vrijdag 11 augustus 2017

Pittige tijden...

Helaas gaan we even door een pittige tijd heen. Zoals ik al had laten doorschemeren in een aantal blogjes ben ik sinds kort in therapie. Ik had gehoopt dat dit snel effect zou hebben, maar het gaat me veel te langzaam. Omdat ik mijn hoop zo op die therapie had gevestigd voel ik me nu eigenlijk extra somber. Natuurlijk kan het niet in één maand aanslaan,weet ik rationeel, maar emotioneel voelt het alsof ik faal.

Waar ik nog niet over had geschreven: naast de therapie voor PMDD zit ik nu ook in een diagnose-traject om te kijken of ik een vorm van autisme heb. Gister heb ik mijn eerste gesprek gehad voor de diagnose en dat was behoorlijk pittig.

Hiernaast heb ik sinds kort ook nog regelmatig last van paniekaanvallen. Alles lijkt opeens héél groot en héél moeilijk. Boodschappen doen kan al teveel zijn. Ik overzie alles opeens niet meer, met werken, sollicitatie-plicht, opvoeden, 'vakantie vieren', huishouden, boodschappen, veel afspraken bij de PsyQ, gezeur met een enorm domme fout die we hebben gemaakt bij het afsluiten van een nieuwe verzekering enz. En aangezien ik een behoorlijke control freak ben voelt dat ongelofelijk * piep * .

Uiteraard hebben dit soort dingen ook zijn weerslag op de rest van mijn gezin en familie. Iedereen leeft enorm mee maar moet tegelijk ook leidzaam toekijken hoe het eigenlijk steeds slechter lijkt te gaan momenteel.

Hoe dan ook: eventjes pittig, maar het gaat vast wel weer goedkomen allemaal :)

22 opmerkingen:

 1. Dat is ook allemaal niet niks Daantje. Sterkte gewenst! Soms heb je van die snertperiodes. Maar gelukkig blijft niets ooit hetzelfde, en dit geval is dat alleen maar fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach lieve meid, dat is naar om te lezen. Houd vol he, geloof van mij, dat als je je goed laat helpen om door een periode als deze door te komen, je er echt anders/sterker uit kan komen. Dat gaat jou lukken. Daar ben ik van overtuigd.
  liefs van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb laatst ook een aantal weken last gehad van paniekstoornissen. Maar het is weer overgegaan dus houd moed! Je voelt je vreselijk en denkt dat het nooit over gaat maar dat gebeurt na een poosje rust echt wel. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte! Je komt er wel, goed dat je hulp hebt gezocht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als therapie goed is, ga je eerst de diepte in met jezelf, confronterend! Maar o wat doet het goed op langere termijn! Ga door, joh, de beloning komt absoluut! En autisme lijkt me goed mogelijk, is geen gebrek maar anders zijn, waarmee je goed kunt leren leven. Het heeft ook veel positiefs. Go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte
  Mischien neem je teveel hooi op je vork meid,
  Probeer het een beetje los te laten als dat lukt,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte. Enne...autisme is niet erg, zeker niet als je het van jezelf weet en wat dingen anders organiseert. Het is gewoon een andere manier van denken/verwerken. Tip voor de boodschappen, smorgens heel vroeg of savonds heel laat is het heel rustig in de winkels, en de basic dingen kan je online bestellen. Als je druk bent met andere zaken die je energie opeisen is dat een prima Plan-B.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is heftig en ook erg veel tegelijk. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte! Ik hoop dat je/jullie sterker uit deze lastige periode komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte en je bent al goed bezig door hulp te zoeken. Jij en je gezin zijn het belangrijkste, de rest komt vanzelf wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook een vrouw met Autisme.

  Het heeft 10 jaar zoeken gekost voor ik het wist, diagnose is op mijn 28e gesteld.

  Het is meer regel dan uitzondering dat autisme pas in een latere levensfase ontdekt wordt bij vrouwen. Maar het kan je leven wel veel makkelijker maken, dus heel goed van je dat je dit aangaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wens je heel veel sterkte toe. Hopelijk gaat ook voor jou vlug de zon weer schijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn twee dochters hebben autisme en zoontje waarschijnlijk ook. We kwamen er pas achter toen ze 6 jaar oud waren. Nu ben ik aan het twijfelen of ik mezelf ook wil laten testen.
  Ik denk dat het mij niet zoveel bijbrengt om het te weten: ik heb geen baas of collega s ofzo. Er is enkel mijn gezin en ikzelf waar ik rekening mee moet houden.
  Ik zie wel.
  Veel succes met de therapie! Het gaat hopelijk snel weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel sterkte. Misschien nog een tip, je kunt soms tijdelijk vrijgesteld worden voor de sollicitatieplicht. Misschien is dat een belletje waard en scheelt dat dan weer een zorg..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik was toevallig afgelopen maandag bij het UWV en heb er toen ook vrij uitgebreid over gesproken. En heb mezelf nu ook ziekgemeld tot ik me echt beter voel.

   Verwijderen
 15. Sterkte voor jou en de mensen om je heen. Fijn dat je hulp hebt en hopelijk krijg je gauw weer grip op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat vervelend voor je! Heel veel sterkte.

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sterkte meid komt vast goed! Heeft echt tijd nodig maar goed dat Je er aan bent begonnen. Je bent nog wel werkzaam bij je nieuwe baan?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. sterkte! is idd zwaar, zeker als t voor jezelf chaotisch wordt :( je bent sterker dan je denkt en je komt hier doorheen! maar ik snap heel goed dat t nu gewoon even te veel is. geef eraan toe, je mag t zwaar hebben:( leuk is t niet, maar t is geen falen of teken van zwakte, zeker niet nu je juist met therapie begint en dingen laat uitzoeken! dat is juist enorm sterk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Poeh,
  dit klinkt niet als ach, ff een dipje, kop op t komt goed (uiteindelijk natuurlijk wel)
  Ik hoop dat de hulp die je krijgt snel effect zal hebben. gaat altijd langzamer dan dat je zelf wilt. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel veel sterkte en neem je tijd. Is erg moeilijk, maar denk om jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...