vrijdag 9 januari 2015

In een verkooptruk getrapt :(

Vanmorgen schreef ik over de foto's die ik had laten maken op het winkelcentrum. Ik ging erheen met de vaste overtuiging dat ik maximaal €150 aan die foto's zou gaan uitgeven. Maar uiteindelijk heb ik de hele set meegenomen á €189. Wat er misging?! Ik heb wel een paar ideetjes:


  • Alle foto's waren leuk deze keer! Het was onmogelijk om een keuze te maken! (Zelfs de gratis foto was leuk!)
  • Mijn gezelschap was niet behulpzaam. Ik neem nooit, nooit, nooooiiit meer mijn moeder en zusje mee als ik foto's op ga halen. Hoe vaak ik ook zei dat ik maar €150 wilde uitgeven, ze bleven erbij dat ik écht dat tweede canvas ook moest kopen.
  • De verkoopster had een hoge gun-factor. Deze dame was goed! Ik gunde het haar gewoon om die foto's te verkopen! In tegenstelling tot de zuurpruim die de vorige keer de foto's verkocht.
  • De prijzen zijn zo opgebouwd dat je in een fuik loopt. Voor 20 euro heb je die tweede foto erbij... Maar als je dan nog eens 10 euro extra uitgeeft dan heb je er nóg een erbij. O, en dan is die canvas toch óók wel erg leuk, die laat je dan toch niet liggen voor 20 euro extra?! AAARGH!
Goed. Zoals ik had gezegd: ga maar los anoniempjes! Ik wijs jullie er alleen wel op dat ik tegenwoordig de reacties modereer, dus als je wilt dat anderen het ook kunnen lezen, hou het dan respectvol. Dank u!








49 opmerkingen:

  1. Whaha, ik vind het wel een goede grap.
    Geniet van beide canvassen en voor de volgende keer zou ik zelf een fotograaf uitzoeken, mooie buitenfoto's laten maken voor de helft van het geld

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn wel leuk!!Maar no way dat ik er zelf 150 euro aan uit zou geven;).Ik heb het toen nog bij V&D gedaan, en heb mij keurig ingehouden!.. En bij de 2e deed ik het al geeneens meer..
    Ik neem ook geen schoolfoto's op de basisschool, we maken zelf al zoveel foto's, heb ze nu wel van de middelbare omdat die een stuk goedkoper zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oei wat een hoop centjes! Ze zijn wel hartstikke leuk! Groeit hard zeg!

    groetjes Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die een-na-laatste-foto waarop hij dat stoeltje vasthoud..wat een boefie. *smelt* Die vind ik echt supermooi. (De rest ook hoor)
    Tobias had er zin in zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik lees al even je site. Ben zelf ook bezig met een blog op te zetten, maar nog niet helemaal zo ver. Waardevol die foto's. Leuke knul, je zoontje. Ik zou ook aanraden volgende keer zelf een fotograaf/fotografe te zoeken want er is meer uit te halen. Ik fotografeer (echter geen portretten dus geen reclame voor mijzelf) Dan krijg je voor minder/zelfde vast nog mooiere serie van je zoontje. Geniet ervan, tijd gaat zo snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. haha, ik moest vanochtend al lachen toen ik je las....... en ik heb gelijk gekregen;-) Geniet er van met heel je hart en vergeet dat geld!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat 'n boel geld, heftig hoor! Maarre....dat je ze allemaal gekocht hebt verbaast me niet. Zo schattig.......:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nu heb je dus een heleboel foto's van dezelfde dag. Je gaat ze echt niet allemaal ophangen... Zonde hoor, zoveel geld!
    Hij is superschattig dus ik snap het wel een beetje maar zou het zelf nooit doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We geven er ook een paar weg, hoor ;) Maar idd, blijft een hoop geld.

      Verwijderen
  9. Wat een trots smoeltje op die foto waar die staat!

