maandag 25 mei 2020

Zegels sparen gaat veranderen

Voor wie het heeft gemist: Albert Heijn gaat hun zegelspaar-programma aanpassen. Vanaf volgend jaar is het alleen nog maar mogelijk om de koopzegels te sparen via je bonuspas. Je krijgt geen fysieke zegeltjes meer, maar het tegoed wordt bijgeschreven op je Bonuskaart.

Persoonlijk vind ik het wel handig. Het gebeurt me nog wel eens dat ik zegeltjes terugvind waarvan ik alweer was vergeten dat ik ze had gekocht. Als de zegels ergens geregistreerd staan kan ik ze niet meer vergeten of kwijtraken.

Ik vind het wel sneu dat mensen die uit principe geen bonuskaart willen gebruiken hierdoor geen gebruik meer kunnen maken van het sparen van de zegels.  De investering leverde tenslotte altijd wel 6% rente op, wat toch een mooie rente is in deze tijd. Zeker als je er straks niet eens meer tijdsintensief zegeltjes voor hoeft te plakken, wat altijd een veel gehoord argument was om het niet te doen. 

11 opmerkingen:

 1. Ik heb nog 233 zegels in een boekje, dat is bijna een half boekje vol. Heb je enig idee wat daar mee gebeurt? Krijg je daar ook 6% rente op, of krijg je alleen je geld terug?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik weet wel dat je de boekjes nog tot eind van het jaar kan inleveren en dat er een periode komt waarin je volgens mij nog fysieke zegels kan sparen, mits corona dat weer toelaat natuurlijk

   Verwijderen
  2. Ik heb het via WhatsApp nagevraagd. je kunt nog dit hele jaar papieren zegels ontvangen en je kunt ook in het volgende jaar zegelboekjes inleveren.
   Ook kun je niet volle boekjes laten overzetten naar het digitale spaarsysteem op je bonuskaart. Ik denk dat ik dit laatste maar ga doen! Dan hoef ik ook niet meer te plakken!

   Verwijderen
 2. Het is nu 6% rente en dat zal ook gebaseerd zijn op de zegeltjes die wel verkocht worden maar verloren gaan.
  Zouden ze over 2 jaar zeggen dat de rente omlaag gaat?
  Ben altijd wat wantrouwend wat dat betreft.
  De koopzegels spaarde ik nog nooit, wel de koffiezegeltjes voor een gratis pak koffie en daar veranderden de regels ook wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat er wat verandert. Het is al heel lang zo dat je voor 49 euro zegels koopt en dan 52 euro uitgekeerd krijgt. Dat was al zo toen mijn vader nog leefde en die is nu al weer 27 jaar dood.
   De rente is trouwens geen 6%, de rente is heel erg afhankelijk van de snelheid waarmee je die 490 zegeltjes spaart. Als je dat binnen een half jaar doet, dan is de rente op jaarbasis 12%. Als je 3 jaar bezig bent om het boekje vol te krijgen, dan is de rente 2%.

   Verwijderen
  2. koffie zegels zijn in principe niet veranderd alleen iets minder waard geworden maar denk zelf dat dat meer ligt in het feit dat koffie duurder is geworden. Dus of de zakken groter en duurder of minder zegels of iets minder uitkeren.

   Verwijderen
  3. @Aaf: ja klopt, de rente is heel afhankelijk van wanneer je de boekjes inlevert. :) In die andere blogpost ga ik daar wat meer op in.

   Verwijderen
 3. Ik heb in januari de laatste spaarkaart ingeleverd en ben gestopt met sparen van koopzegels bij AH. Behalve de bonuskaart (niet geregistreerd) van AH heb ik alle klantenpasjes weggedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoorde hier ook over, maar ik spaar nooit zegels, dus het is verder een beetje aan me voorbij gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In deze digitale tijd een logische stap denk ik. Ook prima dat ze er de bonuskaart aan verbinden. Zoiets wordt niet uit goedheid van de winkel bedacht, maar uit oogpunt van klantenbinding. Dus als je daar principieel op tegen bent, dan ook niet dat voordeel. Commercieel gezien een vrij normale voorwaarde lijkt me.

  Ik heb ze eigenlijk nooit gespaard, maar via een pasje zou ik het misschien wel overwegen. Ik heb sowieso al een bonuskaart ivm online bestellen van boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo krijgt Ah natuurlijk weer meer inzage in gedrag van hun klanten en spaarders. Ik heb een anonieme bonuskaart en dat houd ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)