maandag 19 februari 2018

#readingchallenge: de groene mijl

Op aanraden van een vriendin las ik De groene mijl van Stephen King. Veel mensen zullen dit verhaal wel kennen van de verfilming, the green mile.In eerste instantie wilde ik dit boek niet gaan lezen. Ik ben zelf niet zo'n fan van de schrijfstijl van Stephen King, ik vind het vaak erg langdradig. Bovendien had ik de film al meerdere keren gezien, dus ik wist ook al hoe het verhaal verliep, en dacht dat het boek dan niet echt meer iets toe had te voegen aan het verhaal.

Uiteindelijk ben ik toch 'gezwicht'. Dit was eigenlijk omdat ik in één week tijd wel 4 keer op verschillende plekken met het boek in aanraking kwam. Uiteindelijk lag het ook nog eens bij de net teruggebrachte boeken in de bieb, en toen heb ik hem toch maar meegenomen. 

Omschrijving:
Plaats van handeling is de Cold Mountain-gevangenis. Een geïsoleerde gemeenschap van ter dood veroordeelden en hun bewakers. Wanneer op een dag de gevangene John Coffey arriveert, wordt het jarenlange vanzelfsprekende en dagelijkse ritme van eten, slapen, sleur, verveling en sterven doorbroken...

Mijn mening:
Ik ben zó blij dat ik het boek uiteindelijk toch heb gelezen. Ik vond het echt een heel mooi verhaal. Natuurlijk wist ik al ongeveer wat er ging gebeuren, maar dit stoorde me eigenlijk totaal niet. Ik werd direct helemaal in het verhaal gezogen. Het boek geeft het verhaal nog een stuk meer diepgang dan de film.

Ondanks dat ik wist hoe het af zou lopen, zat ik toch nog zó erg mee te leven dat ik stiekem hoopte dat het boek een andere afloop zou hebben dan de film. Ik kan me dus voorstellen dat als je het verhaal nog niet kent, dat het dan helemáál enorm meeslepend en emotioneel is.

Kortom: ik ben erg enthousiast over dit boek en zou echt aanraden om dit te gaan lezen. Zeker als je de film nog niet hebt gezien denk ik dat het verhaal je echt helemaal meesleept en ook regelmatig weet te verrassen. Wel moet ik erbij zeggen: het boek is soms wel vrij heftig, er worden veel nare dingen in beschreven, dus als je hier niet tegen kunt is het boek misschien wat minder geschikt voor je.

Ik geef het boek 5 sterren op Goodreads. 

2 opmerkingen:

  1. Ik vond dit boek zoveel beter nog dan de film. En de film is al heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken de film en die vond ik heel goed. Andere boeken van Stephen King heb ik wel gelezen, maar ik vind ze vaak zo naar en akelig!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)