    Mijn manier: geen foto's laten maken :). Scheelt een hoop geld... € 150,= is echt superveel! Maar die foto's had je anders niet gehad... :)... Onbetaalbaar dus... Lekker van genieten en vooral niet meer aan de prijs denken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, hij was ook ontzettend trots! Zelf vind ik dat ook de allerleukste foto :)

      Verwijderen
  10. Dit is je gewoon vergeven. Hier ga je geen spijt van krijgen ondanks het geld. Geloof me. En die ene foto niet nemen van jouw kind. Ik vind dat zo erg. Wat doen ze dan met die foto van mijn kind vraag ik me dan af?? Nee. Ik wil ze ook altijd allemaal ;-). Geniet gewoon van die foto's.
    En tja. Dit is natuurlijk op de mama's inspelen. En weetje. Heel veel ouders kopen ALLE foto's :-).

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook al neem je de foto's, ze hebben altijd nog de negatieven zelf. Dus of je ze neemt of niet, ze kunnen ze, als ze willen ze evengoed namaken.

      En ik denk niet dat ze alle foto's die ze niet verkopen bewaren, dan hebben ze er vele duizenden. Volgens mij worden die gewoon vernietigd na een tijdje.

      Verwijderen
  11. Ik koop meestal de dvd, met digitale bestanden.. Zo ook van onze trouwfoto's.. Gewoon ergens anders met een leuke actie af laten drukken. Ik heb 900 euro bespaard door zelf te plakken. En bijbestellen kon gewoon bij de kruitvat.
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar trappen de meeste fotografen ook niet in hoor! Onze dochter heeft wel eens met een verjaardagsfeestje een fotoreportage laten maken. Stikduur was die dvd toen!

      Verwijderen
  12. Ik loop altijd met een grote boog om fotografen in het winkelcentrum heen, wist ook niet dat die dit soort foto's zo duur waren zeg, jeetje!
    Nu maar genieten van je foto's en de kosten snel vergeten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja nou daar ben je mooi ingetrapt ;-). Ga gewoon lekker genieten van die foto's, ze zijn wel heel mooi. En een volgende keer niet meer die 'gratis' foto laten maken als je het niet waard vindt

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hahaha, mag ik even lachen? Heb je veel moeten modereren?
    Maar ze zijn superschattig hoor! Wilde je moeder niet een bedragje doneren? Dat zou mijn moeder doen, als ik twijfel ;-) Niet dat ik daar altijd op zit te wachten, maar ze geeft graag geld uit aan haar kleinkinderen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb tot nu toe 1 reactie gemodereerd, maar dat was omdat het reclame was ;)

      Mijn moeder zat wel te twijfelen of ze mee zou betalen, maar ik heb gezegd dat ik dat niet wou. Ze krijgt hem nu als heel erg vervroegd moederdag-cadeautje :)

      Verwijderen
    2. Nou, dat is toch het mooiste kado wat je als oma kan krijgen dan!

      Verwijderen
  15. Ach, één ding kan ik je zeggen om het goed te praten. haha. De foto's hebben wij ons 15 jaar gehangen en op onze slaapkamer nog steeds. Dit jaar pas heb ik nieuwe laten maken. Dus, geniet van je mooie foto's en van je mooie zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De foto's zijn zeker supergaaf geworden. Is ook heel slim van ze om het te laten afdrukken. Zeg je minder snel nee. Had de vorige keer geluk dat onze dochter er echt geen zin in had en dat uitstraalde en onze zoon nog te jong was maar niet baby genoeg voor lieve schattige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wow, ik wist niet dat die dingen zo duur waren! Maar ze zijn inderdaad leuk geworden, maar niet meer te veel aan denken en vooral wat van genieten. Je hebt ze immers gekocht omdat jullie zoon erop staat, de prijs maar snel vergeten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ja, je bent er mooi ingetrapt!
    Ze zijn inderdaad erg mooi. Wij hebben bij alle 6 de kinderen met 6 maanden bij de V-en-D foto's laten maken. Een grote foto krijg je dan gratis. En verder kochten wij heel selectief erbij. Een voor het kind zelf, een voor beide opa's en oma's. De rest gaat anders heel duur in de kast liggen verstoffen. Dat is pas echt zonde van je geld.
    Geniet van je mooie foto's!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw, duur zeg! Maar wel heel mooi dus kan me voorstellen dat je gezwicht bent ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Alle 189 euri waard hoor. Prachtig verhaal weer😀

