vrijdag 12 oktober 2018

Werken of niet?

De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over de toekomst. Het beëindigen van de proeftijd bij mijn nieuwe baan voelde eerst natuurlijk wel heel rot, maar al snel voelde ik me ook erg opgelucht. En dat verbaasde me eigenlijk wel.

De afgelopen maanden ben ik tijdens therapie veel bezig geweest met weer voldoende beter worden om weer te kunnen gaan werken. Maar daardoor ben ik misschien wel een beetje uit het oog verloren om mezelf ook af te vragen of werken momenteel de best passende keuze is voor het gezin en voor mezelf. Ik dacht van wel, maar inmiddels ben ik wel weer aan het twijfelen.

Ik dacht dat werken me een nuttiger gevoel zou geven en dat ik dan weer een "volwaardig lid van de maatschappij" zou zijn, om het zo maar te noemen. Maar na deze ervaring besef ik me eigenlijk pas dat ik dat al die tijd al ben geweest. Dat ik een aandoening heb betekent niet dat ik niet belangrijk, waardevol of interessant ben. Het wordt tijd om juist aan díe gedachtes te gaan werken, en los te laten dat ik moet werken voordat ik mezelf een waardevol mens mag vinden.

Daarom ga ik nu meer op zoek naar wat ik nu wil. Dat kan misschien vrijwilligerswerk zijn. Of misschien nu eindelijk eens echt werk maken van dat boek dat ik echt al jaren wil schrijven. Of vaker helpen op school.... ik weet nog niet hoe het vorm gaat krijgen, maar in elk geval ga ik het moeten loslaten.

6 opmerkingen:

 1. Mooi Daan dat je het zo ziet. Dit is een hele belangrijke les om te leren! (Weet ik uit ervaring)
  Helaas ook niet de makkelijkste les. Maar zet ‘m op! Het leven wat jij wilt en jullie gelukkig maakt is het uitgangspunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je goed bezig bent met ontdekken van wat bij je past en wat je zelf wilt. En wie je bent, zonder dat je daar andere dingen aan vast hangt. Een (bepaalde) baan maakt iemand niet belangrijker of minder belangrijk, ook al is dat iets dat 'men' je graag wil laten denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben altijd huisvrouw geweest en dat is ons goed bevallen, zelf onze eigen kinderen opgevoed.
  Wel mezelf ontwikkelt yoga opleiding gevold en kruiden opleiding gedaan.
  Trek je niets aan wat anderen ervan vinden het gaat om jou en wat je samen met je partner goed vind...…….daar gaat het om!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zomaar alleen gewoon een leuke moeder en echtgenote zijn is ook niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je vrijwilligerswerk overweegt...mag ik dan zo brutaal zijn het Ronald mcDonald huis Sophia Rotterdam bij je onder de aandacht te brengen? Ik ben vrijwilliger bij het huis Nijmegen, mij bevalt dat heel goed. Ik denk dat het ook heel goed bij jou zou kunnen passen. Ze zoeken eigenlijk altijd nieuwe vrijwilligers (of zoals de manager van het huis Nijmegen zegt 'gouden harten met wapperende handjes'). Misschien leuk/interessant om je eens in te verdiepen?

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)