dinsdag 11 augustus 2015

De Onrealistische Droombruiloft Tag

Omdat mijn zusje zo druk bezig is met het voorbereiden van haar trouwerij begin ik soms ook wel weer weg te dromen.... Wij hadden echt een geweldige dag en ik zou het niet anders hebben gewild. Behalve als alle realiteit was weggevallen. Als we een miljoen hadden kunnen uitgeven. Of als we hadden kunnen teleporteren, waardoor we het ene moment in Delft waren en het volgende moment in Amerika ;) Ik ben benieuwd hoe jullie bruiloften eruit zouden zien als er totaal geen grenzen zouden zijn.... Niks is onmogelijk bij deze tag ;)

(Wat dus ook betekent dat vrijgezelle dames hem gewoon in kunnen vullen, want je mag ook gewoon iemand anders uitkiezen met wie je zou trouwen, hihi ;) )

De vragenlijst:


 1. Met wie zou je trouwen? 
 2. Wat voor kleding zouden jullie dragen?
 3. Wat zou je doen qua bloemen?
 4. Met wat voor vervoer zouden jullie worden opgehaald?
 5. Waar zou je elkaar het ja-woord geven?
 6. Wie zou erbij zijn die er nu helaas niet bij kan zijn?
 7. Waar zou je absoluut foto's willen maken?
 8. Hoe vermaak je de gasten gedurende de dag? 
 9. Waar zouden jullie 's avonds gaan eten?
 10. Hoe zouden jullie de avond doorbrengen?
 11. Waar zouden jullie heengaan op huwelijksreis?

Mijn aftrap

Ik zal zelf natuurlijk even aftrappen! ;)

Met wie zou ik trouwen?

Met Sander. 

Wat voor kleding zouden jullie dragen?

Ik denk dat ik nu wel voor iets anders zou kiezen dan voor de jurk die ik had gekozen. Dit bijvoorbeeld:


Sander mag gewoon zijn pak aan wat ie bij onze bruiloft ook aan had ;)

Wat zou je doen qua bloemen?

Voor de bloemen zou ik gewoon hetzelfde doen als wat ik heb gedaan, namelijk een vilten boeket. Maar uit bezuiniging hadden we niet voor alle gasten een corsage; alleen voor de getuigen en de ouders. Dat zou ik nu dan wél willen.

Met wat voor vervoer worden we opgehaald?

Met een roze Cadillac! Dit wilde ik eigenlijk ook al voor onze trouwerij, maar degene die we hadden gevonden zag er gewoon heel vies en smoezelig uit, dus kozen we voor een andere auto, maar als ik het over kon doen zou ik verder hebben gezocht naar een roze Cadillac ;)

Waar zouden we elkaar het ja-woord geven?

Dit zou ik toch gewoon in Delft willen doen, zoals we dat nu ook hebben gedaan. Saai eigenlijk, he? ;)

Wie zou erbij zijn die er nu helaas niet bij kon zijn?

Mijn oma en Sanders opa. Helaas zijn beide overleden, dus waren ze er tijdens onze trouwerij niet bij. Als het zou kunnen zou ik dat uiteraard heel graag hebben gewild.

En natuurlijk Tobias, die er nu niet bij kon zijn omdat hij nog niet was geboren!!

Waar zou je absoluut foto's willen maken?

Soms zie ik foto's voorbij komen van een bruidspaar in een achtbaan! Dit lijkt me echt ontzettend gaaf om daar foto's van te hebben. Helaas trek ik altijd heel rare gezichten in de achtbaan, maar uiteraard voor deze tag gaat dat natuurlijk allemaal perfect ;) 


Hoe vermaak je de gasten overdag?

Totaal onrealistisch aangezien we trouwen in Delft, maar de gasten mogen tussendoor even een paar uurtjes naar Disneyland!! 

Waar zou je 's avonds gaan eten?

Toch gewoon lekker bij een pannenkoekenrestaurant, zoals we nu ook hebben gedaan ;) Wij zijn gewoon dol op pannenkoeken!

Hoe zouden we de avond doorbrengen?

We zijn weer terug in Disneyland, whaha ;) Waar wij 's avonds lekker in het Disney-hotel blijven slapen :)

Waar zouden we heengaan op huwelijksreis?

