vrijdag 20 maart 2015

De bezem door mijn bloglijst - plan van aanpak

Hoeveel blogs volgen jullie? Ik volg er zelf denk ik wel een stuk of 100 op het moment! Via bloglovin is het erg verleidelijk om blogs aan je leeslijst toe te voegen en dat deed ik de afgelopen maanden dus ook zeer regelmatig!! Bloglovin is ook zó leuk en verslavend en er zitten echt pareltjes tussen al die blogs die ik nieuw heb ontdekt, maar nu is het tijd om eens met de bezem door mijn leeslijst te gaan. Niet alle blogs die ik momenteel lees passen bij mijn interesses.

Daarnaast: ik heb een nee - nee sticker op de deur zitten om niet constant met reclame-uitingen te worden geconfronteerd. Maar een aantal van de blogs die ik ben gaan volgen lijken wel wandelende reclame-folders! De advertorial blogs vliegen je daar bijna dagelijks om de oren. In het begin had ik dat niet zo door, maar als je het eenmaal ziet kun je het niet meer "ontzien". ;) Prima als iemand wat advertenties op zijn blog heeft staan, maar ik kom op blogs om een persoonlijk verhaal te lezen, niet om een soort verkapt reclameblad te lezen...

Daarom heb ik een plan van aanpak gemaakt:
 • Gistermiddag heb ik wat "soulsearching" gedaan. Voor mezelf op een rijtje gezet waar ik enthousiast van word. Korte samenvatting: ik word enthousiast van blogs over consuminderen, aflossen, duurzaamheid en persoonlijke verhalen van mensen.
 • Ook heb ik een lijstje gemaakt met dingen waar ik niet blij van word. Kleding, make-up, geldverkwisting.
 • Ik weet nu dus wat ik wel en niet graag wil lezen. 
Nu is het tijd voor stap 2: de bezem er daadwerkelijk bijpakken. Als ik een blog lees ga ik dus eens kritisch naar 2 dingen kijken: 
 1. De onderwerpen waar over wordt geschreven. Ik kan ermee leven als er eens per week over dingen wordt geschreven waar ik niet blij van wordt, maar als dat elke dag het geval is dan verwijder ik die blog uit mijn leeslijst. 
 2. Het aantal advertorials. Ook hier geldt: af en toe moet kunnen, maar het moet niet teveel zijn. Lekker leven met minder heeft bijvoorbeeld wel eens een advertorial, maar daar stoor ik me dus absoluut niet aan! Sterker nog: ik ben blij voor haar als ze er eentje heeft, omdat ik weet hoe keihard ze werkt om haar hypotheek af te lossen en ze is een groot voorbeeld voor mij wat dat betreft! Maar als ik terugkijk en zie dat 9 van die 10 posts advertorials zijn, dan stop ik met het volgen. 
Enne... als je de bezem erbij pakt en wat blogjes wegdoet, dan is er ook opeens meer tijd en aandacht voor de leuke blogs. Want zoals ik al zei: er zitten echt pareltjes tussen de blogs die ik nieuw heb ontdekt via Bloglovin:

Ninjamoeder - ik volg haar pas kort maar ik vind haar blogs eigenlijk altijd leuk. Lekker no-nonsense en soms krijg ik echt zin om te gaan sporten door haar enthousiasme. Nog niet gedaan, maar ooit gaat het gebeuren. Beloofd!!

Single and the city - ik geniet echt enorm van haar dating-verhalen en vooral de verhalen die ze schrijft over haar en mister Big. Geen idee of het echt gebeurt is of niet, maar dat maakt niet uit! Haar blogjes lezen weg als een boek van Sophie Kinsella! Bovendien is de schrijfster volgens mij ook echt een schat van een mens; toen ik een keer openhartig reageerde op een blogje van haar over angst-aanvallen bood ze direct aan om een keer af te spreken om er in het echt over te praten. 

Twinmommy - ik vind tweelingen altijd zó leuk! Dus ik lees deze blog altijd heel graag en heb veel bewondering hoe deze jonge meid haar leven zo goed op de rails houdt met 2 babytjes - ik heb namelijk soms al moeite om dat met één kindje te doen!!


Gaan jullie wel eens door je bloglijst heen om blogs te verwijderen? En welke blogs lezen jullie graag? 

23 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tips! Zoals ik afgelopen week al schreef heb ik bloglovin net ontdekt en zie ik steeds meer leuke blogs! Maar het is inderdaad wel goed om het soms te beperken... En je interesses veranderen ook met de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om die reden ben ik een dag nadat ik me had aangemeld weer gestopt bij bloglovin. Veel te veel, ik werd er tureluurs van, Ik heb alleen maar een account omdat sommige lezers me via bloglovin volgen.
  Ik volg blogs over besparen/omgaan met geld, een paar over minimalisme en veel over gezond eten en paleo eten. En soms blog van mensen omdat ze gewoon een markante persoonlijkheid zijn en die blogs gewoon heel leuk of grappig zijn.
  Ik houd het bij via de linklijst op mijn blog. Ik zie vanzelf wel of er een update is, soms mis je wat maar ach de wereld vergaat dan niet. Ik doe wel soms een opschoning vooral als ik zie dat mensen niet meer schrijven of als ze een richting opgaan die me niet aanspreekt. Van advertenties heb ik nooit last want ik heb addblock op mijn laptop. Heerlijk rustig is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. advertenties ben ik zo aan gewend dat ik ze vaak niet eens meer zie ;) Maar met advertorials bedoel ik mee dat mensen een product opgestuurd krijgen om er reclame over te maken / een review over te schrijven etc. Als dat te vaak gebeurt vind ik het wel storend worden...

