vrijdag 30 januari 2015

Marktplaats: de smaak te pakken

Ik ben geen Marktplaats-meisje. Ik hou er nooit zo van om dingen te koop aan te bieden en dan maar af te wachten of het wordt verkocht. Het duurt me altijd veel te lang en dan zit je alsnog met al die spulletjes in huis. Soms zette ik dingen er wel 3 keer op en was het nóg niet verkocht. Dus nee, ik doe niet veel met Marktplaats.

Maar voor de Geld overhouden challenge was de opdracht op dag 4 om op te ruimen en iets te verkopen. En aangezien ik deze challenge serieus wil meedoen, om aan het eind van de maand een kritisch oordeel te kunnen geven, heb ik wat kleertjes van Tobias op Marktplaats gezet.... En wat denk je?! Binnen een dag heb ik al de helft verkocht!! :D

Nu heb ik dus de smaak te pakken en ga ik nog meer op Marktplaats proberen te verkopen :) Zo heb ik net weer wat erbij gezet, namelijk onze Quick Chef van Tupperware. Ik ben benieuwd of deze ook snel verkocht zal worden. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, maar toch.... ;)


13 opmerkingen:

 1. Ik heb toevallig de afgelopen weken ook weer een aantal dingen verkocht op Marktplaats. Toch goed voor 70 euro in totaal.

  Ik vind het alleen zo'n gedoe om alles in te pakken en te verzenden, helemaal met de wat grotere spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verbaas me altijd zo dat mensen een link naar hun advertenties op hun blog plaatsten. Ben je je er van bewust dat ik nu tot op de straat nauwkeurig weet waar je woont en ook hoe je van de achternaam heet? Op MP kun je trouwens ook het vinkje: toon op kaart uitzetten. Sorry voor mijn bemoeizucht maar ik zou me hier zelf niet lekker bij voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk! Ik heb het direct aangepast.... (Overigens ben ik inmiddels getrouwd en verhuisd, dus beide kloppen niet meer, hihi, maar mijn ouders wonen nog wel daar)

   Verwijderen
 3. Vraagje van de ene verkoopster op marktplaats aan de ander: Waarom verkoop je het als je het zo handig vindt?
  Ik snap dat je het wil aanprijzen maar er is een reden dat je toch kiest voor verkopen. Werkt het misschien dan toch niet zo heel handig, denk ik dan als (fictieve, heb al een goed werkende keukenmachine in een vééél te volle keuken!) koper.. Daarom zet ik er zelf niet zo zeer bij dat ik verkoop (redelijk logisch anders had ik geen advertentie gemaakt ;) ) maar waarom ik het te koop aanbied, althans in de gevallen dat dit logisch is om te vermelden. Bijvoorbeeld overcompleet of ben overgestapt op een elektrische variant of kamperen komt er bij ons niet zo meer van, zo iets. Soms kun je ook een heel leuk contact hebben met de koper en niet zelden is dan zo'n soort opmerking een aanknopingspunt.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, bedankt voor de tip ;) Ja, wij verkopen hem dus puur omdat we nadat we zijn gaan samenwonen (wat al drie jaar is, maar nooit de tijd genomen om het op MP te zetten!) met dubbele keukenmachines zaten....

   Verwijderen
  2. Begrijpelijk!
   Nog één klein puntje, er is wel een verschil tussen incompleet (= missende onderdelen) en overcompleet (= dubbel, teveel)...

   Groetjes Lily

   Verwijderen
  3. Haha, lekker dom van me. Bedankt voor het doorgeven, ik heb het gewijzigd

   Verwijderen
 4. In je advertentie staat INcompleet, da's toch wat anders ;)
  (Ik was nieuwsgierig hoe zo'n ding er uit ziet haha, succes met de verkoop!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er op zitten is voor mij het probleem niet. Verkopen helaas wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het ook een hoop gedoe voor weinig geld.. heb geen merkkleding oid van de kids, dus het gaat weg voor 0,50 of 1 euro oid. zet t vaakm op een regiogroep, maar loopt ook geen storm. te veel kleine prullen te veel werk (en daar geen tijd voor in drukke werkweken.. ) t wordt nu even rustiger, dus wie weet dat ik t weer eens ga proberen.. (aan andere kant is mn zusje zwnager.. ze wil niet weten wat t wordt dus nog even afwachten...:p )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja. Die quickchef staat hier ook ongebruikt te wezen. Zal eens in de gaten houden of het de moeite is hem op MP te zetten. Ik verkoop ook regelmatig op MP. Ik vind mezelf wel een echt Marktplaatsmeisje. Afgelopen jaren bij diverse opruimrondes voor paar duizend euro verkocht. Nu minder. Drie weken terug schoenen voor € 25,00. Gisteren toevallig drie artikelen geplaatst. Twee (playmobil en my little pony) vandaag al verstuurd. Andere artikel nog geen reactie. Een euro of 4-5 is voor mij het minimale bedrag waarvoor ik moeite doe iets op MP te zetten. Rest gaat naar kringloop of vuilnis. Morgen nog iets erop zetten wat er op staat met prijzen rond de €30,00. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben geen fan meer van marktplaats raak niks kwijt, geef nu meestal dingen weg en dan nog wil niemand ze hebben

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)