maandag 16 maart 2015

Geen goede thuisblijfmoeder

"Ik zou dat niet kunnen, de hele dag thuis zitten" Hoe vaak ik die opmerking al heb gehoord willen jullie niet weten ;) Want blijkbaar is dat het beeld dat veel mensen hebben van een thuisblijfmoeder: iemand die dus echt daadwerkelijk de hele dag thuis blijft!

Vandaag blijf ik inderdaad eens een dag de hele dag thuis. Noodgedwongen. Een koerier komt tussen 9 en 5 mijn kapotte telefoon ophalen. En ik heb spijt dat ik het zo heb afgesproken. Had ik maar gewoon gezegd dat ik het zelf wel zou afgeven op het postkantoor!! Inmiddels worden zowel Tobias als ik schreeuwend gek van het binnen zitten. Wat was een wandelingetje naar het postkantoor nu heerlijk geweest!!

Nee, ik ben geen goede thuisblijfmoeder in de letterlijke betekenis van het woord. Ik ga altijd wel met Tobias op pad. Even boodschappen doen. Even naar de speeltuin. Of op visite bij mijn ouders. En ook vaak gewoon een wandelingetje waarbij Tobias de richting mag bepalen. Dat thuis blijven is echt 100x niks voor mij!

14 opmerkingen:

 1. Dat wat jij beschrijft met hier een daar een wandelingetje etc benoem ik als "thuis" zitten. Dat houd ik niet maanden achter elkaar vol. Ik mis dan de uitdagingen die ik in mijn werk wel heb. Ik hoef echter weer niet 60 uur per week te werken. Ik vond de 3 maanden na mijn bevallingen dan ook werkelijk vreselijk. Ben ook in alle gevallen weer eerder (na 10 weken) aan het werk gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je thuisblijfmoeder wilt worden en je bent buitenshuis werken gewend is het inderdaad even omschakelen. Zeker met piepkleine kinderen word je wereld soms wat klein. Het idee bij ons was dat ik thuis zou blijven tot ze wat groter zouden zijn. Nu vinden we de balans die we nu hebben gevonden heel fijn. Ik haal mijn waardering en mijn uitdaging in andere dingen dan werk.

   Verwijderen
 2. Dat is hetzelfde als huisvrouw. Alsof je de hele dag kopjes thee zit te drinken en mooi zit te zijn :-)
  Het is gewoon echt net als werken.
  Ik werk ook nog thuis, dus helemaal echt thuisblijf mamma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch zo, dat je tevreden kunt zijn met genoeg. Want tijd is niet te koop. gr Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is toch ook de bedoeling van thuis zijn met kind? Er op uit en laten rennen en de buitenlucht is. Al vanaf dat een baby naar buiten kan en het weer acceptabel is ga je er op uit.
  Ik zou niet weten wat er anders mee bedoel kan worden.

  Ik ben alleen het eerste jaar volledig thuis geweest en moest toen weer uit noodzaak aan het werk.

  Toen ik 2 jaar geleden ook gedwongen moest stoppen met werken na totaal 45 jaar had ik verwacht dat ik het zou missen, maar geen moment last van gehad. Heerlijk mijn eigen gang kunnen gaan zonder ergens op tijd te moeten zijn elke dag. Ik ervaar het alseen zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat herken ik zo goed! Ik ben na 20 jaar werken gestopt en ik vind het héérlijk om thuis te zijn. Geen moment mis ik de ratrace... Zelf heel de de dag thuis zitten vind ik niet erg, a moet ik wel toegeven dat we een grote tuin hebben, waar ik me sowieso wel in kan uitleven.

   Verwijderen
 5. Ik was "thuisblijfmoeder" van twee kinderen met veel ziekte en beperking. Thuisblijven betekende naar ziekenhuis, naar fysio,naar specialist,naar dokter, naar overleg met alle artsen,naar psycholoog, naar apotheek en speciale apotheek,van onderzoek naar onderzoek...en dat allemaal keer twee want twee kinderen met die beperkingen en dokters houden daar geen rekening mee met overleggen en afspraken. Owja en speciale voeding kopen en zelf bakken (coeliakie)
  Ik was zeker vier dagen fulltime in de weer. Meestal meer.Nooit vakantie gehad, 23 jaar geen nacht doorgeslapen.

  Thuisblijfmoeder, niks doen?

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik zwanger was van ons eerste kindje kozen wij er ook voor dat ik, eens het kleintje er was, mijn ontslag zou indienen op het werk om fulltime voor de kinderen te zorgen en het huishouden te doen. Nu, zoveel jaren later, ben ik nog steeds thuisblijfmoeder.....Ik kreeg ooit van iemand de opmerking dat ik 'een parasiet was die teerde op het inkomen van mijn man'. Dergelijke opmerking kwam heel hard aan..... We hebben nog geen moment spijt gehad van onze beslissing dat ik destijds stopte met werken : we hebben altijd heel zuinig moeten leven om rond te komen met het inkomen van mijn man maar zijn er toch in geslaagd om een eigen bescheiden woning te verwerven, de kinderen hun studies volledig zelf te bekostigen en zowel voor hen als voor ons spaargeld opzij te zetten voor 'later'.
  'Later' was er rapper dan gedacht : de kinderen zijn al een tijd het huis uit, ons huis is al een paar jaar afbetaald en we hebben het financieel een pak ruimer of toen. Ik ben nog steeds TBM en als er opvang nodig is voor de kleinkinderen sta ik altijd direct klaar. Mijn man werkt nog steeds fulltime en is maar wat blij dat, als hij thuiskomt, hij niet in een leeg huis thuiskomt. Ik schik het huishoudelijk werk, tuinwerk en kluswerk zodanig dat, als hij thuiskomt, ik met alle werk klaar ben en we tijd voor elkaar hebben.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat noem ik nou ook respect. Ik weet zeker dat je tevreden kan terugkijken.

   Verwijderen
 7. Ik dacht eerlijk gezegd dat de discussie over wel of niet thuis blijven wel voorbij zou zijn.
  Laat iedereen lekker in zijn waarde.
  Ik ben met 59 jaar gestopt met werken en vind het heerlijk.
  Geen rekening meer te houden met collega's voor een vrije dag, op vakantie wanneer je maar wilt, ik had het 20 jaar eerder moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nu bijna 18 jaar noodgedwongen thuis. In het begin had ik het er heel moeilijk mee, maar toen de kids er eenmaal waren zag ik ook de lichtpuntjes en voordelen die ziek zijn met zich meebrengt. Ik ben er altijd voor mijn kinderen geweest en nog steeds. Kan altijd wel rijden en even wat brengen of halen. En ben thuis als de rest ook thuiskomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou willen dat ik mensen in de buurt had waar ik ook vaak naar toe kan.. mn vader is 5 kwartier rijden.. schoonouders 10 min, maar geen auto voor de deur.. ben wel heel blij dat dochter naar school gaat en we dus 2 of 4x per dag heen en weer moeten naar school!! smiddags slaapt zoontje, oppaskindjes ondertussen ook meestal smiddags (toen ze kleiner waren ook vaak smorgens..d us kan je heel de dag niets..) na school is vaak te kort.. half 4 uit, 15.45/16u thuis, 16.45 al koken (tussendoor drinken en koekje) en lopend is niet zo heel veel ind e buurt (wel speeltuintjes gelukkig idd!!) wereldje is best klein helaas... snap dat je gillend gek wordt! en heel maf.. maar zo verplicht thuiszitten is extra frustrerend! opeens heb je allerlei ideeen waar je naarto wil, maar niet kan op die dag... erg herkenbaar... :(

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...