dinsdag 16 juni 2015

Eigen risico 2014 in één keer afgeschreven

NEEEEE! Een paar minuten geleden werd in één keer mijn hele eigen risico van 2014 opeens afgeschreven. :( Ik schrok me dood :P Gelukkig kon ik het wel gewoon van de spaarrekening afhalen, maar leuk is natuurlijk anders. En het vervelende is dat ik nu al weet dat het volgend jaar weer precies hetzelfde zal zijn, aangezien ik ook dit jaar alweer een paar keer bij dezelfde arts ben geweest.

Ik vind het echt zó balen dat artsen meer dan een jaar na de behandeling nog dingen mogen declareren. Ik begrijp het wel, maar voor de consument is het gewoon heel erg vervelend. Ik zou veel liever 12 x €30 betalen dan op een willekeurig moment opeens €360 te moeten betalen. Ja, het is mezelf voor de gek houden, dat weet ik wel ;) Maar toch he.... Dat gevoel laat zich niet uitschakelen :P

Maargoed, het is weer betaalt. Niet teveel meer over nadenken!!


Edit: ik heb wel een spaarpotje voor dit soort dingen hoor ;) Maar als je dat dan in één keer moet betalen, dan baal ik er toch weer van.... Gekke mentale boekhouder ;) En ik had inderdaad een aankondiging gekregen, maar die was in mijn spambox beland. :/

16 opmerkingen:

 1. Veel zorgverzekeringen geven je die mogelijkheid, om gedurende het jaar maandelijks je eigen risico te betalen. Heb je teveel betaald dan krijg je dat weer terug. Misschien even navragen of dit voor jou ook geldt? Groet Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik vorig jaar inderdaad nagevraagd, helaas doet mijn verzekering dat niet. :(

   Verwijderen
 2. Veel verzekeringen doen het wel, misschien toch reden om eens over te stappen. En nu pas je eigen risico over 2014 is inderdaad erg laat. Gelukkig krijg ik het in hetzelfde jaar, maar mijn eigen risico is per 10 januari ook al op. En dan krijg ik in maart/april de rekening. Je kunt dan bij mijn verzekering zelf een voorstel doen qua betalen en ik kies dan om het in 7 of 8 maanden te betalen. Zodat ik precies eind 2015 het eigen risico betaald heb. Wij kunnen het ook best in 1x betalen, maar deze service is gratis en ik bvind het niet nodig de verzekering extra te 'spekken'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CZ doet dat wel. Misschien toch eens kijken of je niet wil overstappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder enige aankondiging dan? Ik krijg van de zorgverzekeraar netjes van te voren een mail wanneer ze een bedrag gaan afschrijven. Is wel zo netjes, want het je zal het maar niet op je rekening hebben staan. Hier komt er ook nog een rekening aan van ziekenhuisopname van manlief vorig jaar. Is al ruim een jaar geleden, maar ik heb er nog niets van gehoord, gewoon idioot dat ziekenhuizen zo laat pas declareren. Maar ik weet dat het gaat komen.
  Maar waarom maak je geen potje (zeurkous ben ik he), want nu houd je idd je zelf voor de gek. Jaah, je zegt het zelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er een potje voor, hoor ;) Maar dan alsnog zegt mijn mentale boekhouder: hey, da's mijn geld, ik vind dit stom :P

   En het bleek dat er wel een aankondiging was gestuurd, maar die is in mijn spambox terecht gekomen :/

   Verwijderen
 5. Misschien op een aparte spaarrekening zetten als je weet dat het bedrag later nog een keer betaald moet worden?
  Dan heb je het gewoon en schrik je er niet zo hard van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sowieso zou het best heel normaal zijn als de verzekeraar je aankondigt dat ze gaan afschrijven, toch..?

  Ik zeg: een klacht indienen (en als je mijn blog die morgen gepubliceerd wordt leest, snap je wel waarom ik dat zeg...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! En dat hebben ze ook gedaan, alleen is het in mijn spambox terecht gekomen :( Dus ik had het niet door en de verzekering was zich natuurlijk van geen kwaad bewust...

   Ben benieuwd naar je blog van morgen!!

   Verwijderen
 7. Heb je geen brief gehad om je daar over te informeren? Ik krijg altijd heel netjes elkkwartaal een specificatie. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad, een telefoontje naar CZ en het wordt in 10 maanden afgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ah vervelend zeg :( groot bedrag in 1x. wij maken ons eigen risico gelukkig niet op (hebben t dusook op maximaal gezet om die reden..) rot als je wel zorgkosten hebt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben dezelfde boekhouder!! Ik vind het zonde om mijn potjes aan te moeten boren daarom heb ik uit principe deze keer mijn eigen risico in termijnen betaald (is zonder extra kosten). Maar ik vind het ook enorm vervelend vooral zoals bij jullie gewoon nog van een jaar terug, balen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb ik ook gehad en menig blogje aan gewijd. Ook belde ik met de verzekeraar en het ziekenhuis. Wat bleek? Dat ziekenhuis had de tarieven halverwege verhoogd volgens de verzekeraar. Het contract moest worden aangepast.
  Ik wist toen 1 ding zeker, ik ben overgestap naar een verzekeraar die niet zeurt DSW. Warempel, ik kreeg de factuur voor het halfjaarlijks bloedonderzoek binnen 3 maanden.
  Ook VGZ met contracten met huisartsen, waarbij de vergoeding omlaag gaat en volgens Radar dat sommige pillen halverwege het jaar niet meer verstrekt mogen worden.
  Pillenfabrikanten die aan een gedateerd geweldig medicijn te weinig verdienen. Het uit de markt halen en een duurdere pil verkopen.
  Zeuen allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Balen zeg. Je weet dat het eraan zit te komen en dan als het af wordt geschreven is het toch even weer schrikken, ook al heb je er een apart potje voor... Vorig jaar in mei ontving ik hem nog van 2013 en in juli ontving ik hem voor 2014...daaag vakantiegeld en teruggaaf vd belastingdienst....zo jammer...had liever mn spaar ermee aangevuld haha.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De meeste zorgverzekeraars bieden een betalingsregeling eigen risico aan. Daarmee betaal je 12 gelijke delen van het totaal in het lopende jaar, wat je niet op maakt wordt terugbetaald het jaar daarop.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...