dinsdag 11 september 2018

Staking / studiedag: wat te doen?

Toen Tobias net naar school ging had ik de verwachting dat er een hoop regelmaat in het schema zou zitten. Opzich is dat meestal ook wel zo, maar er vallen nog regelmatig dagen tussenuit vanwege studiedagen en stakingen. Morgen is het bijvoorbeeld ook weer zo ver en gaan de leerkrachten van zijn school dus staken.

Op dit soort dagen probeer ik er altijd iets extra leuks van te maken, bijvoorbeeld:

 •  een leuk uitstapje met de Rotterdampas
 • koekjes bakken 
 • lekker een filmmiddagje houden
 • naar een binnenspeeltuin
 • een boswandelingetje maken
 • lekker uitgebreid in bad gaan
 • op visite bij een (school)vriendje
 • een treinreis naar opa en oma
 • even langs bij Sanders werk
Kortom: zo'n extra vrije dag is altijd leuk meegenomen.

Ik vind stakingen wat dat betreft dan altijd wat minder fijn dan studiedagen, want met studiedagen  zijn alleen de kinderen van Tobias' school vrij, dus dat het een heel fijne dag is om uitstapjes te ondernemen op een rustig moment. Met komende staking zijn praktisch alle Rotterdamse kinderen vrij, dus dan is dat voordeeltje weg. Maar we gaan er zeker een leuke dag van maken.


Wat doen jullie op dit soort extra vrije dagen?

12 opmerkingen:

 1. Bij ons staken ze gelukkig niet. Maar op studiedagen doe ik vaak ook wat bijzonders. Binnenspeeltuin (met korting) of bioscoopje thuis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drukte kun je voorkomen als je naar b.v. Delft of Den Haag gaat en ook daar kun je met je Rotterdampas van alles ondernemen. Veel plezier en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier waren studie- of stakingsdagen gewoon dagen dat er lekker werd aangekeuteld.
  Vriendjes/vriendinnetjes waren ook vrij immers, dus degenen die niet naar de opvang hoefden daar werd mee gespeeld ( en degenen die wel naar de opvang moesten baalden...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met verbazing lees ik dat je naar Sanders werk gaan als uitje ziet. Hij is daar aan het werk, daar wil je hem toch niet bij storen?

  Bij ons mogen kinderen pas in groep 8 langs komen op 1 speciaal daarvoor georganiseerde dag. Gewoon op visite gaan is echt niet toegestaan, zelfs niet in de kantoorgebouwen.
  Hoef je je dan niet te legitimeren en aanmelden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Wieteke, we spreken dan meestal rond zijn pauze af en dan gaan we even een stukje door de stad wandelen. Dus het is niet letterlijk dat we bij hem op kantoor gaan zitten hoor ;)

   Verwijderen
 5. Meestal doen we 'niks' (oftewel allerlei spontane dingen thuis). De weekenden zijn hier tegenwoordig ook behoorlijk druk met sportactiviteiten, verplichte familiebezoekjes e.d. ... een dag lekker bijkomen, is vaak de fijnste besteding die we kunnen bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is leuk als je wat extra met je kind kan doen op die dagen. Maar ik ken ook een gezind dat onder bewind staat en geen geld heeft om op die dagen oppas te betalen als beide ouders moeten werken. Het is voor hen echt leuren met kindje wie er wil oppassen. Op school hebben ze wel opvang maar zij hebben niet de ruimte in budget om dat te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is de school niet verplicht de kinderen tijdens schooltijden op te vangen als er wordt gestaakt? Zonder kosten voor de ouders? De school moet toch x aantal uren per schooljaar zorg dragen voor de kinderen, er is leerplicht, je mag als ouder niet zomaar je kind thuis houden, maar het lijkt mij dat daar vanuit school tegenover moet staan, dat je kind op school aanwezig is, ook als er geen vervanging voor een zieke leerkracht is of als er wordt gestaakt.

   Verwijderen
  2. Overal zijn kennelijk andere regeltjes, in dit geval was de opvang alleen ergens anders te regelen en dat moest apart betaald worden.

   Verwijderen
 7. Op dat soort vrije dagen heb ik stress... want ik werk tijdens schooltijden....

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dagje Schiphol met de trein :-). Zeker tijdens schooldagen niet druk en leuk om te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sinds kort op woensdag vrij, dus kan idd ook wat extra's doen. koekjes bakken kan hier wel vaker of cakejes, dus dat hoeft niet perse op zo'n dag. verder heb ik geen auto dus echt ver weg gaat niet (iets met geen ov chipkaart en gewend aan de vrijheid en tijdsbesparing van de auto :p)
  vanmorgen toevallig afgesproken met een vriendin. kids waren moe dus speelden niet echt samen, wel jammer. haar dochter en mijn dochter zijn wel echt vriendinnen nl. maar blijkbaar beide moe ofzo.
  zij ging vanmiddag naar de bios, dus wij om 12u weer naar huis. weinig meer gedaan. ff een spel met jongste. lui dagje verder.

  als t op een werkdag is, werk ik gewoon. werk thuis dus is qua opvang geen probleem. heb t hooguit juist nog drukker omdat bso gastkindjes dan ook geen school hebben ;) dus meer verdienen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)