dinsdag 9 juni 2015

Binnenkort weer frambozen uit eigen tuin!

De afgelopen weken zagen we steeds meer knoppen aan onze frambozenstruik verschijnen. Ik gok dat er op dit moment wel een stuk of 200 beginnende frambozenvruchtjes aan de struik zitten. Op deze foto alleen al tel ik er minstens een stuk of 50!


Maar we dachten dat we nog wel even zouden moeten wachten voordat ze verder zouden groeien, want we waren in de veronderstelling dat we een herfstframboos hadden gekocht, en die geven vrucht in augustus tot september. Vorig jaar begon dit inderdaad ook pas in September. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik vanmorgen dit aantrof in de struik:


Blijkbaar beginnen de frambozen nu toch al echt te groeien en is er zelfs al eentje die roze begint te kleuren! Lekker zeg, dat wordt dus binnenkort flink frambozen plukken! :D En hopelijk zijn het er zoveel dat we een overschot hebben; dan gaan ze ook door het sap heen en wie weet ga ik eens een frambozentaart of -jam maken. Recepten zijn alvast welkom ;) 

En heeft iemand enig idee hoe het kan dat een herfstframboos nu al vrucht begint te dragen? Komt dat door het slechte weer, is het toeval of hebben we misschien een struik gekocht die twee keer per jaar vrucht draagt? :)

11 opmerkingen:

 1. Leuk he? Ik reken me ook al rijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker leuk :D Heb jij ook frambozen? Of heb je andere vruchtenstruiken staan?? Wij hebben achter ook nog een enorme druivenstruik staan, maar druiven vind ik mwoah.... Frambozen daarentegen.... Love them!

   Verwijderen
 2. Wat leuk!
  Ik word ook zo vrolijk van de aardbei-bloempjes die al in mijn plantjes te zien zijn. Vorig jaar waren mijn plantjes rond deze tijd nog niet groot genoeg, en dat is nu heel duidelijk anders.

  Eigenlijk wil ik ook nog een keer een frambozenstruik, nu we geen alle-planten-opetend-konijn meer hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn tuin stikt het van de konijnen. Ze vraten bijna alles op maar van de frambozen blijven ze al jaren af. (Afkloppen!!!!)

   Verwijderen
 3. Wij hadden vroeger mass'a frambozenstruiken in de tuin staan. En ook ander rood fruit. Ik eet het nu nooit meer omdat het zo duur is. Dan denk ik: vroeger at ik kilo's gratis, ik trap hier niet in. Maar zelf krijg ik niks van de grond ... Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die 200 frambozen doen er samen een paar maanden over om rijp te worden. Ik heb vergelijkbare hoeveelheden staan. Daarmee heb ik enkele maanden een hand frambozen per dag. Heerlijk voor in de yoghurt, maar niet genoeg voor taart of jam. Wel genieten in die maanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een bramenstruik. Die geeft de vruchten ook gedurende een paar maanden. Wij hebben een bak (lees, emmertje) in de vriezer staan en doen daar de hele bramen in. Je kunt toch ook bevroren fruit in de supermarkt kopen? In de herfst hebben we alles in een pan gedaan, gelei suiker er bij en daarna door een zeef (wij houden niet van pitjes) en in uitgekookte potjes. Heerlijke jam! Ik krijg er nu al zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien verstandig om er net overheen te doen. Ook de vogels zijn er gek op. Ben het eens met KruidigMeisje. Straks haal je er elke dag een paar af. Van bramen heb je, vind ik, meer plezier. Inderdaad in dozen invriezen. Per kilo eerst koken, dan zeven en dan geleisuiker erbij. gr. Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip!! We hebben alleen (helaas) last van buurtkatten en daardoor over het algemeen weinig vogels in de tuin :(

   Verwijderen
 7. Oh wat leuk en lekker! ik had een aardbeiplant, maar de vogeltjes vonden ze ook erg lekker, dus nu geen aardbeien voor mij, nog wel een rode bessen struik bbrrr haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh lekker hoor!
  wij snoepen van onze eigen aardbeitjes

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...