dinsdag 4 juli 2017

Feestje: eerste €1.000 afgelost!

Vandaag vieren we een feestje: we hebben de eerste €1.000 van de studieschuld afgelost! Dit betekent dat we, ongeacht wat er nu nog gebeurt, 15 maanden eerder klaar zijn met het aflossen. Superblij mee.

Misschien vragen jullie je af hoe we zo snel dit bedrag hebben kunnen aflossen. Dit was ook grotendeels een kwestie van geluk, want we kregen €520 terug vanwege dat we te weinig kinderopvangtoeslag hadden gekregen. Dit heb ik direct doorgesluisd naar de studieschuld.

Daarnaast gaat gewoon alles wat we extra hebben of over hebben direct naar DUO toe. Bijvoorbeeld het restant van het salaris van Juni, alle inkomsten van Marktplaats en alle kleine inkomstenbronnen via internet gaan nu naar de studieschuld.

De knop is nu écht om: geld dat we extra hebben is pas écht eigen geld als die schuld weg is. Dus we lossen het nu zo snel mogelijk af. Nog €5.925 te gaan! Dat klink alweer een stuk lekkerder dan €7.065 :)


23 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!! Op naar de volgende € 1000!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, gefeliciteerd met jullie mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd nog even te gaan! Ik heb na de hypotheek ook nog 1 schuld. En dat is ook de studieschuld ik heb het geld wel maar zit in dubio om dit in 1 x te gaan aflossen. Aangezien mijn spaar rekening dan leeg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik ook niet snel doen, denk ik. Wij zouden de schuld ook in 1 keer kunnen aflossen met spaargeld, maar dat vind ik geen prettig idee...

   Verwijderen
 4. Goed hoor!
  Maak je elk klein bedrag over naar de DUO of spaar je het op tot een groter bedrag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke vraag! We maken het direct over zodra er een extraatje op de rekening staat. Zodat het net lijkt alsof dat geld er gewoon nooit is geweest ;) Gewoon niet teveel over nadenken wat we ook van dat geld hadden kunnen kopen. Dat werkt goed voor ons :)

   Verwijderen
  2. Ik zou dan zelf nog de extraatjes afronden naar boven, dat als je 8 euro van marktplaats krijgt een tientje overmaakt. Merk je nauwelijks en het gaat toch mét wat sneller :)

   Verwijderen
 5. Mooi systeem zo alles direct overschrijven. Kan me voorstellen dat het lekker motiveert met dit tempo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd, een hele prestatie!
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zeg vooral het aantal maanden lijkt me enorm te motiveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Krijg je je geld vd kinderopvangtoeslag wel terug als de opvang langer dan 3 maanden geleden is opgenomen? Op de website staat max 3 maanden dus dacht dat ik.mn geld kwijt was;-) groetjes Irina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je moet het aanvragen binnen 3 mnd na start van de opvang(of ervoor ) maar als het eenmaal aangevraagd is en toegekend, wordt er elk jaar gekeken naar de afgenomen uren/opgegeven uren en je inkomen en dan komt de definitieve berekening, net als met huurtoeslag en zorgtoeslag etc

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd zeg! Wat fijn! Ik vind het een mooi bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan! Zo komt de eindstreep steeds sneller inzicht!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...