zondag 20 december 2015

Op welke vraag van je kind zou je nooit ingaan?

In mijn boekje Een vraag per dag voor mama´s was de vraag van vandaag:

Op welke vraag van je kind(eren) zou je nooit ingaan? 

Meestal weet ik zelf wel antwoord op de vragen in het boekje, maar in dit geval kwam ik dus écht nergens op. Misschien denk ik te moeilijk ofzo. ;) Volgens mij is er geen enkele vraag waar ik niet op in zou gaan. Ik ben erg eerlijk en volgens mij is er niks in mijn leven waar ik me voor hoef te schamen, dus ik heb niks te verbergen....

Ik ben dus erg benieuwd wat jullie antwoord op deze vraag zou zijn.... Op welke vraag / vragen van jullie kinderen zouden jullie nooit ingaan?

Wij vertrekken zo na een boswandeling naar mijn ouders om Tobias "in te leveren" en daarna gaan we naar Belle en het Beest, dus ik lees de antwoorden vanavond pas, maar ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden en wie weet heb ik dan ook wel inspiratie wat ik in kan vullen. Maar op dit moment blijft het helemaal leeg in mijn hoofd bij deze vraag ;)PS: gister waren mijn ouders 42 jaar getrouwd en als verrassing had ik foto´s van Tobias laten maken! Ik vind ze zo leuk geworden weer :D Dus wilde hem toch even delen.... Ons kleine schatje <3


16 opmerkingen:

 1. haha wacht maar tot tobias ouder is.. dan ontdekken ze wat se.x is bijvoorbeeld en gaan ze vragen of jullie dat ook doen ;) (denk dat ik wel een simpel antwoord zou geven, maar zou echt never op details in gaan ;) uitleggen is wat anders dan persoonlijke ervaring vertellen ;) ) maar zulke vragen zou ik dus niet op ing gaan, net als dat ik de antwoorden op vragen als hoe worden babies geboren nog even vrij simpel hou... (via een babydeurtje.... :p) ze was 2,5 toen har broertje geboren werd, dan vind ik het verhaal over een vaginale bevalling wel erg heftig.. ze was nog niet eens zindelijk.. maar dan is t enkel nog om te plassen en verder wou ik haar geen nachtmerries geven zo jong al dat er een heel kind door zou passen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg er nog steeds nachtmerries van en ik heb een vaginale bevalling gehad :-p

   Ontopic: ik zou geen antwoord geven op de regen aan 'waarom'-vragen als ze wat ouder zijn. Waarom gaan we niet naar buiten? "Omdat het regent" Waarom regent het? "Omdat dit" Waarom? "DAARRRROOOOMMM". Waarom?

   Mijn partner is bijna dertig en stelt af en toe nog steeds van dit soort irritante vragen achter elkaar. Dan geef ik ook geen antwoord meer.

   Verwijderen
 2. Tja, eerlijkheid boven alles en in principe mogen ze alles weten maar... ik praat er wat omheen als het om directe vragen naar seks of inkomen of zo gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn er serieus kinderen die echt oprecht naar het seksleven van hun ouders vragen?

  Voor zover ik weet; hebben mijn ouders net zo vaak seks gehad als dat ze kinderen hadden en ik blijf erbij totdat ik minstens 30 jaar dood ben. Zelfs ondanks die paar keer dat ik de slaapkamer binnengelopen ben gedurende het onderonsje.

  Ouders zijn seksloos :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is mooier dan vertellen dat je zoveel van elkaar houdt en dat daar je kind uit is ontstaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou niet ergens niet op ingaan omdat ze het niet mogen weten, maar ik zou mijn antwoorden wel aanpassen op 1. de leeftijd en 2. de beschermingsfactor. Ze hoeven gewoon niet alles te weten, zeker niet als het geen dingen zijn waar ze speciaal blijer van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij zijn vandaag 20 jaar getrouwd !
  kleinste van 7 vond dat al heeeeel erg lang :}
  zooooh , al 20 jaar ..
  hij vond dat we dan vanavond wel naar de gouden M konden ... :}

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geloof niet dat ik iets zou vermijden. Maar ik zou het antwoord wel aanpassen naar leeftijd/bewustzijn van het kind.

  Ik heb nog steeds liever dat het mij gevraagd wordt, dan dat alles gegoogled wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk weinig.. Maar ik zou nooit uitwijden over intieme detais wat betreft ons seksleven.. Dit is prive en dat zal ik ook zo uitleggen.. Groetjes Miek

  Wat een super lieve een mooie foto zeg!
  En nogbedankt he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoeveel geld staat er eigenlijk op jullie rekening? Niet dat het zo een geheim is, maar sommige dingen weten ze toch beter niet.
  Mijn antwoord? Genoeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze jonge pubers waren erg benieuwd naar onze ervaringen met drank, dope en de criminaliteit. Je zag in hun oogjes dat ze een eerlijk antwoord meteen zouden inzetten als onderhandelingswaar. We lieten dat dus enorm in het midden en pas midden twintig kregen ze wat meer te horen over onze wilde en woeste jeugd...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou hem ook niet zo kunnen bedenken. Ik ben heel open. Je past je antwoorden aan aan de leeftijd het kind.

  Ik zou alleen nooit inhoudelijk ingaan op ons sex leven, maar dat is iets wat ik ook niet van mijn ouders hoef te weten dus ga er vanuit dat mijn kinderen dat ook niet hoeven te weten van mij. :p

  Mijn oudste vroeg toen onze jongste werd geboren hoe dat ging dus ik vertelde dat ze een sneetje hadden gemaakt in mijn buik en dat haar zusje zo was geboren. Ze was toen 3 jaar en ze vertelde aan iedereen die het wel of niet wilde horen hoe haar zusje was geboren. Op het kinderdagverblijf speelde ze het na met een keukenmes en een babypop die werd geboren.

  Oeps. :O

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ons exacte inkomen gaat onze pubers niets aan.We hebben verder altijd al hun vragen eerlijk beantwoord.Ze hebben goede sexuele voorlichting gehad en mogen ook daar alles over vragen maar de details van ons eigen sexleven delen we niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat ik elke vraag wel zou beantwoorden eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ze het willen weten, vertel ik zelfs over ons seksleven, maar ze willen dat niet weten ;-)

  In het verleden heb ik wel dingen niet verteld of heel spaarzaam. Toen het jeugdjournaal in het teken van Dutroux stond hebben we wat anders gekeken. Daar vond ik ze toen nog te jong voor (ik wilde het zelf niet eens weten)

  Maar ik heb zelfs vriendinnen van dochter verteld hoe je het best een tampon in kunt doen, bijvoorbeeld. Daar kan ik heel open over zijn :)

  Toch denk ik dat er altijd dingen zijn, die je liever voor jezelf houdt. Een vervelend gesprek op het werk, bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mijn kids vragen niet eens zulke irritante vragen ... eerder het buurjochie , die altijd wil weten wat je gaat doen ...
  zeg ik niet , maar is behoorlijk irritant

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)