Ik twijfel nog tussen Disneyland in Florida of lekker in zo'n tropisch hutje op de Malediven. Weet je wat? We doen het gewoon allebei.... Toch droomgeld genoeg :P 

20 opmerkingen:

 1. Heel eerlijk? Dan gingen we met zijn tweetjes op maandagochtend naar het stadhuis om gratis te trouwen, zonder publiek. En dan met zijn tweetjes op vakantie naar Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook echt bij jullie passen, zoals ik je via de blog lees :)

   Verwijderen
 2. echt eerlijk?
  nooit meer trouwen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou dan met alleen een paar goede vrienden erbij gaan trouwen, in spijkerbroek met opgeborduurde bloemetjes onderaan de pijpen en een mooi kanten bloesje. Ik zou mooi slank zijn ook..haha
  Zelf zou ik korenbloemen met klaprozen willen.
  Foto's wil ik dan in een weiland vol met bloeiende paardebloemen.Ik zou als vervoer kiezen voor paard met boerenwagen.
  De gasten zijn er maar weinig, we zouden dan lekker in het zonnetje, aan 1 lange picknicktafel genieten van een bourgondische maaltijd. Verder geen feest nadien, alleen nog even iets drinken.
  Op huwelijksreis naar de Provence

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk zou ik de hele dag hetzelfde doen. En als extra de dag erna naar een bounty eiland om elkaar nog een keer t jawoord te geven in een witte korte jurk en man in een linnen korte broek en blouse en dan op blote voeten. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...ik zou met manlief op maandag naar het gemeentehuis gaan voor een geregistreerd partnerschap en dan lekker met ons campertje een paar weekjes naar Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nooit getrouwd geweest. Wel natuurlijk ook romantische fantasieën gehad over een prachtige huwelijksdag, zoals zoveel meisjes.
  Mocht het er ooit van komen - you never know! ;-) - dan denk ik dat ik me aansluit bij de dromen van Jenny (op maandagochtend gratis trouwen zonder publiek) en van Janne ( daarna met de camper een paar weekjes naar Frankrijk).
  Lijkt mij bijzonder romantisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou op maandagochtend naar het gemeentehuis gaan. Zonder al teveel poespas. En daarna lekker saampjes op vakantie. Voor de naaste familie evt. beste vrienden zou ik een bbq houden. Lekker informeel.
  Ik hou er niet van om in de belangstelling te staan en heb ook nooit gedroomd over zo'n dag en die droomjurk.
  Ben blij dat ik niet 30 jaar eerder geboren ben, toen het van je verwacht werd om te trouwen en grote bruiloften te houden...
  Verschrikkelijk lijkt me dat.
  Trouwen zou ik alleen doen uit praktische overwegingen. Heb er de meerwaarde nooit zo van ingezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van trouwen zal het wel nooit meer komen, vriend wil dat nooit meer! Eventueel ger.partnerschap, maar we hebben nog steeds een lat-relatie en onze eigen zaken geregeld. Ach verder intereseert het me niet zo erg.

  Maar als ................. dan alleen samen trouwen en paar dagen naar chique hotel in suite en graag eigen zwembad en verzorgd worden van ontbijt, drankjes en maaltijden in duurdere restaurants kiezen.
  Voor de trouwpartij laten kleden door styliste, visagiste en kapper aan huis en voor een keer mooie foto's laten maken. Ik sta er nooit mooi op ben totaal niet fotogeniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik sluit mij bij Jenny Green Teeth aan met die aantekening dat onze lange reis naar Australië er wel zou komen (nu steeds op de lange baan geschoven - geen geld, geen tijd, zieke familieleden en dat in afwisselende volgorde steeds opnieuw).
  Wij zijn nog niet getrouwd, dus wie weet wat de toekomst brengen zal? Als ik het zo zou aanpakken in ieder geval ook een hoop gemopper. Er is mij al eens duidelijk gemaakt dat je dit echt niet kan maken 'want men verwacht van je dat ze daar ook deel van uit mogen maken en deels zal je het moeten loslaten en maar zien wat de dag brengt'.. Dat 'dreigement' (het klinkt namelijk helemaal niet of het onze dag zal worden) was voor mijn vriend en mij voldoende om voorlopig helemaal geen behoefte te hebben..dat kan de controlfreak in mij ook helemaal niet aan.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat herken ik wel enigzins. Mensen hebben soms echt aparte verwachtingen. Zo had ik 2 neven van Sander niet uitgenodigd. Helemaal heisa waarom hun geen uitnodiging hadden gekregen.... en uiteindelijk kwamen ze niet eens opdagen nadat we er wel een hadden gestuurd :P pffh

