donderdag 7 mei 2020

Dim complex - een update

Vanderweek stond opeens de blogpost mijn ervaring met dim complex in de lijst met meest gelezen blogs van deze week. Dit herinnerde me eraan dat ik had beloofd om nog een update te geven als ik de dim complex een langere tijd gebruikte. Dus bij deze!

Ik heb dim complex gebruikt van september 2019 tot januari 2020. Toen was mijn potje op, en dacht ik: ach, ik kan het toch ook wel weer zonder proberen? Dat ging de eerste maand best goed, maar daarna merkte ik dat ik toch weer meer PMDD-klachten kreeg.

Daarom ben ik begin april toch weer opnieuw begonnen met dim complex. Die van AOV was destijds uitverkocht, dus heb ik dit keer gekozen voor Dim complex van Vitakruid. Beide merken bevallen eigenlijk allebei even goed.

Het duurde trouwens wel een tijdje voor ik echt merkte dat het weer begon te werken. Na ongeveer twee weken merkte ik effect. Voorheen slikte ik het alleen in mijn luteale fase (de fase tussen eisprong en menstruatie), maar dagelijks lijkt toch een nog beter effect te hebben, dus dat blijf ik nu ook doen.

Ook nog wel frappant om te melden: in de periode dat ik langere tijd geen dim complex had geslikt kreeg ik opeens weer veel behoefte aan chocolade en ander zoetig eten. Nu ik weer een tijdje bezig ben met dim complex is die behoefte opnieuw weggezakt. Blijkbaar zit hier dus toch een relatie tussen!

6 opmerkingen:

 1. Ik krijg vaak "Indole-3-Carbinol (dim)" als alternatief voorgesteld, is dit hetzelfde ?
  Of via vitamines aan huis "dim plus", is dit hetzelfde ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij wel, maar ik ben geen arts, dus weet het niet zeker

   Verwijderen
  2. De indole-3-carbinol is een stof die nog moet worden omgezet in DIM. Ik slikte eerst de AOV 1009 dat werd hierna de Indole 3 Carbinol maar helaas kwamen hierdoor mijn klachten weer terug. Ik kan dus zelf beter een DIM supplement slikken

   Verwijderen
 2. Hi, ik heb een vraagje, in de lente slikte ik de 1009 variant van AOV wat later veranderde in de 1069. Dit heb ik twee maanden geprobeerd maar helaas kwamen al mijn klachten weer terug. Nu weer terug aan de normale DIM maar ik ben nu een maand verder en merk nog niet dat mn klachten afnemen. Heb jij dit ook gehad dat het langer duurde voordat je merkte dat het weer begon te werken? Bij mij lijken mijn klachten nu alleen maar heftiger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die ervaring zelf niet nee. Wel dat het even duurt voor ik iets merkte van de werking, maar mijn klachten verergerden er niet van. Wel een klein beetje hoofdpijn de eerste dagen dat ik het gebruikte, maar de PMDD bleef hetzelfde

   Verwijderen
 3. Hallo, ik vroeg me af hoe het tot nu gaat met het gebruik van de DIM, merk je nog dat het je helpt bij je PMDD? Ik heb onlangs ook de diagnose PMDD gekregen en heb hormoon therapie. Kan nog niet zeggen of het werkt want het heeft tijd nodig.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes Dina

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)