maandag 11 mei 2015

Handig: spullen lenen via Peerby!

Voor Moederdag heeft Sander namens Tobias seizoen 3 van the game of thrones voor mij gekocht. Ik ben er heel erg blij mee, maar er was één klein probleempje: we hebben geen DVD speler meer! Die was namelijk kapot gegaan en hebben we nooit meer vervangen. En om nou een DVD speler aan te schaffen voor één serie, dat is ook weer zoiets!

Daarom besloten we Peerby eens te proberen; een dienst waarbij je mensen uit de buurt om hulp kunt vragen. Sander plaatste hier gister een oproepje en kon vanavond al een DVD speler bij iemand op gaan halen! Dat scheelt ons toch weer een paar tientjes en bovendien is het nog beter voor het milieu ook als we zoiets kunnen lenen! :)

Kennen jullie Peerby ook al of is dit nieuw voor jullie?


7 opmerkingen:

 1. Naar aanleiding van jouw post heb ik le lid gemaakt. Er merk dat er toch een tiental mensen uit mijn streek lid zijn, dat vind ik al een mooi begin. Ik heb niet echt veel spullen die ik kan uitlenen, maar je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er zelfs lid van. Maar ik doe er eigenlijk niets mee op het moment. Leuk cadeau van Tobias trouwens.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In onze omgeving heb ik enkel weet van ene freecycle site waarop je zaken die je niet meer nodig hebt, gratis (of in overleg met de krijger) in ruil voor een kleinigheid kan weggeven of zaken die je nodig hebt kan vragen. Van 'uitlenen' heb ik nog niet gehoord.
  Ikzelf zou daar niet aan meedoen noch aan het uitlenen van eigen gerief noch aan het ontlenen en gebruiken van gerief van een ander. Je weet maar nooit 'hoe' iets wat je zelf hebt uitgeleend er terugziet als je het terugkrijgt. Misschien is het dan geschonden, stuk of krijg je het zelfs niet terug. Zelf gerief ontlenen van een ander zou ik ook niet doen omdat ik het vreselijk zou vinden dat ik het beschadig of dat het stukgaat terwijl ik het onder mijn hoede heb.
  Ik heb geen positieve ervaringen met het uitlenen van gerief : ongeveer anderhalf jaar geleden, heb ik eens een gardenahark met steel, een spade en een ruifel uitgeleend aan een familielid. Tot nu toe heb ik dat gerief nog steeds niet teruggekregen. Toen ik vorig jaar mijn tuingerief nodig had, heb ik me nieuw gereedschap moeten aanschaffen omdat ik mijn uitgeleend gerief nog steeds niet teruggekregen had. Onlangs zijn we daar eens op bezoek geweest en toen zag ik daar mijn gerief in de tuin buitenliggen. Het ijzeren blad van mijn spade en ruifel en de hark waren volledig roest ondanks ze geen roest vertoonden toen ik mijn gerief uitleende.
  Aan een ander familielid die op het onverwachts logées had maar onvoldoende dekens, leende ik enkele maanden geleden 2 dekbedden met overtrekken, bijpassende kussenslopen en onderlakens uit. Tja, die heb ik ook nog niet teruggekregen want degene aan wie ik uitleende zegt telkens dat hij eerst dat gerief gaat wassen. Hij zegt dat nu al maanden.... Toen onze kleinkinderen enkele weken terug kwamen slapen, heb ik mijn dochter moeten vragen dat de kinderen hun eigen dekbedden meebrachten om hier te logeren. Neen, uitlenen doe ik zeker niet meer en van zelf lenen ben ik ook geen voorstander (al weet ik van mezelf dat ik wel correct zou zijn om het ontleende gerief in goede staat terug te geven)
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooooit van gehoord, maar klinkt superhandig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er nooit van gehoord, maar weet ook niet echt of het wat voor me zou zijn. Mijn ervaring is dat mensen vaak minder zuinig dan ik zijn met spullen van een ander, dus bij uitlenen zou het waarschijnlijk al teleurstellingen/frustratie opleveren. En ik moet er zelf niet aan denken dat er iets gebeurt met iets dat ik geleend heb, dus erg relaxed zou ik me bij lenen ook niet voelen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik ken het maar ben geen lid. ik leen makkelijk iets uit aan bekenden, familie en vrienden en dat gebeurt ook regelmatig. Spullen die we regelmatig (moeten) gebruiken koop ik liever zelf en voor een of twee keer leen iets lenen doe ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik Peerby ook, erg handig. Eens 2 pietenpakken mogen lenen en heb een steekkarretje uitgeleend.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...