maandag 16 maart 2015

Uit eten geweest... + weekmenu

Gistermiddag besloten Sander en ik opeens spontaan dat we uit eten zouden gaan. Het stond sowieso al op de planning, want we zouden nog met mijn ouders gaan vieren dat Sander van baan gaat wisselen. Eigenlijk wilden we dat eind april doen, maar opeens had ik zó'n trek in sushi dat we maar hebben besloten om ze gisteren te bellen. En ze hadden ook nog niet gekookt, net als wij, dus vertrokken we richting restaurant.

We gingen naar Wok het Oosten in Amersfoort. Een eindje uit de richting voor ons, maar het is het écht waard. Het is echt een super-restaurant waar je dus kan wokken, maar ook tapas-style allerlei gerechtjes aan tafel kunt laten brengen. Het is momenteel echt ons favoriete restaurant, omdat ze er ook zoveel vegetarische opties hebben en het is er gewoon sfeervol én lekker veel eten (goede combinatie voor ons, hihi!)

Voor Tobias was het de eerste keer in een écht restaurant. Hij is wel eens mee geweest naar een restaurant in Center Parks en ook wel in Disney, maar daar loopt iedereen met kinderen rond en is het dus niet zo erg als je kind gaat huilen of iets dergelijks. Maar hier is het natuurlijk anders, dus het was best spannend!

Uiteindelijk is het hartstikke goed gegaan! Tobias is heel netjes blijven zitten tijdens het eten en heeft zich prima vermaakt en zijn buikje rond gegeten met foe yong hai, fruit en hij wilde zelfs een hapje spare ribs proeven ;) Sushi moest hij niks van hebben.

Na twee dagen buiten de deur eten moet ik de rest van de week weer zelf aan de bak helaas ;) We koken deze maand dus alleen met seizoensgroentes. Alleen komen die groentes me eigenlijk nu al de neus uit. Maargoed. Het is niet anders. Dit is ons weekmenu:

Maandag: ovenschotel met rijst en prei

Dinsdag: gekookte aardappels met bloemkool, een kerriesausje en een vegetarische schnitzel

Woensdag: pannenkoeken gevuld met spinazie en champignons

Donderdag: nasi met vegetarische saté

Vrijdag: patat

5 opmerkingen:

  1. Wat is 'foe yong hai' ? liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Liesbeth! Het is een eiergerecht met groente en tomatensaus. Erg lekker!!

      Verwijderen
  2. Tapas kaart ziet er lekker uit :) Werk een aantal dagen per week in Amersfoort, kijken of wat collega's binnenkort eens zin hebben om er heen te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)