zondag 17 november 2019

10 goedkope schoencadeautjes

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.... De schoen zetten is een ontzettend leuke traditie, vinden wij! Echter is het ook een traditie die flink wat geld kan kosten. En als je goedkope spullen koopt bij winkels zoals de Action, dan loop je weer het risico dat de spullen zijn geproduceerd met hulp van praktijken waar onze kindervriend niet achter kan staan.  Daarom hebben wij 15 ideeën op een rijtje gezet waarmee je de kosten kunt beperken.

Schoen zetten beperken

De beste manier om de kosten te drukken is natuurlijk door ervoor te zorgen dat je kinderen niet te vaak hun schoen zetten. Elke dag schoen zetten is echt niet nodig. Een of twee keer per week is voor (jonge) kinderen al genoeg spanning en sensatie. Bovendien heeft Sinterklaas natuurlijk ook helemaal geen tijd om iedere dag alle schoentjes van de Nederlandse kinderen te vullen! ;)
Deze blog is trouwens geïnspireerd door de reacties die ik eerder heb ontvangen op een blogpost. Hier werden zoveel goede tips op gegeven dat ik heb besloten om deze tips te bundelen in deze blogpost.

Nuttige dingen

Ieder kind heeft wel eens nieuwe spullen nodig! Door te kiezen voor dingen met een favoriete tekenfilmfiguurtje van je kind erop, hou je het nuttig, maar tegelijk óók leuk!
 1. Sokken
 2. Ondergoed
 3. Een pyjama
 4. Een tandenborstel

Iets lekkers

Samen iets lekkers bakken is superleuk voor kleine kinderen! Sinterklaas kan dan ingrediënten in de schoen stoppen en er een briefje bijstoppen. Bijvoorbeeld dat de pieten geen tijd hadden om de pepernootjes te bakken, dus dat je dat zelf mag doen.

5. Recept voor pepernoten ga ik vanderrweek plaatsen
6. Recept voor kruidnoten ga ik ook nog plaatsen

Natuurlijk kun je ook kant en klaar snoepgoed kopen:
 1. Een kleine chocoladeletter
 2. Een handje vol sinterklaasschuimpjes
 3. Een figuurtje van marsepein

Knutselmateriaal

Knutselmateriaal is ook altijd erg leuk om te geven. Sommig knutselmateriaal, zoals potloden, kan jarenlang meegaan. Het is niet goedkoop in de aanschaf, maar doordat kinderen er zo lang mee kunnen spelen is het een erg duurzaam cadeau. Andere dingen kun je juist eenmalig gebruiken en daarna kan het ook het huis weer uit (heel fijn voor de minimalisten die hier meelezen!)
 1. Knutselpapier
 2. Potloden
 3. Glitterstiften

Activiteiten

Sinterklaas kan natuurlijk ook leuke activiteiten weggeven! Op die manier kun je dingen die je misschien toch al wilde doen weggeven als een sinterklaascadeautje.
 1. Een keer zwemmen
 2. Naar de kinderboerderij
 3. Je kind laten uitkiezen wat hij wil eten

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk op het gebied van goedkope schoencadeautjes. Heb je zelf nog leuke tips? ik hoor ze graag in de reacties.

2 opmerkingen:

 1. Hier hebben ze vanochtend gekregen: een klein Lego setje en een zeemeermin, totaal 3,50. Was in de aanbieding bij de Kruidvat. Ze krijgen ook nog een x allebei een chocolade Sint a 1.50 per stuk. En een mandarijn met pepernoten en dan nog een x een klein cadeautje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoencadeautjes zijn bij mij vaak gewoon wat snoepgoed, bijvoorbeeld van die muizen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)