen rijbewijs hebben. Het begint gewoon steeds irritanter te worden, eigenlijk.

Bijvoorbeeld nu met Disneyland. We kunnen met alle liefde meerijden met mijn ouders, maar het moet wel allemaal op hun voorwaarden. Zelf zouden we het liefste extreem vroeg vertrekken, zodat we op vrijdag ook al lekker het park in kunnen en zoveel mogelijk attracties kunnen doen, zodat we op zaterdag als het drukker is niet zo hoeven te stressen. Maar mijn ouders willen 'pas' om 6 uur vertrekken, wat betekent dat we files gaan tegenkomen onderweg en waarschijnlijk pas rond 2 uur in het park zijn (of misschien nog wel later!).

Maargoed, Sander is dus al een hele poos bezig met rijlessen, maar er is één struikelblok: de theorie. Keihard studeren is nooit echt Sanders ding geweest, met logisch redeneren kon hij altijd wel zijn examens halen. Maar bij het theorie-examen werkt dat natuurlijk toch net iets anders. Dus nu moet hij écht aan de slag. Hij heeft het al verschillende keren geprobeerd maar tot nu toe niet met succes.

We hebben nu de rijlessen dus even opgeschort en gaan eerst focussen op de theorie. In januari gaat Sander dan examen doen. Speciaal in Barendrecht, want daar kun je theorie-examen nieuwe stijl doen, op een eigen computer. Dat zal ook wel schelen, want dan kun je jezelf veel beter concentreren, denk ik. Het is nog even weg, maargoed.... We gaan er gewoon voor!

Hopelijk dan toch snel het rijbewijs, zodat we voor dit soort situaties in elk geval een auto zouden kunnen huren en niet meer afhankelijk zijn van anderen... Hoe lief we die ook vinden ;)

15 opmerkingen:

 1. Ik zou zelf ook theorie gaan doen! 'n Rijbewijs is voor iedereen handig ook al heb je zelf (nog) geen auto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles op zijn tijd. Eerst Sander, daarna zien we wel weer verder.

   Verwijderen
 2. Daar ben ik het roerend mee eens!
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes, ik heb 3 jaar geleden op mijn 36 ste mijn rijbewijs gehaald. en echt nog elke dag zo blij mee.
  ik ben onafhankelijk, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb je al zo'n oefen cd? Ik stuur hem anders graag naar je op. Hier was de theorie geen enkel probleem. Over de praktijk gaan we het niet hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat lief! Nee, volgens mij heeft Sander die nog niet. Zou wel heel fijn zijn. Hij heeft het er echt moeilijk mee om het er allemaal in te krijgen en doet steeds van die oefen-examens nu, maar met zo'n CD is denk ik ook wel heel handig. Dus graag!!

   Verwijderen
  2. mail me even op esmoreit@yahoo.com, dan stuur ik boekje en cd-rom naar je op!

   Verwijderen
 5. Waarom oefent hij niet gewoon op de computer. Onze zoon doet dit ook er zijn heel veel examens die je zo kunt oefenen, bijv op rijles.nl. De hele klas oefent zo tijdens de pauzes hun examens.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O te snel ik zie dat hij al oefenexamens doet. Dan weet ik het ook niet. Misschien een paar lessen volgen.
   Moeder van drie

   Verwijderen
 6. Mijn tip: laat hem lessen volgen bij een rijschool. Mijn zoon met leerproblemen heeft dit ook gedaan en is in één keer geslaagd met maar een paar foutjes.Bij mijn weten heeft hij thuis het theorieboek niet open gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook lessen gevolgd bij de rijschool. Daar wijzen ze je ook op de gemene instink-vragen, dat was echt een voorsprong vond ik. Succes voor Sander!

   Verwijderen
  2. Dat is inderdaad de volgende stap als het nu wéér niet gaat lukken....

   Verwijderen
 7. Oeh spannend, mocht je overwegen om na Sander je rijbewijs te halen, dan is het misschien slim om samen te gaan leren en oefenen, dat scheelt jou straks en het is gezelliger!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, zo fijn om een rijbewijs te hebben. Die vrijheid...

  Vriend die het lastig vond, heeft ook goede ervaringen met theorie lessen via rijschool.Kost wat, maar hij had hem toen in 1 x.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. misschien kan hij het ook aanvragen om het examen een op een te maken. Doen ze in aparte ruimte met examinator. Dit gaat mijn schoondochter doen in januari ze is al vier of vijf keer gezakt. Ze hoopt dat dit beter gaat de oefenexamens maakt ze altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)