woensdag 10 juni 2015

5 redenen waarom ik geen spijt heb van mijn laatste "onnodige" aankoop

Ik heb weer eens een onnodige aankoop gedaan. Dit keer eens een cadeautje voor mezelf, namelijk een Fitbit. Dit is een soort superdeluxe stappenteller die echt vanalles bijhoudt. Aantal stappen, aantal trappen die je hebt gelopen, aantal minuten dat je effectief hebt geslapen, hoeveel kcal je hebt verbrandt, enz enz. Die heb ik dus inmiddels een week geleden gekocht. Eerst wilde ik het geheim houden, omdat ik zelf ook wel weet dat het een luxe-product is, maar ik merk dat ik zó enthousiast ben dat ik het niet meer voor me kan houden..... Echt... Ik ben niet zo enthousiast geweest over een product sinds .... ehmz.... Ik geloof dat ik nooit zo enthousiast ben geweest :P Woehoe!

(Ik ben nou eenmaal een gadget-fan die ook nog eens is getrouwd met een gadget-fan! Sterker nog: Sander was degene die me als eerste op het bestaan van een Fitbit wees en zei dat het écht iets voor mij was. Wat kent hij me toch goed!! <3 )

1. Het bevredigt mijn cijferofilie

Ik ben een sucker voor cijfertjes. Ik word altijd mega-blij van tabelletjes, vooruitgang etc. Of het nou het bijhouden is van de hypotheek-aflossingen of het uitrekenen hoeveel geld we besparen met een NS-abonnement.... Als er cijfertjes bij komen kijken word ik er helemaal happy van. De Fitbit laat mijn hartje dus sneller kloppen, want hiermee kan ik precies zien hoeveel ik heb gelopen, wanneer ik het meest heb gelopen en nog veel meer. Opeens wordt een gezonde levensstijl heel leuk! :D

2. Het geeft me een extra reden om extra te bewegen

Ik wandel sowieso al veel, maar nu merk ik dat ik nog eens extra wandel. Opeens moet ik van mezelf dagelijks 10.000 stappen halen, want het wordt allemaal onthouden op mijn telefoon en dus is het extra leuk om dan toch even net dat tandje bij te zetten.
Gisteravond zag ik bijvoorbeeld dat ik pas 27 actieve minuten had gehad, met een hogere hartslag. Het doel is 30 minuten. Daarom ging ik dus nog maar even een paar minuutjes aan de slag om mijn hartslag omhoog laten gaan! :)

3. Wedstrijdjes!

Je kunt wedstrijdjes houden met andere Fitbit gebruikers. Wie zet de meeste stappen?! Dit werkt ook nog eens extra motiverend en het is gewoon erg leuk. 

4. Extra slaap!

De Fitbit houdt aan de hand van je hartslag en bewegingen ook bij hoeveel en hoe diep je slaapt. Veel draaien betekent dat je niet zo diep in slaap bent. Elke nacht wordt berekend hoeveel effectieve slaap je hebt gehad. Dit motiveert me dan weer om op tijd naar bed te gaan, want het is confronterend als je ziet dat je maar 6 uur en 3 kwartier effectief hebt geslapen.

5. Het helpt me om af te vallen

Sinds ik de Fitbit heb lijkt het toch eindelijk de goede kant op te gaan met mijn gewicht. Ik eet elke dag minder dan dat ik verbrand. Dat moet toch op den duur wel helpen bij het afvallen!


23 opmerkingen:

 1. Ik ben al blij als ik het haal om in twee nachten zes uur en drie kwartier daadwerkelijk te kunnen liggen, laat staan slapen.

  Ik heb helemaal niks met gadgets. Maar leuk dat je er zo enthousiast van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Maar' 6 u en 3 kwartier geslapen.... ik zou al heel blij zijn als ik eens zoveel uur per nacht 'kan' slapen. Ik slaap al jaren zeer slecht en moet tegenwoordig rondkomen met 3 tot 4 u (onderbroken) slaap per nacht.Ik leeg gezond, beweeg veel maar niets helpt om beter te slapen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat lijkt me echt frustrerend! Ik heb ook wel eens een nacht dat ik slecht slaap en dan baal ik echt als een stekker!