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuke foto's maar ik zou al nooit van te voren bedacht hebben dat ik 150, 00 zou gaan uitgeven = 1 maand voeding!

    Als je graag foto's op canvas wil volgend jaar zelf elke dag foto's nemen, een aanbieding afwachten van bv Groupon en voor 9,95 30 x 40 laten printen.
    Zit vind ik zonde geld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had van tevoren bedacht om MAX 150 euro uit te geven, eigenlijk wilde ik daar nog onder blijven hoor ;)

      Verwijderen
    2. Al was het 100 geworden is toch ook vele dagen voeding.

      Maar je hebt een lesje in tot 10 tellen voor je beslist.

      Er zijn ook al andere opties gegeven leer ervan.

      Verwijderen
  22. Ik zou zeggen; Er lekker van genieten :-) Zijn prachtige foto's geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ach, je hebt maar 39 euro meer uitgegeven dan gepland haha :) En de verkoopster, wie weet werkt ze op commissiebasis. Heb je haar ook een leuke dag bezorgd. Gave foto's hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Haha, eigenlijk wist je van te voren al dat je daar wellicht in zou tuinen he? ;) Maar hele lieve grappige foto's, geniet ervan en de volgende keer een blokje om de fotograaf heen lopen he? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oeps dat was even meer uitgeven dan je wilde. Het is een flink bedrag. Als jij her er voor over hebt en de foto's graag wil doen. Jammer dat je je eigen vastgestelde grens van € 150 over bent gegaan. Een mooi leerpuntje ;.) misschien?
    Geniet van de mooie foto's en fijn dat je moeder haar Moederdag cadeautje dit jaar erg vroeg krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik hoop dat die verkoopster op commissie basis werkt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. gatverdikkie, voor dat geld kom ik je hele familie fotograferen! Je kunt er ook bijna zelf een leuk toestelletje voor kopen en ermee aan de slag; is dat niets?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Komt wel goed de volgende keer, zelfs als je ma en zus meegaan, is een leerstuk die je weer verder zal brengen om gewoon nee te zeggen, en de volgende keer vraag je gewoon dit: mam zus als jullie het zulke leuke fotos vinden gunnen jullie die ons vast wel, kopen jullie dan voor ons?! Dank je wel alvast.

    En zo houd jij grip op je portomonee en hun leren zo dat ze je niet moeten pushen en anders zelf bij moeten springen, is misschien niet leuk, maar als jij grip wilt houden en je grenzen wilt bewaken de enigste oplossing... voor jezelf opkomen en voet bij stuk houden.

    EN ook al gun je het iemand, JIJ weet wat je kan missen en houd je daaraan, oefen met jezelf en je man hiermee

    enne heb ik nooit fouten gemaakt? uhm nou geloof me pas geleden nog, boots snow, mn ma zou wel halen./.. 30 euro, terwijl ze voor 6,95 bij de a,cti.on waren, wat was ik kwaad, maar om me niet te laten kennen toch maar aan mn ma betaald omdat de kleine meid bij oma;s was en in de sneeuw even naar die blauwwitte winkel was ook geen optie... (het is en blijft je ma en ze bedoelde het goed, dus kwaad zijn was eigenlijk ook zo weer over hoor)

    Dusse ik begrijp geheel dat het je overkomen is, gewoon duidelijk zijn en je grenzen aangeven, dan weet een ieder waar ze aan toe zijn en kan je ervoor zorgen dat zij ook de volgende keer begrijpen dat je echt niet eroverheen wilt gaan

