zondag 12 april 2015

Waterpokken?!

Bij het afdrogen na het badderen zag Sander net opeens een rood vlekje op Tobias' been. De schrik slaat me om het hart: hij zal toch geen waterpokken krijgen?! Uiteraard weet ik dat hij die ooit wel moet krijgen, maar de timing zou wel enigzins ongelukkig zijn, aangezien we binnenkort dus gaan vliegen en je niet mag vliegen als je kindje waterpokken heeft...

Morgenochtend maar met hem naar de dokter. Maar voor nu: wat denken jullie?!


10 opmerkingen:

 1. Is íe hangerig en koortsig geweest? De vlekjes ontstaan daarna meestal op het hoofjes/achter de oortjes, nekje en daarna ook de romp. Bij dit ene vlekje op zijn beentje heb je grote kans dat het geen waterpokken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is wel hangerig geweest, maar dat is alweer een paar dagen over. De laatste dagen zit hij juist heel lekker in zijn vel eigenlijk!

   Verwijderen
 2. Waterpokken zie je als ware zo oppoppen... Er worden er heel snel meer! Ook komen er dan heel snel blaasjes op... Heb je al meer plekjes ontdekt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sander ontdekte het vlak voor Tobias naar bed ging. Hij had toen 4 plekjes. Twee op zijn been, eentje onder zijn voet en eentje in zijn lies. Nu slaapt hij, dus ik weet niet of het er nog meer zijn geworden...

   Verwijderen
 3. Oei, ik ga hard voor jullie duimen dat het geen kinderziekte is. Beetje rot-timing idd. Wij hebben ooit met de eerste in Frankrijk gezeten met de waterpokken. Wisten we niet toen we in de auto stapten, maar hij was er op vakantie ook niet echt gezellig mee. Was geen leuke eerste vakantie met kind, maar goed, we konden tenminste nog. Met het vliegtuig is een ander verhaal. Ik begin vast met duimen......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei dat zou wel erg jammer zijn!
  Ik help je hopen dat het geen waterpokken zijn. Anders kon hij er vanochtend wel eens flink onder zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als die waterpokken zou hebben, moet je meteen aan de dokter vragen voor een zalfje of iets dergelijks wat de jeuk wegneemt. Die kleine kindjes gaan namelijk krabben, dat hou je niet tegen. En dan heeft hij straks allemaal kleine littekens in zijn gezichtje. Ik weet het, er zijn veel ergere dingen maar als iets niet nodig is, moet je er iets aan doen is mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop voor jullie dat het geen windpokken zijn maar indien wel zijn ze misschien al genezen tegen de datum dat jullie op reis zouden vertrekken.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En hoe is het? Hopelijk geen waterpokken!
  En als het dat wel is: een badje met havermout doet ook wonderen bij waterpokken, heel goed tegen de jeuk en ze drogen en snel door in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. https://www.thuisarts.nl/waterpokken/mijn-kind-heeft-waterpokken

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...