woensdag 14 december 2016

Weight watcher woensdag - week 3

Terwijl ik dit berichtje aan het typen ben besef ik me dat ik gewoon een hele week niet heb geblogd. Dat is me niet vaak overkomen, dat het me gewoon een week lang niet lukt om iets te schrijven. Maar de afgelopen week had ik een heuse writersblog. Ik voelde me namelijk niet zo goed in mijn vel zitten en vond mezelf zooooo zielig met mijn pijnlijke bil en het feit dat mijn contract niet werd verlengd. Daar ga ik jullie niet teveel mee lastigvallen, dus was het even stil op de blog. Maar na dit blogje ga ik weer gewoon schrijven! Beloofd!

Afgelopen week ging best goed met Weight Watchers.... Haha, geloven jullie me? ;) Nee, het ging dus helemaal niet zo goed. Ik werd ook nog ongesteld, dus dat zal ook wel meespelen, overigens.

 • Maandag at ik tóch 1 van de chocoladeletters die ik had gekregen helemaal op. De andere 2 heb ik gedeeld. Dus erg veel punten 'verspild' aan chocolade (waar ik overigens wel enorm van heb genoten!_
 • Woensdag was ik ontslagen uit het ziekenhuis en om dat te vieren bestelden we Mexicaans. Tobias vond het niet lekker en ik wél heel erg, dus at ik met zijn maaltijd mee. 
 • Zaterdag was een hormonaal dagje en moest en zou ik pannenkoeken eten als lunch
 • Ook zondag verdiende geen schoonheidsprijs met patatjes als avondeten - wel met een salade erbij. Dat dan weer wel....
En toch: op maandag, mijn vaste weegdag, was ik 1,1 kilo kwijt ten opzichte van de week ervoor! BMI ging van 25,8 naar 25,5. 

Waarom ben ik dan toch afgevallen? Ik denk omdat ik wel wat structurele veranderingen heb doorgevoerd, en die tellen véél zwaarder mee dan eenmalige uitspattingen:
 • Ik ontbijt en lunch nu met hartig beleg en eet geen Nutella, hagelslag enzovoort meer
 • Ik hou het bij 1 tussendoortje per keer
 • Ik probeer teveel eten ook te compenseren door meer te bewegen
 • De verhouding tussen groentes en andere koolhydraten ligt nu heel anders dan voorheen

3 opmerkingen:

 1. Dat is een heel mooi resultaat. Het gaat idd niet om de uitschieters van af en toe maar om de rest van de tijd.
  En dat je een dip had, heel begrijpelijk. Het is ook echt heel naar om ontslagen te worden. En dan ook nog pijn in je kont en ongesteld. Mensen beginnen om minder om zich heen te meppen dus als je zou willen klagen is je dat vergeven;-)
  Sterkte hoor x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op zich klinkt het inderdaad best goed. Die uitschieters beheersen is vaak veel belangrijker, en inderdaad de dagelijkse dingetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je hoor! Ik snap het totaal van geen zin om te bloggen, eten uit 'zieligheid' etc. Gelukkig ben je mens en dat mag je best laten zien. Kop op, volgende week weer minder chocola ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)