zondag 4 augustus 2019

Terug van vakantie

Gisteravond zijn we teruggekomen van onze vakantie. We hebben anderhalve week op een camping gestaan in de buurt van Disneyland. De camping zelf stelde niet zoveel voor, maar daar waren we toch niet veel, want we waren vooral in Disneyland, met onze "pas annuel" (jaarabonnement). Volgend jaar kunnen we die dan ook weer gebruiken, bijvoorbeeld in de meivakantie.

We hebben het in elk geval enorm naar ons zin gehad, Tobias heeft er ook heel erg van genoten en vond het zelfs na 6 dagen Disneyland nog jammer dat we weg moesten. Wij krijgen er nooit genoeg van, denk ik. Dus dat belooft wat voor over een paar jaar, als we naar Disneyworld willen gaan! Ik denk dat we daar alledrie enorm van gaan genieten tegen die tijd.
15 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto!. Wij hadden een paar jaar geleden ook jaarabonnementen, waar we zeer veel gebruik van hebben gemaakt. Weet je dat als er 3 mensen via jou een jaarabonnement afsluiten, je een jaar verlenging krijgt op je eigen abonnement?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat wist ik niet. Althans ik heb er wel een en ander over gelezen, maar volgens mij is die actie er inmiddels niet meer, dacht ik tenminste. Zal het eens gaan bekijken, want toevallig zei een vriendin van me dat ze er ook over zat te denken...

   Verwijderen
 2. Het plezier straalt van de foto af, leuk! En al weer wat moois om naar uit te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, welke camping waren jullie? Wij zijn dit ook van plan volgend jaar dus tips welkom :) groetjes Lien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zaten op de camping soleil de crecy in een mobile home. Ik ben er zelf niet zo enthousiast over, maargoed het was alleen voor de nachten want overdag waren we veel weg

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord! Ik zal hem eens googelen. Eerder zijn wij al naar Le Chene Gris geweest.
   Lien

   Verwijderen
 4. Wat gaaf!!! Leuke foto ook!
  Wij gaan binnenkort voor het eerst met onze dochter. Heb je nog tips?

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk zeg!! Op welk gebied zou je tips willen hebben?

   Verwijderen
  2. Dat weet ik eigenlijk zelf niet ;) zijn er dingen waar het altijd druk is en waar we dus smorgens gelijk naartoe moeten rennen bijv?

   Verwijderen
  3. Ja bepaalde attracties zijn gelijk druk inderdaad. Dat komt ook omdat de mensen die in hotels van Disney logeren al anderhalf uur eerder het park in mogen, dus dan begin je eigenlijk al met rijen voordat je zonder die mogelijkheid naar binnen kunt.

   Wat ik zou aanraden is om in elk geval goed gebruik te maken van de fast passes. Dus gelijk als je binnenkomt bijvoorbeeld een fast pass halen voor Peter Pan of Buzz Lightyear.

   Verder kun je bij veel van de spannede attracties waar je dochter misschien niet indurft gebruik maken van "baby switch", dat houdt in dat je dan eerst zelf gaat, en dan bij de uitgang geef je aan dat je baby switch wilt gebruiken en dan kan jouw partner daarna gaan terwijl jij bij je dochter blijft.

   Verwijderen
  4. Dankjewel!! Krijg er steeds meer zin in.

   Verwijderen
 5. Dat klinkt heel positief. Wat heerlijk dat je er na 6 dagen nog geen genoeg van had!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed te horen dat jullie het naar je zin hebben gehad. Voor ons staat Disneyland (de jongens zijn nu 8 en 9) op het wensenlijstje; we zijn er nog nooit geweest. Maar 6 dagen? Echt? Dat lijkt me dan wel weer heel erg veel en ook enorm prikkelrijk. Het is niet kritisch of zuur bedoeld, maar als reflectie op hoe wij het zouden beleven. Voor ons zou meer afwisseling tussen actie en (rustige) ontspanning beter zijn. Daarentegen haal je je annual pass er op deze manier waarschijnlijk wel uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geen 6 dagen van opening tot sluit hoor. Dat is juist het fijne met die pas: we hadden totaal niet het gevoel dat we ons moesten haasten of het maximale uit de dag moesten halen. Sommige dagen zijn we maar een paar uur gebleven, als een van ons drieën het zat was, dan gingen we gewoon weg zonder het gevoel dat het zonde was van de dure kaartjes. Voor ons was het dus juist heel ontspannen en laid back deze vakantie :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)