woensdag 14 februari 2018

Vastentijd: financieel vasten

Vandaag begint de vastentijd. Dit zijn de 40 dagen voor Pasen, waarop sommige mensen besluiten om minder te snoepen / internetten / geld uitgeven enz. Kan en mag tegenwoordig allemaal ;)

Zelf ga ik dit jaar niet vasten; mijn dwangmatige kant zou dat weer veel te ver doortrekken en daar word ik dan helemaal niet gelukkig van. Maar ik kwam wel een interessant intiatief tegen van de EO: financieel vasten in de 40-dagen tijd. Het leek me iets waar de lezers van mijn blog mogelijk ook wel in geïnteresseerd zouden zijn, dus vandaar dat ik het hier maar even deel. :)

Zijn er inderdaad nog mensen die de komende 40 dagen gaan vasten? En zo ja:op welke manier?

8 opmerkingen:

 1. Niet echt vasten maar ga wel 3 maanden exact bijhouden wat ik uitgeef omdat we zijn gaan samenwonen en eens op een rijtje willen zetten wat er aan huishouden uitgegeven wordt. Ik werk niet met budgetten en geef ook zelden iets onnodig uit, maar precies weet ik niet wat ik uitgeef waaraan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jullie zijn gaan samenwonen! :D Volgens mij hebben jullie best een behoorlijke tijd geLAT, toch? Of ben ik nu in de war met een andere reageerder? :)

   Verwijderen
 2. Oeps ja, de vastentijd is vandaag in gegaan ... Die 40 dagen zonder chocolade ga ik dus niet redden. Net zo min als de 'geen onnodig geld uit geven' 40 dagen. Want chocolade gekocht. Het is me wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk wel! Die 40 dagen is minus de zondagen, dus als je nu begint moet het nog prima lukken ;)

   Verwijderen
 3. Mooi idee! Ik heb een poosje terug geschreven over drie manieren om te vasten (geen kleding kopen, je kasten leeg eten en geen geld uitgeven aan niet noodzakelijke dingen). Dat was wel voor een iets kortere periode, maar valt mooi samen. Ik ga nu aan de slag met het geen geld uitgeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof niet zo in projectjes. Ik hou altijd m'n uitgaven bij en spaar elke maand een vast bedrag. Voor sommige mensen werkt zo'n 'project' misschien wel motiverend. Ik vind het vooral onrustig om steeds weer op een andere manier te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voor mij geld t zelfde als suzanne. wij letten er altijd op, tuurlijk geven we ook geld uit aan leuke dingen die niet perse noodzakelijk zijn, omdat het kan en omdat we dat graag willen naast veel sparen willen we ook genieten. opeens niets extra uitgeven doen we dus ok niet. (zal je zien dat er juist dan opeens dingen moeten :p ) maar we zijn super tevreden met wat we sparen :) dat houden we dus zo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ik niet. Maar ik heb ook geen carnaval gevierd, dus dan vind ik ook niet dat ik moet vasten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)