maandag 24 april 2017

Supertof compliment

Vandaag kreeg ik een superleuk compliment op de sportschool. Een van de instructrices zei namelijk tegen me dat mijn houding erg is verbeterd.

Helaas bleef ik na de borstverkleining toch altijd nog voorovergebogen lopen. Ik had mezelf de afgelopen 15 jaar een verkeerde houding aangeleerd. Deels doordat ik onzeker was over mijn lengte, deels doordat ik 2,5 kilo extra vlees aan de voorkant had wat er ook voor zorgde dat mijn schouders naar beneden werden getrokken.

Ik had gehoopt dat de operatie automatisch zou betekenen dat mijn houding zou verbeteren. Maar het bleek dat ik inmiddels zó gewend was aan mijn verkeerde lichaamshouding dat mijn lijf echt even shock therapie nodig had. ;)

Tijdens bodypump wordt er héél goed op je houding gelet. Je moet met een rechte rug squaten, dead liften enz. Dit werd elke week tegen me gezegd: rug recht houden, schouders naar achteren, borst naar voren.... In het begin voelde het enorm onnatuurlijk, maar inmiddels begint het wat meer 'onbewust bekwaam gedrag' te worden. Ik hoef het niet constant over na te denken. (Al heb ik nog wel vaak dat ik twijfel of ik het goed doe, maar ik krijg geen tips meer, dus ik denk het wel!)

Maargoed. De afgelopen weken vroeg ik dus al regelmatig aan Sander: loop ik nou rechter op of is het slechts mijn gevoel? Sander bevestigde het wel, maar ik had toch ook bevestiging nodig van buitenaf blijkbaar. En vandaag kreeg ik die dus van mijn instructrice.

Ik ben echt onwijs blij dat ik heb doorgezet en dat ik nu dan eindelijk resultaat bereik. En dat terwijl ik eigenlijk alleen maar ging om wat extra kilootjes eraf te krijgen! Maar inmiddels is het voor mij zoveel meer geworden dan dat.... <3


5 opmerkingen:

  1. Ha, wat goed! Ik herken het wel. Ik heb een periode 3x per week bodypump gedaan en dat maakte heel veel verschil. Niet alleen voor mijn lijf, maar ook hoe ik me voelde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, squats en launches zijn erg goed voor je rug en lichaam. Bij mij zit het er ook goed in. Goed van je hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn, steek die maar in je zak! Ik sport ook wat meer, ik merk het niet direct in de kilo's, maar wel aan mijn figuur. Veel belangrijker in mijn ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zeg! Dat geeft de burger moed. Altijd fijn als je inspanningen beloond worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)