dinsdag 25 augustus 2015

Dagboekje voor moeders

Ik heb in het verleden wel 10 dagboeken volgeschreven! Vanaf de middelbare school tot het jaar voordat ik Sander ontmoette schreef ik gemiddeld één dagboek per jaar vol. Het ene jaar wat meer dan het andere; dat lag er vooral aan of er dat jaar veel gebeurde op liefdes-gebied. Ik schreef namelijk vooral veel over relatie-perikelen of juist over het ontbreken daarvan ;)

Sinds ik Sander heb leren kennen heb ik nog maar weinig geschreven. Het leven kabbelt rustig door en er gebeuren maar weinig dingen die ik heftig genoeg vind om over te schrijven. En als er al iets gebeurt dan heb ik ook altijd nog mijn blog om even mijn hart te luchten. Typen gaat sneller dan schrijven. Het kan fijn tussen de bedrijven door en boven alles is het ook fijn als mensen met je meedenken.

Toch mis ik het soms wel, het echte dagboek schrijven. Daarom was ik dus ook blij verrast toen Sander aankwam met het boekje Een vraag per dag voor mama's. Een cadeautje voor onze trouwdag! (Ik voel me wel heel aso, want ik had er dus helemaal niet aan gedacht om iets voor hem te kopen.... Erg he?) Maargoed, ik ben dus echt superblij met het dagboekje!!Het werkt wel iets anders dan een gewoon dagboek. Dit dagboekje is namelijk bedoelt om meerdere jaren in te schrijven. Op elke bladzijde vind je de datum, een vraag en 5 antwoordvakjes. Dit kan een luchtige vraag zijn, bijvoorbeeld: welk figuur uit een kinderfilm zou je willen zijn? Maar ook vragen die wat serieuzer zijn, zoals: wat was moeilijk om aan je kind(eren) te vertellen? Sommige vragen gaan ook puur over de kinderen. Bijvoorbeeld: wat is op dit moment hun lievelingseten of welk televisieprogramma kijken ze momenteel graag?De bedoeling is dus dat je 5 jaar lang die vragen elk jaar invult. Elk jaar komen dezelfde vragen weer voorbij en kun je dus terugkijken hoe je gezin, je kinderen en jijzelf bent verandert in de loop van één, twee, drie en vier jaar.

Ik vind het echt een heel leuk cadeau en ben van plan om trouw elke dag te blijven schrijven in dit boekje. Misschien moet ik wél alvast een aantekening maken een paar dagen voor de trouwdag, zodat ik er dan wél aan herinnert wordt om iets voor Sander te kopen.....

7 opmerkingen:

 1. wat leuk!! die gaat op mijn verlanglijstje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een leuk boekje :-D

  Wat lief van Sander! Ik vind hem helemaal gaaf. Wat een schat is het toch, hè?! Zo leuk als je partner zoiets verzint.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb beide boekjes. Het gewone (eerste)boekje schrijf ik al meer dan een jaar in en het mama boekje nu ondertussen een paar maanden. Het is leuk wanneer het jaar eens rond bent en herleest al durf ik weleens dagen overslaan en dan zeur ik een beetje met de dagen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk!! Ik heb een andere variant die ik sinds maart dit jaar invul. Had wel liever deze mama variant gewild denk ik... Nou ja, het idee is hetzelfde maar vind er soms hele rare vragen tussen zitten. Maar ja 365 vragen bedenken is ook een flinke klus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil een dagboekje bij houden voor mijn dochter is dit wat .graag meningen en voor mama is dat een leuk boekje .het idee is dat zijn dit later leest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel een aanrader in elk geval :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...