   Verwijderen
 3. Waarom zou je geen luxeproduct mogen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, geen idee, maar toen ik een droger kocht kreeg ik daar zoveel commentaar op dat ik sindsdien maar niet teveel meer vertel over onze "luxe" aankopen...

   Verwijderen
 4. Ah joh, je moet ook gewoon lekker doen waar jij blij van wordt. Hier is manlief het meest van de gadgets, ik heb er zelf niet zo veel mee. Gelukkig heeft hij niet zo'n koopdrang, wat ik dan weer wel heb met bolletjes wol. Dus uiteindelijk geef ik dan waarschijnlijk weer meer geld uit aan 'hebbedingen'.
  Je bent hartstikke goed bezig door meer te bewegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk toch, lekker genieten van je gadget.
  En in je eerste reden herken ik me helemaal, heerlijk al die cijfertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker genieten hoor van je Fitbit! En ach, wat is overbodige luxe? Bovendien doe je er niemand kwaad mee en je wordt bovendien een fittere mama. Soms is overbodig helemaal niet overbodig...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dochter en ik hebben ook allerlei plannen om meer te gaan bewegen en bewuster te eten in de komende zomervakantie (lees gezonder).
  Wij willen beiden ook wat overtollige pondjes kwijt. Dit is geen luxe investering volgens mij, maar een investering in je gezondheid als dit apparaatje je helpt om meer te bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hè de fitbit. Ik heb er ook een. Linked met myfitnesspal app en dan kan je precies zien hoeveel calories je kan eten, echt super, marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom zou je die niet mogen kopen. Ik heb S health op de telefoon. Die houdt mijn stappen bij. Alleen jammer als hij in de tas zit, dan doet hij het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat je er zo enthousiast over bent! Wij hadden er een, maar kwamen erachter dat onze telefoons ook alles bijhouden, dus wij hebben hem weer weggedaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeeeee! Wij zijn blij :-) Nu moeten we onze armbanden alleen nog even koppelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo! Je hebt een aankoop gedaan waar je EN blij van wordt EN gezonder van gaat bewegen en eten. Hoezo mag dat niet?
  Mensen met commentaar kun je vertellen dat je zo MET JE EIGEN GELD de economie stimuleert en de zorgkosten vermindert. Dus waar zeuren ze over? Zeuren is niet goed voor je(hun) hart hoor! En jouw fitbit lekker wel!
  Ik ben geen gadget fan, al kan ik heel blij worden van mooi werkende zaken. Maar ik hoef het toch niet te kopen? Als het jou helpt, is het een goede aankoop.Punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb hetzelfde, maar dan als gratis app op mijn telefoon. Ik vind het heel fijn. Vooral omdat ik ook kan nagaan hoe groot de wandeling eigenlijk was die ik maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk toch als je eindelijk iets hebt gevonden wat je motiveert om meer te bewegen. Is alleen maar goed.
  Je blijft jezelf nu ook uitdagen .... fantastisch toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt gekocht wat hier op de twijfel-verlanglijst staat ;)

  Succes er mee benieuwd wat je er gaat mee bereiken, hopelijk wat kilo's minder en een goede conditie. Go go go.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohw, die is inderdaad leuk! Wie weet ga ik die ook wel kopen :-)
  Je bent goed bezig met consuminderen, maar dat wil niet zeggen, dat je niets meer mag kopen. In mijn ogen gaat het om bewust eigen keuzes te maken. En volgens mij heb je er goed over nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb er ook een gekocht. Heel blij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk!! Welke heb je? En mag ik je gebruikersnaam?? Dan kunnen we wedstrijdjes doen ;) :D

   Verwijderen
  2. Ik heb een charge. Maar geen idee hoe dat werkt met wedstrijdjes enzo. De gebruiksaanwijzing (die er niet bij zat) vond ik ook erg minimaal.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)