maandag 23 juli 2018

Onze eerste week vakantie

De eerste week vakantie zit er alweer op! We hebben veel leuke dingen gedaan. In het vakantiepaspoort staan inmiddels al 6 stempels, wat dus betekent dat we al 6 activiteiten hebben gedaan. Bij deze een kort verslagje van de eerste week...

Maandag: therapie en Speeldernis
Maandag moest ik naar therapie. Gelukkig wilde een vriendin wel even op Tobias passen. Zij is samen met haar dochtertje en Tobias naar de Speeldernis geweest. Dit is een soort natuurspeeltuin in Rotterdam, waar je met het jeugdvakantiepaspoort gratis in kon. De kids hebben lekker gespeeld en kwamen moe en modderig terug ;)

Dinsdag: historische collectie van de Politie
Op dinsdag hebben we 's ochtends lekker rustig aan gedaan; even bijkomen van de Speeldernis. 's Middags zijn we even bij de historische collectie van de Rotterdamse politie gaan kijken. Hier kon je onder andere oude politie-auto's bekijken. En Tobias heeft even een praatje gemaakt met een politie-agente, erg schattig... Als het aan hem zou liggen zou hij morgen nog bij de politie gaan starten ;)


Woensdag: rustige dag
Woensdag hebben we even een rustige dag gehouden. Tobias was erg moe. Dus gewoon een beetje rondom het huis gekeuteld en niet teveel gedaan.

Donderdag: strand van Nesselande
Op donderdag zijn we naar het strandje van Nesselande geweest. Hier hebben we lekker een tosti gegeten bij Mamamo en na het strand een ijsje bij Verhage. Beide waren acties met het jeugdvakantiepaspoort, dus dat was mooi. :)


Vrijdag: trouwerij
Op vrijdag stond de trouwerij van een goede vriendin gepland. Het was een mooie dag.

Zaterdag: rustdag en Maritiem Museum
Op zaterdag had ik zelf even een rustdag nodig, haha ;) Sander is met Tobias naar het Maritiem Museum geweest. Om een stempel in het jeugdvakantiepaspoort te krijgen moest Tobias 5 opdrachtjes doen, waaronder het dek zwabberen. Dit vond hij erg leuk, dus ik denk dat ie binnenkort hier thuis ook wel eens 'het dek mag zwabberen' ;)

Zondag: Linneaushof
Zondag besloten we spontaan om naar het Linneaushof te gaan (en overtraden daarmee voor het eerst deze maand de 72-uur regel!). We hebben echt een topdag gehad.


Kortom: een lekker drukke eerste week van de vakantie. De meeste dingen hebben we (bijna) gratis kunnen doen, dus dat was erg fijn. Komende week wordt het waarschijnlijk wel een wat rustigere week, denk ik. Maar vaak besluit ik op de dag zelf wat we gaan doen, gebaseerd op onze energielevels.

2 opmerkingen:

  1. Lekker genieten van de vakantie!
    Zo te zien hebben jullie volop plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk! Ondertussen zit zelfs de 2e week erop. Wij hebben ook veel leuke dingen gddaan. Vandaag ff bijkomen van de warmte pfff

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)