maandag 5 januari 2015

Eerste hypotheek-aflossing is een feit!

Joepie, de eerste extra aflossing op onze hypotheek is een feit! Gistermiddag heb ik €400 overgemaakt naar de bank. Doei doei, centjes ;) Het blijft een lekker gevoel, vind ik.

Die €400 is opgebouwd uit een gedeelte rente dat we op de spaarrekening hebben gekregen + het verschil tussen €1.000 en het huidige bedrag dat we betalen aan de hypotheek + wat geld dat ik heb verdiend via Textbroker. Dankzij deze aflossing wordt dat bedrag €1,33 lager en dit betekent dus dat we weer net iets sneller naar een volgende aflossing sparen. :)

Voor de meest recente stand van zaken over onze hypotheek, klik hier 

---

Verder nog even over gisteren, omdat sommige mensen aangaven dat ze benieuwd zijn hoe het was in de kerk. 

Het was echt heel apart. Mijn vriendin had gezegd dat ze totaal niet wisten hoeveel mensen er zouden komen, ze zou al blij zijn met 10 man. Maar in werkelijkheid waren er 80 man (voor haar natuurlijk ook een enorme verrassing!!). Ook veel uit mijn oude gemeente, juist de mensen waar ik altijd een klik mee had waren er. Ook mensen die al ruim 3 jaar uit de gemeente waren getrokken hadden hun weg naar de dienst gevonden. En daarnaast ook een oude vriendin die ik al zeker 7 jaar niet had gezien...

Het voelde dus net alsof ik na heel lange tijd weer terug thuiskwam. Er is heel veel geknuffeld, gelachen, bijgepraat... Na afloop is mijn vriendin nog meegekomen naar ons huis om een bakkie koffie te doen en gek genoeg voelde het nu wél weer als vanouds. Blijkbaar had het gewoon even tijd nodig om te slijten, maar het is nu wel goed. 

Veel mensen zullen misschien niet begrijpen hoe ik er zo makkelijk overheen kan stappen dat zij mijn relatie zo heeft veroordeeld, maar hier is inmiddels dus 2,5 jaar overheen gegaan en we hebben het er uiteraard wel een paar keer over gehad en zij voelde zich er ook heel rot over, maar had wel het gevoel dat ze het toch tegen me wilde zeggen, omdat ze zelf ook jarenlang in een relatie met een ongelovige man heeft gezeten en zij had daar wel veel moeite mee gehad en dat wilde ze mij besparen. (Uiteindelijk is hij trouwens ook gelovig geworden, ik heb ze nooit anders gekend dan samen gelovig en het is echt een heel leuk stel)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben echt heel blij voor je dat het zo goed uitgepakt is, dat je weer oude bekende hebt mogen zien en dat je weer opgebouwd bent. Bijzonder ook dat het zo dichtbij is. Hopelijk stimuleert jou dit om het verder op te pakken en stimuleert het jou in jouw relatie met God.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het knap dat je zo gemakkelijk je vriendin kon vergeven en weer op de oude voet de vriendschap voortzet. Als je gelovig bent, moet je dat in feite ook kunnen, ik zelf zou het niet zo gemakkelijk kunnen en had toch een voorbehoud tov van haar. Goed van jou dat je zo vergevingsgezind bent! Is een mooie karakter eigenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook een hele poos gehad, dat voorbehoud. We hebben sinds ik wist dat ik zwanger was, nu alweer 1 jaar en 9 maanden geleden, weer contact en al die tijd heb ik voorbehoud gehad. Maar sinds gisteren is dat weg, gelukkig :)

   Verwijderen
 3. Wat supergoed!!
  Die aflossing, maar ook dat die kerkdienst zo goed beviel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie aflossing, goede start van het nieuwe jaar. Zo komt je doel wel dichterbij!
  Fijn en mooi om te lezen over de kerkdienst en de fijne tijd daar. Ik hoop dat je daar je plekje zult vinden en meer rust en vrede gaat ervaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, ga zo door! Ook wij hebben zojuist onze eerste aflossing gedaan. Dat er nog vele mogen volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo snel in het jaar je eerste aflossing kunnen doen. Ik heb dit jaar nog niets afgelost ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met de aflossing, toch weer een stapje dichterbij dat het echt jullie eigen huis wordt.

  En gefeliciteerd dat je vriendin weer in je leven is. Knap dat je haar kon vergeven. Natuurlijk had het tijd nodig, maar ik weet niet of ik het zou kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)