dinsdag 3 oktober 2017

Verwarming: aan of uit?

Het is elk jaar weer een 'hot topic' (haha!) in bespaarland: wanneer gaat de verwarming aan?

Wij hebben de verwarming tot nu toe niet aan gehad en ik verwacht ook niet dat dit snel zal gaan gebeuren, aangezien ik nu nog in een zomershirt met korte mouwen binnen kan rondlopen zonder het koud te hebben. 's Avonds is het wel wat kouder, maar dan vind ik het gezellig om lekker onder een dekentje te gaan zitten.

Vroeger was dat wel een ander verhaal. Bij mijn ouders thuis stond de computer op zolder en daar vond ik het vaak zó koud dat ik dan met 2 fleecevesten én een badjas aan achter de computer zat. Ik weet niet of het daar nou écht zo koud was of dat ik inmiddels gewoon veel beter tegen koudere temperaturen kan. Of misschien een combinatie van beide.

Hoe dan ook: wij proberen de verwarming voorlopig nog uit te laten. En als het kouder wordt hebben we ook nog onze houtkachel en een redelijke voorraad gratis hout van een boom die dit voorjaar is gekapt.

Met een beetje geluk redden we het dan tot halverwege November zonder verwarming. :)

9 opmerkingen:

 1. hij is hier al 1x aangeweest toen t wat kouder was om de kou ff uit huis te krijgen, had t zelfs met een vest nog koud.. en ik werk thuis, dus onder een dekentje op de bank gaan zitten is dan geen optie ;) dus gewoon zodra ik t koud heb (of iemand anders en we er al op gekleed zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is de verwarming nog uit. Het is binnen 20 graden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zodra een vest niet helpt om warm te blijven zet ik de verwarming aan. Ik probeer zo milieuvriendelijk maar onder 'n dekentje gaan zitten is niks voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die computer herken ik wel. Van computeren krijg je het volgens mij ook gewoon koud.
  Nu hebben wij hem ook nog niet aan. Wel verwarmen we de vloer met warmte van de zonneboiler, dat scheelt ook in het tussenseizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier draait ie al een tijdje, maar niet continu. Er zijn ruimtes die overdag zonder verwarming onder de 15 graden zijn, als het kan zoek ik de zonnige ruimtes op, maar dat kan niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou dat hout nog maar niet opbranden. Droogtijd van hout is al gauw 2 jaar. Is het te nat dan vervuild de schoorsteen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik wou precies hetzelfde zeggen, beter wacht je er een jaartje mee. Dan brandt het ook beter en haal je dus meer fik (warmte) uit je gratis boom :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...