zaterdag 12 december 2015

Met de auto naar Lelystad

Vandaag was het dan zo ver: we hadden een auto gehuurd en Sander ging voor het eerst rijden. Onze eerste rit ging dus van Rotterdam naar Lelystad om daar op bezoek te gaan bij mijn schoonouders.

In het begin was het natuurlijk eventjes spannend hoe het zou gaan, maar ik merkte al snel dat Sander echt wel heel veilig rijdt en goed oplet in de auto. Ik heb geen enkel moment met samengeknepen billen gezeten! En dat gevoel heb ik toch wel regelmatig gehad als ik met andere mensen meereed, dus wat dat betreft denk ik dat het wel goed zit met Sanders rijvaardigheid; eerder iets té voorzichtig af en toe dan te roekeloos...

Op de terugweg hadden we ook nog eens flinke regen en harde windstoten. Hebben we dat ook maar weer eens gehad! Dat vond ik wel iets spannender dan op de heenweg, maar ook hier lukte het Sander prima!

En heel fijn: we waren véél sneller thuis dan normaal. Bovendien waren we nog lekker droog en hadden geen stress bij het vertrekken omdat we anders de bus / trein zouden missen. Ik merkte ook dat ik veel vrolijker aankwam in Lelystad dan wanneer we met de trein gaan en ook nu na de terugweg voel ik me nog steeds veel frisser dan gewoonlijk.

En Sander dan? vragen jullie je vast af... want die heeft natuurlijk gereden! Sander voelt zich goed en natuurlijk trots dat het allemaal zog goed is verlopen. Hij is wel een beetje moe, maar ook stukken minder moe dan wanneer we in de trein hadden gereisd.

Zeker voor herhaling vatbaar, dus!

PS: we hebben de auto gehuurd via Snappcar! Je huurt dan een auto van een particulier. Binnenkort meer hierover op Positief Besparen! :)

15 opmerkingen:

 1. Dat Snappcar is inderdaad wel iets waar ik nieuwsgierig naar ben. Ik las ergens (minstens anderhalf jaar geleden ofzo) dat je bij het huren van een busje/auto whatever namelijk minimaal zoveel jaar een rijbewijs moest hebben - daarom heb ik zelf nooit bij die mogelijkheid stil gestaan. Gezien jullie situatie is mijn interesse wel gewekt; dan kan ik zelf ook een auto huren. Als ik dat nodig heb dan; want we hebben er hier gewoon 1 voor de deur staan, maar ik heb een meneer mopper die geen kilometer met het OV wil óf op zijn werk wil zitten zonder auto zelfs mét de belofte dat ik hem netjes op tijd wegbreng/ophaal en ik dus daardoor veel minder auto rij als dat ik zou willen omdat hij die bak altijd mee neemt. Het zou wel fijn zijn als ik gewoon eens een dagje een auto kon huren zonder gedoe.

  Ik durf namelijk mijn hand ervoor in het vuur te steken dat ik eerder een auto gehuurd heb, dan dat ik hem ervan overtuigd heb om op een doordeweekse dag overdag terwijl hij werkt zijn auto te gebruiken. Ik geloof dat ik dan al 4 auto's had kunnen huren met de moeite die ik daar in moet steken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees net in de voorwaarden dat je minstens een jaar een rijbewijs moet hebben. Wisten we niet. Sander ligt nu te slapen, maar ik zal het straks wel ff aan hem doorgeven

   Verwijderen
  2. Haha, wat grappig dat ze hem dan toch aan jullie verhuurd hebben! Ik vind het jammer dat verhuurbedrijf zulke regels hebben. Stel je nou voor dat je vanaf het moment dat je je rijbewijs hebt geen mogelijkheid had om in een auto te rijden (na duizend rijlessen gehad te hebben), dan mag je na dat jaar dus onbeperkt de auto huren en de weg op. Lekker veilig als je het al een jaar niet hebt gedaan!!! Dan kun je beter direct beginnen met huren zodat je door kunt blijven einde. Het use it or lose it principe geldt voor alles!

   Verwijderen
  3. Ja, zo denken wij er dus ook over. Maargoed.... Dat was dus weer het einde van ons huur-avontuur (voorlopig :( )

   Verwijderen
 2. Wat kostte het uiteindelijk om een dag die auto te huren? en krijg je er dan een autostoeltje bij of moet je dat zelf regelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kostte voor het huren €25. Brandstof kwam daar dan nog wel bij, dus dat weet ik nog niet hoeveel dat heeft gekost. Sander gaat nu tanken... Een autostoeltje hadden we zelf :)

   Verwijderen
 3. Wat Joycey hierboven zegt, daar dacht ik ook aan toen ik je vorige artikel las, maar pas nadat ik gereageerd had... Hebben jullie nu onverzekerd rondgereden? :O oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat volgens mij niet... Snappcar wil dat je minstens een jaar hebt gereden, maar in de voorwaarden van de verzekering stond alleen dat je een rijbewijs moest hebben, maar niks over hoe lang. Dus dat lijkt mee te vallen. Maar we hebben wel contact opgenomen met snappcar over hoe het nou precies mis heeft kunnen gaan!

   Natuurlijk ook onze eigen fout, maar het stond ook niet echt duidelijk vermeld op de site. Pas als je echt gaat spitten.

   Verwijderen
  2. Al zie ik nu trouwens wel dat het in de voorwaarden staat. Sander heeft het allemaal geregeld, blijkbaar heeft ie eroverheen gelezen :(

   Verwijderen
 4. Krijg je nu zelf ook zin om rijbewijs te halen als het zo goed bevallen is?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He balen! Hebben jullie geen buren/ouders/vrienden /collega's in de buurt van wie je soms een auto kan lenen? Als wij een extra auto nodig hebben kan ik er zo 5 lenen in een straal van 2km..
  En ik leen onze auto ook heel makkelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Buren heb ik geen idee van, maar geen vrienden en collega´s in elk geval, en qua familie ook niet helaas.

   Verwijderen
 6. Hmm.. misschien moet ik eens denken over het uitlenen van mijn auto? Hoe dat dan met verzekering en dergelijke zit? Of is er iemand die daar ervaring mee heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verzekering zit bij snappcar inbegrepen en wordt betaald door de huurder. Kijk maar eens op snappcar

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)