donderdag 9 november 2017

Gratis luisterboeken

Twee weken geleden kwam ik erachter dat ik met mijn bibliotheek-abonnement ook gratis luisterboeken kan downloaden en afluisteren. Hiervoor heb je de app 'Luisterbieb' nodig. Je logt dan vervolgens in met de gegevens van je bibliotheekpas en hebt vervolgens toegang tot zo'n 900 luisterboeken.

Eerst luisterde ik Judas, maar om eerlijk te zijn vond ik hier niet veel aan. Ik ben hier dus ook halverwege mee gestopt en had door deze ervaring het fenomeen luisterboek-voor-volwassenen bijna afgeschreven. Maar nu ben ik Een weeffout in onze sterren aan het luisteren en dat vind ik wél een mooi boek om te beluisteren.

Toch zal ik nooit helemaal op luisterboeken overstappen. Ik vind het leuk voor een stukje afwisseling, maar een écht boek houdt toch mijn voorkeur boven luisterboeken (en ook boven een e-reader, trouwens!)

Wat heeft jullie voorkeur? En kenden jullie de luisterbieb al?

5 opmerkingen:

 1. Ik luister bijna alles wegens spierziekte, maar mag dan ook gebruik maken van de bibliotheek aangepast lezen en daar is meer keus. Maar met luisterlezen is het wel heel belangrijk welk boek (en soms hoe het wordt voorgelezen) Te lastige boeken qua opzet of bv steeds terug in de tijd zijn erg moeilijk te volgen. Weeffout ken ik ook, die was goed. Verder lees ik veel thrillers van Ned. auteurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. E-reader is top, maar luisterboeken kan ik niet veel mee. Duurt zo lang :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat viel mij ook op inderdaad. In de tijd van één luisterboek lees ik denk ik 2 gewone boeken. Alleen nu kan ik multi tasken: 'lezen' en huishouden tegelijk. Of tijdens het boodschappen doen. Of als ik op het schoolplein sta te wachten.... Dus wat dat betreft is het dan toch wel weer een uitkomst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, een lange wandeling maken met een luisterboek. Ook merk ik dat mijn ogen flink slechter zijn geworden, en als ik dan 's avonds moe ben is focussen erg lastig. Luisterboeken zijn dan een uitkomst. De app kende ik niet, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan totaal niet goed luisteren. Mijn gedachten dwalen altijd af. Dus luisterboeken zijn helemaal niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)