    Komt goed, echt waar, enne fijn weekend

    Groetjs.

    maartje blogt

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Blijkbaar kun het het jezelf veroorloven, dus waarom niet? Iedereen maakt fouten en deze is heel begrijpelijk. Als er zulke leuke foto's zijn dan is het extra moeilijk om nee te zeggen. Mijn oudste was twee toen ze in de V&D op de foto kwam. Ik zat in de bijstand en kon het mij echt niet veroorloven om meer foto's te nemen. Ik kwam toen niet echt in de verleiding en heb alleen de gratis foto meegenomen. Maar wat als ik meer geld om handen had gehad, ook al had ik daar eigenlijk andere doelen voor? Dan had ik misschien net als jij veel geld uitgegeven.
    Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Joh, jouw geld en bovendien.... hij is zó schattig!
    Volgende keer kan je richting fotozaak lopen en zelf een mooie camera uitzoeken ;)
    Maar de foto's zijn prachtig. Het is wel een talent om zo'n kleintje zo blij en onbevangen op een scherpe mooie foto te krijgen, dat is de fotografe heel erg goed gelukt. Dus weg met het boete doen, het geld heb je toch al uitgegeven, geniet van die prachtige plaatjes van je prachtige zoon. Het leven is te kort om je schuldig te voelen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind het ook knap, want hij is natuurlijk wel heel bewegelijk. Dat blije en onbevangene dat heeft ie van zichzelf ;) Hij staat er echt op zoals hij ook (bijna) altijd is :D

      Verwijderen
  31. schattige foto's maar voor die prijs had je een hele goede camera kunnen kopen. Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ik vind de aankoopprijs van die foto's veel te duur : 189 euro voor de ganse set is toch veel geld.... Anderszijds zijn die foto's wel zeer mooi en jullie zoontje staat er op elke foto zo mooi op met een stralend guitig gezichtje. Ik vind Tobias een fotogeniek ventje dat op elke foto zo spontaan en natuurlijk overkomt.....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Mijn ouders hebben van mij toen ik een jaar of vier was foto's laten maken bij een fotograaf. Niet in het winkelcentrum, maar gewoon zo'n fotowinkel. Ze hebben jarenlang overal in huis gestaan, dus je hebt er jaren en jaren plezier van.

    Al denk ik dat de prijs, ook al zou je dat na nu verrekenen, wel goedkoper was geweest. Het is ook zo met die fotografen dat ze inspelen op je gevoel. Leermomentje voor je, maar hier heb je wel lang plezier van.
    En die ene met dat stoeltje is echt super leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Geweldige foto's! Geniet je over twintig jaar nog van! Zo veel rendement krijg je nooit van je geld als je het spaart! Dus wat men ook zegt...sch**t aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Prachtige foto's en naarmate Tobias ouder wordt, worden die foto's alleen maar kostbaarder. Je kan niet terug in de tijd gaan om alsnog mooie foto's te laten maken, dus lekker ophangen, weggeven en ervan genieten.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik kan me zo goed voorstellen dat het zo loopt. Ik ben er ook zo een die er met open ogen instinkt. Maar ja, in the end of the day ga je wel met een tas voor waardevolle herinneringen weer naar huis. Da's ook wat waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wow 150 euro..
    Erg veel geld vind ik zelf.
    En persoonlijk had ik Tobias ook andere kleding aan gedaan (staat nogal slordig vind ik)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als haar zoon nou altijd in dit soort kleding loopt, dan ga je 'm toch niet in een bloesje fotograferen?

      Ik vind hem er niet slordig bijlopen, maar gewoon zoals peuters erbij lopen. En dat zijn nou juist de leukste foto's naar mijn mening.

      Verwijderen
  38. Kom op, zeg. Hier kan je toch ook niet uit kiezen ;-)
    Ze zijn leuk! Allemaal!
    En juist leuk in deze kleding!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)