dinsdag 15 november 2016

Kerstdorpje staat

Als de dagen korter worden en de nachten dus steeds langer..... 
.... als ik moeite krijg om uit bed te komen omdat het nog voelt alsof het middenin de nacht is.....
... als het voelt alsof het constant regent en koud is... 

Dan is het tijd om mijn kerstspullen van de vliering te halen en te starten met mijn kerstdorpje! Het ene jaar is dat pas in december, maar dit jaar ben ik erg vroeg. Sommige mensen zullen het misschien té vroeg vinden, maar voor mij helpt een huis dat in kerstsfeer is versierd enorm tegen de winterblues! Dus ik doe het gewoon wanneer ik er behoefte aan heb. Gisterochtend kreeg ik dus opeens de kriebels: het was tijd om mijn kerstdorpje op te zetten!! Dit jaar ging het extra snel, want ik had hulp van Tobias, die me constant bleef aanmoedigen om door te gaan. "Nu nog lampjes" en "nog meer huisjes!". Ik kreeg geen moment pauze! En daardoor was het dus heel snel af. Het had netter gekund als ik minder opgejaagd werd en niet de hele tijd mijn aandacht hoefde te verdelen, maar het is goed zo. Het was veel te leuk om het samen te doen. 

De poppetjes heeft Tobias grotendeels zelf in het dorpje neergezet. Hij was zó trots dat hij mocht helpen! Uiteraard mocht Sinterklaas niet in het dorpje ontbreken!

Dit jaar heb ik alles op een lagere tafel gezet. Ik vind dat Tobias nu oud genoeg is om te begrijpen dat het geen speelgoed is. Tot nu toe gaat het goed!
En het is zo gezellig als het donker is! Die sombere dagen met veel regen zijn toch een stuk leuker als het thuis gezellig is, vind ik :)


5 opmerkingen:

 1. Prima toch! Lekker doen wanneer jij er zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaloers! Echt leuk je kerstdorpje. Als ik me het goed herinner kocht je er ieder jaar iets bij, heb je al iets voor dit jaar op het oog? En leuk toch om het al neer te zetten, heb je er tenminste lang plezier van.

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik koop er elk jaar iets bij! Dit jaar heb ik een klein gingerbread huisje gekocht. Die staat dit jaar los van het dorpje, volgend jaar zet ik hem er misscien bij :)

   Verwijderen
 3. Ik koop ook elk jaar wat bij, maar twee jaar geleden na kerst hebben mijn man en ik een heleboel hele grote huisjes en draaidingen gekocht voor 20-30% van de originele prijs omdat ze 'kapot' waren.
  Manlief heeft ze allemaal gerepareerd in de maanden erna. Vorig jaar was het dus een heel mooi dorp. En dit jaar heb ik dus ook niets meer nodig. (denk ik ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat gezellig! Ik heb meteen zin om de kaarsjes tevoorschijn te halen. Vanavond even samen met de kinderen doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)