dinsdag 8 oktober 2019

Schuld afgelost!

Vier maanden geleden was Sander jarig. Hij wilde heel graag airpods hebben en ik wilde die ook heel graag voor hem kopen. Enige probleempje: ik had er niet voor gespaard. Daarom had ik geld geleend van onze spaarrekening, om dit toch te kunnen kopen voor Sander. Uiteraard was het dan wel de bedoeling om dit uiteindelijk weer terug te betalen aan onze spaarrekening.  

De afgelopen maanden heb ik netjes elke keer een gedeelte van deze "schuld" terugbetaald met inkomsten van o.a Euroclix, het bol.com affiliatie programma en Textbroker. Vandaag kreeg ik weer een betaling van Textbroker en daarmee heb ik eindelijk het laatste stukje terug betaald. Vanaf nu kan ik dus weer gewoon gaan sparen. Dat voelt wel een stukje beter dan aflossen, moet ik zeggen. Ik heb ook alweer een spaardoel, we willen namelijk volgende maand als verrassing voor Tobias een weekendje naar Disneyland gaan voor zijn verjaardag. Misschien lukt het niet helemaal om dit bij elkaar te sparen, maar ik hoop toch een aardig eindje te komen. 

Naast deze "schuld" betaalden we ook de creditcard terug. Dit doen we sowieso elke maand, maar deze maand was het een flink bedrag, doordat we een groot klusproject hadden betaald met de creditcard. Dit betalen we op die manier, omdat we hier dan weer een klein percentage van terugkrijgen in Euroclix spaarpunten. Dit is niet veel, maar al die kleine beetjes lopen toch wel leuk op uiteindelijk. 

2 opmerkingen:

  1. Nou precies. Dat 'latte effect' werkt natuurlijk twee kanten uit. Vele kopjes Latte koffie worden een groot bedrag, maar het werkt ook zo als je een schuld wilt aflossen : )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig, Ik vind het ook altijd als "lenen" voelen als ik iet van de spaarrekening moet betalen.
    Daarom werken wij met verschillende spaarpotjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)