maandag 29 februari 2016

Quotes van ons kereltje - Februari

Het is de laatste dag van de maand en dus weer tijd voor de quotes van Tobias. Hij gaat echt met grote sprongen vooruit op taalgebied en vertelt inmiddels hele verhalen. Soms niet helemaal verstaanbaar, maar dat gaat ook steeds beter.

 • Als ik Tobias vertel dat we naar binnenspeeltuin 'de Ballenbak' gaan wordt hij direct enthousiast.... "Coolblue!" roept hij. (Bij Coolblue hebben ze een vergaderkamer die de ballenbak heet. Dit is een échte ballenbak. Hier is hij in november één keer geweest en blijkbaar heeft dat veel indruk gemaakt!!)


 • "Kijk, Daan!" Tobias heeft samen met Sander een mooie treinbaan gemaakt en hij beseft inmiddels dat ik naast mama ook kan worden aangesproken met "Daan" 


 • "Boobie boobie boobie" hij heeft ons blijkbaar ook horen praten over de borstverkleining ;)

 • Sander vraagt elke ochtend aan Tobias of hij nog iets heeft gedroomd. Dan opeens zegt Tobias ja.... En vertelt dat hij heeft gedroomd over een blauwe auto, Bert, Ernie, Pino, Oscar en Koekiemonster. 

 • Tobias krijgt ook steeds meer fantasie. Hij kruipt dan bijvoorbeeld in een doos en begint te vertellen wat hij speelt. Bijvoorbeeld dat de doos een vliegtuig is en dat hij gaat vliegen. 

 • Een paar dagen nadat Tobias vertelt over zijn droom, begint hij opeens spontaan uit zichzelf over een droom te vertellen: met een rode auto ging hij met Nijntje naar de dierentuin, waar hij een leeuw zag. (Kortom: hij vertelt eigenlijk het verhaaltje van een filmpje van Netflix na ;) ) 


 • De beste zin van de maand: "papa en Tobias gaan samen een treinbaan maken". Wow, da´s best knap, toch, zo´n lange zin? :)

4 opmerkingen:

 1. Coolblue kan - gezien de explosieve groei - niet vroeg genoeg beginnen met het werven van toekomstige medewerkers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vandaag een mannetje dat alleen maar YESHJJJ YESHHHJJJ YESHHHJJJ riep. En ik begreep maar niet wat hij wilde. Hij moest vervolgens ook nog huilen en na een driftbui riep hij nog steeds YESSSSHHHJJJ mama, YESSHHHJJJ.

  Let op; meneertje koekepeertje wilde de film The Polar Express zien. Serieussssssssssssssss, hoe dan? Ga er maar aan staan... *zet Polar Express aan*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, heel herkenbaar!! Die wederzijdse frustratie als je ze niet begrijpt....

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)