   Verwijderen
 10. Ik vind die jurk op de foto ook prachtig! Die zou ik ook best aan willen zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ter overweging:
  waarom droom je als consuminderaar over het uitgeven van zó veel geld? Betekent dit dat geld uitgeven voor jou nog steeds heel belangrijk is? Waarom is bescheiden en eenvoudig minder fantastisch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom heet het ook de onrealistische bruiloftstag ;) Ik zou zelf nooit zoveel geld uitgeven aan onze bruiloft, maar dat betekent niet dat ik het niet ontzettend gaaf vind.

   Verwijderen
  2. En nee, bescheiden trouwen zou dus niks voor mij zijn. Dat heeft niks met geld te maken, dat heeft ermee te maken dat ik het gewoon leuk vind om een feestje in te richten op de manier waarop ik dat leuk vind... En toevallig kost dat wat, maar het is absoluut niet zo dat ik het alleen maar leuk vind omdat het geld kost. Die redenatie snap ik eigenlijk ook helemaal niet....

   Verwijderen
 12. Ik ben ook een rasechte consuminderaar maar zou ook wel eens met geld willen smijten en waarom ook niet he? Niks mis mee. Ik zou het dan niet uitgeven aan een bruiloft maar aan een superdeluxe vakantie met diverse mensen die ik lief vind en een supergoeie oppas voor mijn katten die dan ook in mijn huis woont in die tijd. Ik weet het, dit heeft niks met je tag te maken maar dit is wat door mijn hoofd schoot naar aanleiding van bovenstaande opmerking. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo heeft iedereen denk ik wel zijn eigen dingen waar ie graag veel geld aan zou uitgeven / fantaseert om er veel geld aan uit te geven... ;)

   Verwijderen
 13. Zoals we het nu ook hebben gedaan. Maandagochtend geregistreerd partnerschap met huwelijkse voorwaarden en s avonds lekker met manlief naar ons favoriete restaurant. Ik heb de meerwaarde van trouwen nooit ingezien en zelfs als ik veel geld had zou ik aan een trouwerij nog geen geld uitgeven. Ik heb nooit willen trouwen en daar dus ook nooit over gedroomd maar uit praktische overwegingen hebben we een geregistreerd partnerschap. Voor ons meer als voldoende.
  En jouw vraag was als je veel geld had dus de opmerking van zuinigaan vind ik niet in dit topic passen. Maar goed dat ben ik.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Met wie zou je trouwen?
  mijn man P.
  Wat voor kleding zouden jullie dragen?
  geen idee.. ik ben 40 cm kleiner dan mn man.. ben maar 1.57.. dus als ik geld zat zou hebben zou iemand met verstand van bruidsjurken een prachtige jurk mogen helpen uitzoeken die staat bij zo'n kleine lengte..
  Wat zou je doen qua bloemen?
  nooit in verdiept.. rode rozen.. ?
  Met wat voor vervoer zouden jullie worden opgehaald?
  een prachtige koets!
  Waar zou je elkaar het ja-woord geven?
  op het strand
  Wie zou erbij zijn die er nu helaas niet bij kan zijn?
  nvt. niet getrouwd, geregistreerd partnerschap met ouders als getuigen

  Waar zou je absoluut foto's willen maken?
  nooit in verdiept.. de duinen ? geen idee..
  Hoe vermaak je de gasten gedurende de dag?
  geen idee... nooit over na hoeven denken en ook te weinig meegemaakt bij anderen dus geen ideen opgedaan..
  Waar zouden jullie 's avonds gaan eten?
  goeie vraag.. ik lus geen vlees terwijl man er gek op is.. ik hou meer van italiaans.. maar dat op je bruiloft ?
  Hoe zouden jullie de avond doorbrengen?
  groot feest
  Waar zouden jullie heengaan op huwelijksreis?
  goeie vraag.. genoeg prachtige landen waar ik heen zou willen..

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...