woensdag 4 oktober 2017

Eerste schooldag

Vandaag was de eerste wendag op school voor Tobias. Best spannend natuurlijk. Van tevoren had ik er allerlei verwachtingen bij, maar het bleek al snel dat ik die bij mocht gaan stellen.... Het stelde allemaal helemaal niet zoveel voor, namelijk. We leverden hem in en hij was eigenlijk direct op zijn gemak en heeft geen seconde gehuild of op welke andere manier dan ook laten merken dat zijn eerste schooldag afweek van zijn gewone routine.

Ergens had ik het kunnen weten. Tot nu toe is ie ontzettend flexibel met elke verandering die er voorbij komt.

Helaas ben ik zelf wat minder flexibel en heb daardoor wel even flink gejankt nadat ik hem had ingeleverd. Het is toch weer een afsluiting van een periode. Tobias straks naar school en ik in een stil huis. Het zal vast allemaal wel weer wennen, maar ik heb daar iets langer de tijd voor nodig dan zoonlief. Wat ik trouwens wel een stuk beter ben gaan accepteren de laatste tijd; ik kan gewoon niet zo goed tegen veranderingen, maar zodra de verandering eenmaal 'het nieuwe normaal' is geworden, dan is het ook weer gewoon prima. En dat lukt vanzelf. :)

Hoe was het bij jullie om de kids voor het eerst op school te brengen?8 opmerkingen:

 1. Ik kan niet wachten tot mijn dochter in april naar school gaat. Ze vindt het heerlijk bij de peuters en bij de peuteropstap, dus dat komt wel goed. En ik lekker mijn handen vrij om weer eens wat nieuwe dingen te ondernemen een te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is de eerste stap, accepteren dat iets is zoals het is. B gaat volgende week voor het eerst wennen. Hij heeft er veel zin in. Er zitten twee vriendjes bij hem in de klas. Ik ben vooral erg benieuwd hoe S het gaat vinden...alleen thuis met pa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zal voor S ook wennen zijn, denk ik. Spannend hoor. Maar wel fijn van zijn vriendjes in de klas. Tobias is de enige van de peuterspeelzaal die naar deze school gaat, maar wij vonden dit gewoon een leuke school, dus toch die keuze gemaakt. Hopelijk maakt hij snel nieuwe vriendjes.... Ik denk het wel :)

   Verwijderen
 3. Ik vindt er niks aan. De jongste is na de grote vakantie gestart. Maar oh wat is het leeg in huis. Moet er echt nog aan wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dochterlief vindt het heerlijk op school, vanaf het eerste moment. Ook haar moeder heeft er geen traan om gelaten :P... Ze was er gewoon aan toe, fijn voor haar dat ze het zo leuk heeft :)... Ik geniet ook van haar enthousiaste verhalen als ze weer thuiskomt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn om van jezelf te weten dat je niet zo goed tegen veranderingen kan (ik ok niet :p en dat als gastouder met alleen maar flexopvangkindjes en 2 eigen kids. dus niets gaat zoals gepland.. dus plan maar niet te veel meer haha, maar zelfkennis helpt !! )

  oudste is al bijna 8, zit in groep 5.. daar keek ik naar uit omdat ze heel pittig is (temperamentvol of strong willed als je het een naam wil geven) bij de jongste had ik er meer moeite mee omdat het een gezellig makkelijk mannetje is. maar ook daar was ik snel aan gewend. ikzelf heb enorm veel baat bij de structuur die school aan mn dag geeft..!!!! alles op vaste tijden (eten/slaapjes van opvangkinderen, en uiteraard naar school etc) werkt voor mij echt super! dus een bijkomend voordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben het wennen gewoon overgeslagen. Vrijdag jarig en maandag naar school. Eerste week nog zonder bso, dat kwam in week 2.

  Kind huppelde vrolijk de school in en papa en mama huppelden even vrolijk na 10 minuten weer naar buiten.

  Ik houd ook niet zo van veranderingen maar voor mij was dit geen grote verandering. We moesten dochter alleen op een andere locatie afzetten. Zij ging naar school niet ik tenslotte.

  Goed dat je van je zelf weet dat je er niet zo goed tegen kan. Maar soms vraag ik me wel af of we dingen niet groter maken dan nodig is.

  Voor ons staat de middelbare school volgend jaar voor de deur. Dat vergt wel weer veel aandacht, want in groep 8 en groep 7 moet je al naar die scholen en dagjes meedraaien etc en dat kost echt wel wat geregel op mijn werk. Ze doen een deel via school maar lang niet alles. 1x vmbo, 1x havo en 1x vwo. Maar we hebben hier wel 7 verschillende scholen met elk 3 tot 5 niveau's. En een kind waarbij het niveau nog niet helemaal duidelijk is. Ik zal blij zijn als het maart is en ze ingeschreven is. Niet vanwege de verandering maar vanwege het gedoe er omheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de oudste had ik er helemaal geen moeite mee, de 1e dag naar de basisschool. Bij de jongste wel. Dat was/is gewoon een heel ander kind. Niet alleen ik had er moeite mee, zij ook. En nog steeds (puber inmiddels) gaat ze nog steeds niet graag naar school. Ze is heel slim en doet het prima op het VWO maar eigenlijk vind ze er geen bal aan, aan school. Het is dat ze geweldig leuke vriendinnen heeft, dat is dan ieder geval een goede reden om voor naar school te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)