woensdag 22 juli 2020

Hommel gered

Vanmorgen toen Tobias de tuin in ging zag hij een hommel doodstil op onze tuinstoel liggen. Hij kwam mij roepen en zei dat hij van een vriendinnetje had gehoord dat je zo'n uitgeputte hommel dan wat water en suiker moest geven om hem terug op krachten te helpen. Dit hebben we geprobeerd, maar het leek weinig te helpen.

Omdat ik weg moest heb ik de hommel toen maar op het schoteltje suikerwater gelegd en in de woonkamer neergezet, zodat ie in elk geval niet in de volle zon terecht zou komen en wellicht weer op krachten kon komen. Daarna zijn we weggegaan.

Vanmiddag toen ik thuiskwam waren we het voorval met de hommel eigenlijk alweer vergeten, tot ik opeens een heel hard gebrom hoorde: de hommel was duidelijk weer goed bijgekomen en klaar om weer naar buiten toe te gaan. Ik hoop dat ie weer voldoende op krachten was gekomen en dat ie nu nog lekker lang door kan gaan met al zijn belangrijke taakjes.

In dit filmpje kun je zien hoe het werkt:


1 opmerking:

  1. Vorig jaar ook een keer gedaan en als dank stak hij mijn partner een steek toen die hem even de weg terug naar de suiker wees.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)