   Verwijderen
  2. ja dat zie je ook veel bij foodbloggers, daar stoor ik me wel aan.
   Maar zelf schrijf ik ook af en toe recensies, dus ik werk er zelf ook aan mee ;-)

   Verwijderen
  3. Jouw recensies zijn wel altijd eerlijk (denk/hoop ik)

   Verwijderen
 3. Ja, Bloglovin, uren kan je eraan verliezen... Ik denk dat ik er zelf ook maar eens met de bezem door moet.
  Blogs die enkel over mode en beauty gaan vind ik zelf overigens ook niet zo boeiend, alhoewel ik wel dagelijks make up draag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet eigenlijk niet eens hoeveel blogs ik volg. Niet zoveel als jij volgens mij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zelfs nog erger dan ik dacht, ik volg er 200!! TWEEHONDERD! :O

   Verwijderen
  2. Jij volgt er 76 trouwens, zag ik op Bloglovin ;)

   Verwijderen
 5. Nou via zuinigaan volg ik een aantal blogs, maar ook niet meer dan dat. Zal bij elkaar zo'n stuk of 5 zijn. Is meer dan voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik schoon mijn lijst af en toe onder blogs die ik volg als ik zie dat er al een tijd niet wordt geblogd. Ook verwijder ik dan meteen blog waar ik.minder mee heb. Zo blijft een lijst die te behappen is. Overigens volg ik maar een handjevol blog heel actief. Deze heb ik geoormerkt op mijn smartphone en lees ik meestal daarop omdat ik tijd achter de pc beperk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees volgens mij 5 blogs bijna elke dag, via mijn telefoon.
  Dan heb ik er nog 3 die ik wel leuk vindt, maar die erg weinig schrijven. Dus die lees ik eens per 2weken denk ik. En dan heb ik soms nog niks gemist ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen bloglovin. Dus weet ook niet wat dit is. Ik heb een leeslijst op mijn blog en als er iemand wat geschreven heeft zie ik het vanzelf. En onderaan blijven vanzelf de blogs hangen die niets schrijven en eens in de 3 maanden verwijder ik die. Zo voeg ik nieuwe blog dan ook weer toe. En heb ik eentje die ik niet toegevoegd krijg. Dat is eurootje. eurominderen.blogse.nl. Geen idee maar deze blog krijg ik niet toegevoegd. Eens per week of zo kijk ik bij haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uit nieuwsgierigheid.. Hoe doe je dat eigenlijk met mijn blog? Ik heb geen bloglovin natuurlijk;) toch reageer je regelmatig. Erg gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op bloglovin kun je ook blogs toevoegen van mensen die zelf geen bloglovin hebben. Ik volg je dus toch via die weg ;)

   Verwijderen
  2. Oh echt? Grappig!
   Ik heb trouwens wel een leeslijst via blogspot. Maar ik lees vaker op mobiel. Weinig tijd om achter de laptop te zitten ;)

   Verwijderen
 10. Ik ben nog volop op zoek naar blogs over die onderwerpen, dus misschien moet ik nou jouw lijst eens bekijken... Spaart mij veel werk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb er maar een paar via bloglovin, maar via die blogs kom ik vaak dan ook weer op andere terecht. Die van bloglovin lees ik vaak op de kleine momenten dat ik even tijd voor mezelf heb. Nu t lekkere weer er aan zit te komen merk ik al wel dat ik steeds minder lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He wat gaaf Leuk dat je mijn blog noemt. Wanneer ben je jarig? Krijg jij van mij het Kick Start Programma cadeau! Want ik wil je nu toch echt graag aan het sporten krijgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat lief :D "Gelukkig" ben ik pas eind november jarig, dus ik heb nog even tijd om me mentaal voor te bereiden ;)

   Verwijderen
 13. Wat leuk! En lief vooral!! Dank je wel. Ik dacht ineens waar komen al die nieuwe hits vandaan...maar die kwamen via jou! Thanks Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een hele lijst op mijn blog staan die ik volg. Ik lees niet altijd bij iedereen. Uiteraard verwacht ik wel dat iedereen dat bij mij doet, maar ik snap dat het niet zo werkt :) Ik plaats vrijwel nooit iets advertorialachtigs. Wel heb ik advertenties staan. Af en toe ontdek ik een nieuw blog. Ach, ik kan wel daaaaagen lezen. Ik vind blogland zo leuk. Kost alleen wel veel tijd. Maar dat is waarschijnlijk voor veel mensen wel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...