donderdag 28 februari 2019

Laatste loodjes van de studieschuld

Gister deden we een aflossing van €500 op de studieschuld. Hierdoor is onze schuld nu nog €1.000, dus ik denk dat we wel kunnen spreken van de laatste loodjes.

We zijn er best wel lang mee bezig geweest en soms ook weer tijdelijk gestopt vanwege veranderde financiële situatie, maar nu het nog 'maar' €1.000 is, voelt het echt alsof we de eindsprint hebben ingezet. Ik hoop dat we het binnen 2 maanden kunnen aflossen, maar dat is ook een beetje afhankelijk van hoe snel mijn rijlessen afgelopen zijn. Maar anders hopen we het toch wel in 3 maanden voor elkaar te hebben.

De volgende stap daarna is dan om 3 maandsalarissen bij elkaar te sparen als buffer. Als we dat voor elkaar hebben, dan gaan we de hypotheek aanpakken. Maar dat zal nog wel even duren voor het zo ver is.

10 opmerkingen:

  1. Goed bezig, het leven ziet er zonder schulden zonniger uit. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, trots op jullie! Daarna ben je er helemaal vanaf en scheelt dat ook weer elke maand geld natuurlijk. Nice!
    Hoe werkt het eigenlijk met de studieschuld. Gaat je maandelijkse aflossing ook omlaag als je extra aflost of niet?

    Mom4life (www.life4mama.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat mag je zelf kiezen, maar wij kiezen dan voor het maandbedrag gewoon hetzelfde houden, want we willen er zo snel mogelijk vanaf.

      Verwijderen
  3. Superleuk voor jullie. Het voelde destijds voor ons als een enorme bevrijding toen hij afbetaald was! En ook zo’n fijn gevoel van trots, toch maar mooi gelukt. Succes met de laatste loodjes!

    Groetjes, Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend fijn zeg, dan zijn jullie er nu écht bijna vanaf. Heel knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn!! Bijna achter de rug. Goed hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn zeg! Dat bedrag is inderdaad te overzien. Goed gedaan : )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. super bezig!! gaat iets sneller dan hier (maar mn man wil ook niet nog meer versneld aflossen ivm laag rendement.. ik los wel ietsje meer extra af dan de 100 die we maandelijks aflossen.. maar niet al te veel :p een middenweg haha) zonder extra aflossingen moeten we nog ruim 2 jaar.. ik hoop dit jaar of anders volgend jaar klaar te zijn met aflossen. staat nog 3000 open nu. super bezig daan!!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)