woensdag 20 mei 2015

Zou jij een bikini (ver)kopen?

Zou jij een bikini kopen of verkopen via Marktplaats? En dan bedoel ik dus niet van een bedrijf dat via Marktplaats adverteert, maar van een particulier....

Ik zit namelijk zelf een beetje met een dilemma. Zoals ik eerder al vertelde heb ik dit weekend Marie Kondo style mijn gedeelte van de kledingkast uitgezocht. Een hoop kleding is naar de kledingcontainer van het Leger des Heils gegaan, maar er blijft ook een gedeelte over met kleding waar ik meer moeite mee heb, omdat ik daar zoveel geld voor heb uitgegeven. Een onderdeel daarvan is een flinke verzameling bikini's die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd.

Vroeger moest ik elk jaar een nieuwe bikini kopen. Aangezien ik een afwijkende maat heb kon ik niet slagen bij de H&M of de Hunkemoller, dus moest ik naar een speciaalzaak. De duurste bikini die ik ooit heb gekocht was (schrik niet!) €80! Dus ja.... Dan voelt het toch best wel * piep * om ze zomaar weg te gooien. En inmiddels draag ik ze toch niet meer; ik heb nu één bikini waar ik tevreden mee ben en de rest past opzich nog wel, maar ik weet toch al dat ik ze niet meer ga dragen.

Maargoed.... is het raar om ze op Marktplaats aan te bieden, vraag ik me af?! Er zullen meer dames zijn die ook alleen bij speciaalzaken kunnen slagen en die dus misschien wel blij zijn om zo'n bikini voor een zacht prijsje over te nemen. Aan de andere kant zou ik bijvoorbeeld ondergoed ook niet snel op Marktplaats te koop aanbieden.... Ik twijfel nog even door, maar ik ben wel benieuwd hoe jullie erover denken. :)

12 opmerkingen:

 1. Nee zou ik niet doen. Net als ondergoed, sokken of schoenen. Voor de rest koop ik zelf bijna alles 2ehands, zonder probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er worden genoeg bikini's aangeboden op marktplaats. Het gaat er niet om wat jij zou kopen, maar of iemand anders het van jou wil kopen. En dat merk je snel genoeg, als je het probeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het niet kopen. Ik heb ook niet zoveel moeite om dingen weg te doen die ik om welke reden dan ook niet meer draag.
  Doorgaans heb ik er plezier van gehad en dan heeft het zijn geld toch opgebracht?
  En mocht ik er niet veel plezier van hebben gehad dan hopelijk iemand anders wel. Bij mij gaat alles naar de kledingbank of kringloop.

  Marion


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon proberen.heb ook wel eens badpak op mp verkocht....toen die bij de betreffende persoon binnen was kreeg ik een bedank mailtje van een man...k heb maar aangenomen dat t namens zn vrouw was...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook geen bikini op MP kopen, maar misschien als je dure merken hebt wel. Ik heb wel eens voedingsbh's gekocht op MP, van een bepaald merk. Dus je weet maar nooit. Proberen lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gewoon erop zetten, en als iemand het wil hebben, dan ben je ze kwijt :D
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zonde om ze weg te gooien! Ik heb via MP al meerdere bikini's verkocht van dure merken. Vooral grotere maten en stevige modellen gaan goed, is mijn ervaring. Het verbaasde mij enorm hoeveel men nog over heeft voor een 2e hands bikini (moet hij nog wel in redelijke staat zijn) maar zo heeft iemand redelijk voordelig een mooie bikini. En niet iedereen kan ze nieuw kopen, we kunnen niet in andermans portemonnee kijken ;-). Bikini's zou ik je dus sterk aanraden om op MP te zetten. Je hebt maar 1 koper nodig :-)

  Groetjes,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuurlijk moet je die op MP verkopen. De koper zal de bikini toch wel wassen voor gebruik. Ik vind het verschil tussen bikini en jurk of broek niet echt groot. De trui die op MP wordt aangeboden kan wel van iemand zijn met een akelig exceem in de oksels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het gegeven dat iemand met zijn blote onderkant in het broekje zit, toch wel iets intiemer dan een ander kleding stuk en nee, mij gaat dat toch echt te ver. Julia

   Verwijderen
 9. Ik zou het zeker proberen. Welke maat is het, misschien is het iets voor mij :) moet zelf ook naar een speciaalzaak. Heb je een link met je MP advertenties? Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou het ook gewoon proberen. Ik zelf heb niet zo'n problemen met tweedehands badkleding.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)