donderdag 10 december 2015

Borstverkleining: de eerste stap is gezet!

Vandaag was mijn afspraak bij de plastische chirurg om te bespreken of ik in aanmerking kom voor een borstverkleining. Ik was erg nerveus, maar toen ik klaar was dacht ik echt: waar heb ik me eigenlijk zo druk om gemaakt?! Het stelde eigenlijk maar weinig voor.

Het gesprek duurde ongeveer 10 minuten. In die 10 minuten vertelde ik over mijn klachten, werd mijn BMI berekend en werd er uiteraard even naar "de situatie" gekeken. En gelukkig gaf de plastische chirurg toen aan dat hij het direct gaat aanvragen bij de zorgverzekering. De eerste horde is dus genomen: toestemming van de plastisch chirurg is er. Nu de verzekering nog en als die ook groen licht geven, dan zal ik binnen 2 maanden geopereerd kunnen worden...

Heel erg spannend allemaal!

7 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad heel erg spannend, fijn dat de plastische chirurg toestemming heeft gegeven en nu hopen dat je een goede zorgverzekering hebt. En deze chirurg gaat je dan ook opereren of is dat weer afhankelijk van je verzekering en heb je kans dat je dan bijv in Groningen terecht komt.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. top van je ik heb het 30 jaar geleden laten doen toen ik 18 werd zei mijn moeder tegen me en nu kan het . doe het ... ik had altijd hoofdpijn en pijn in mijn rug. en na 30 jaar staan de bandjes van mijn bh nog ingetekend in mijn schouder. Maar wat een opluchting was het toen het gedaan was ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wow, dus dat was die afspraak waar ik iets over las... Ik had al zo'n vermoeden. Fijn dat het zo goed gegaan is! 2 maanden is nog best snel, wat fijn zeg! Ik ga met je mee hopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zeg, en ook fijn dat het mogelijk zo snel gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is goed nieuws, de eerste stap is genomen en je hebt nu de bevestiging van het geen gezeur van je is maar echt iets waar wat aan gedaan moet worden. Succes met stap 2.

  PS. ik heb 9 jaar geleden liposuctie laten doen aan de stootkussentjes boven billen waar je shirts zo lekker op staan. Nog steeds ben ik zo blij dat ik dat heb laten doen. Moest het natuurlijk zelf betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt tot nu toe soepel te gaan, fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw knap hoor die 1e stap! En fijn dat de arts het ook nodig acht!
  Hou ons op de hoogte, ik hoop erg dat het door de verzekering goedgekeurd word!! (welke verzekeringsmaatschappij zit je bij?)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)