woensdag 22 november 2017

Zorgverzekering: weer een karwei

Zoals elk jaar zijn we weer bezig om te bekijken waar we volgend jaar onze zorgverzekering zullen onderbrengen. Tot nu toe zijn we al 5 jaar achter elkaar bij Ditzo gebleven, maar dit jaar is het nog maar de vraag of dat de beste keuze voor ons is.

Tandartskosten

Helaas heb ik een slecht gebit. Al vanaf het moment dat ik mijn 'grote mensen tanden' kreeg heb ik heel vaak last van gaatjes. Dit zal mede ook wel komen doordat ik een snoepkont ben; suiker is een grote bron van gaatjes. Maar daarnaast schijn ik ook gewoon pech te hebben qua zwakte van mijn glazuur.

Hoe dan ook: al mijn kiezen zijn al een keer gevuld. En inmiddels zijn er ook al een aantal keer stukken van de vulling afgebroken, waarna opnieuw is gevuld. De tandarts heeft nu dus aangeraden om een hoge tandartsverzekering te nemen, omdat hij verwacht dat ik komend jaar wel één of meerdere kronen zal moeten laten plaatsen. 

De beste tandartsverzekering van Ditzo vergoed maar tot €500, dus hiervoor wil ik op zoek naar een andere, die tot €750 vergoed. 

Kosten voor therapie

De kosten voor de therapie die ik volgend jaar nog zal blijven volgen wil ik ook graag vergoed krijgen. In principe gaat dit uit de basisverzekering, maar niet elke verzekeraar heeft contracten met alle zorginstellingen. Dit is dus ook belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken.

Eigen risico verhogen?

Dan natuurlijk altijd nog de vraag: zullen we ons eigen risico verhogen? Voor mezelf is dit geen optie. Ik weet nu al dat mijn hele eigen risico opgaat aan therapie dus ik weet al 100% zeker dat ik dan dief van mijn eigen portemonnee ben. Maar Sander heeft eigenlijk nooit zorgkosten, dus voor hem zouden we zijn eigen risico wel (iets) kunnen verhogen. 

Betalen in termijnen?

Het eigen risico heb ik afgelopen jaar in 10 termijnen betaalt. Dit is opzich wel goed bevallen, want op die manier zijn de kosten gespreid. Bovendien gaat mijn eigen risico toch altijd op, dus daar hoef ik het niet voor te laten. 

Maar daarentegen wil ik komend jaar de premie juist in 1 keer betalen. In ruil hiervoor krijg je een korting van 1 tot 3%. Aangezien ik op de spaarrekening een stuk minder rente krijg leek dit me wel aantrekkelijk. Kortom: nog een hoop dingen om uit te zoeken. Ik vind het maar een saai werkje en zal blij zijn als ik de knoop heb doorgehakt wat het nou uiteindelijk gaat worden. Vinden jullie het ook zo'n gedoe?? 

10 opmerkingen:

 1. Ik ben al drie jaar bij dezelfde verzekeraar. Betaal de premie in 1 keer in december. Voorheen kreeg je hier 3% korting voor, nu is dat nog 2%. Hoogste eigen risico, en tandarts 80/20 tot 500 euro. Dit alles kost dan 1100 per jaar, en tandarts verzekering bij ongevallen zit er gratis bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit ook al 4 jaar bij dezelfde.
  Hoogste eigen risico.
  Verder gewoon basis zonder tandarts.
  Ik betaal per jaar met 2% korting

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het deze week uitgezocht. Inmiddels zijn we eruit. Maar altijd even puzzelen. Tja, als je wilt besparen moet je er wat voor over hebben toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Houd er rekening mee dat een tandarts verzekering niet meteen al het grote werk zal vergoeden. Vaak zit je met een wachttermijn van jaar oid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, da's een goeie om rekening mee te houden. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit zelf bij Z&z en neem het totaal pakket. Kost wel €200 per maand maar krijg veel vergoedingen en totaal €1750 aan tandartskosten zonder! medische goedkeuring. Misschien ook een idee

   Verwijderen
 6. Ik blijf weer zitten, diverse chronische kosten worden nu vergoed en bij een andere is dat maar afwachten.
  Jaarpremie korting is slechts 1% dat is wel heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk ook eens wat je daadwerkelijk heb verbruikt per jaar aan tandarts kosten. Misschien nog geen 500 euro en kan dat genoeg zijn ook als dit een 100 procent verzekering met lage premie kan dit aantrekkelijker zijn dan een 750 euro 75 procent met dure premie en wachttijd. Hier ook matig gebit naar kom al jaren uit met 450 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. weinig gedoe hier. dit jaar geen tandartsvewrzekering.. helaas wel hoge kosten door een wortelkanaalbehandeling. maar als die er niet was geweest, is t goedkoper om niet te verzekeren en zelf te betalen (meestal ligt wat je betaald bijna gelijkaan de vergoeding die je krijgt lijkt wel.. )

  geen aanvullende verzekering bevalt tot nu toe ook nog goed. dochter moet wel een bril (elk jaar 2 nieuwe...ivm veranderde sterkte) maar ook dat is nog goedkoper om zelf te betalen dan om te verzekeren...
  en dus om die reden ook maar max eigen risico omdat we weinig kosten maken die daaronder vallen.. (alleen mn hooikoortsmedicijnen volgens mij)
  we betalen zo goed als alles zelf dus...

  maar nog wel ff uitzoeken waar t dan t goedkoopst is. dit jaar zilveren kruis. voglend jaar nog even kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik betaal 31 Euro per maand voor 1000 Euro vergoeding. De laatste 4 jaar de volle 1000 Euro nodig gehad. Net als jij veel vullingen, hieruit volgden wortelkanaalbehandelingen en kronen. Ik ben erg blij met mijn verzekering en ga niet overstappen, geen andere verzekeraar gaat me aannemen voor een polis met zo'n hoge vergoeding.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...