zaterdag 26 september 2020

Bezorgbundel - deel 2

 In April hebben wij besloten om voor een half jaar een bezorgbundel bij Albert Heijn aan te schaffen. Dit kost ongeveer 10 euro per maand en daarvoor konden we dan eens per week een vaste bezorgtijd afspreken. Daarnaast was het ook mogelijk om op andere tijden boodschappen te laten bezorgen zonder daar nog extra voor te hoeven betalen. We kozen voor de goedkoopste optie waarbij je dan boodschappen op dinsdag, woensdag en donderdag boodschappen kon laten bezorgen. 


In het begin liep het nog niet zo lekker. Doordat iedereen opeens de boodschappen bestelde (want: begin van "de corona-crisis") was er nog geen ruimte om een vast bezorgmoment te kiezen. Vanaf april kon dit wel en kregen we elke week de boodschappen bezorgd op woensdag. 


Volgende week loopt onze bezorgbundel af. Vandaag moest ik toevallig even bij Albert Heijn zijn en ik schrok echt van de drukte en hoe slecht mensen zich eraan houden om 1,5 meter afstand te houden. Overigens kwam dat ook omdat er veel te veel mensen binnen worden gelaten! Bij de ingang leek het wel mee te vallen, maar als je dan eenmaal binnen bent, schrik je jezelf een hoedje.


Op basis van dit bezoek hebben we onze bezorgbundel direct voor een jaar verlengd, en deze keer ook ingesteld dat we niet meer beperkt willen worden tot drie dagen. Voorlopig blijf ik lekker weer weg uit de supermarkt! Hopelijk is het ook snel mogelijk om je zegels in te leveren bij online bestellingen!


Mocht iemand zich afvragen: waarom AH en niet bijvoorbeeld Picnic? Dat is omdat je bij Picnic geen garantie kan krijgen dat je elke week een tijdvak hebt. Ik vind het prettiger om wat extra te betalen en dan een garantie te hebben dat de boodschappen elke week worden bezorgd!

8 opmerkingen:

  1. Hebben wij ook al een paar jaar, echt perfect! AH was de eerste die hier bezorgde, verder is er alleen Jumbo (en die vind ik te duur). Wij deden hiervoor ook al boodschappen bij AH.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een bundel lopen voor 1 jaar. Vindt het echt fijn om niet naar de winkel te hoeven. Wat ik wel mis is dat je soms met je kar door de winkel ergens langs kwam waarvan je dachten: oh lekker om een keertje te maken, of das lang geleden. Nu komt het vaak op hetzelfde neer. In de winkel wordt je meer getriggerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat herken ik ook wel inderdaad. Ik kijk wel eens bij eerder gekochte producten om mezelf weer even te inspireren om wat anders te eten waarvan ik in het verleden ook heb genoten :)

      Verwijderen
  3. Er is 1 winkel in een verder gelegen dorp die bezorgd, maar daar kom ik nooit want veel duurder dan de rest en te ver rijden voor elke week. En verder kan er hier (nog) niet bezorgd worden. Dus ik ga 's ochtends meteen na opening naar de winkel en dan is het vrij rustig. Dan heb je meer last van de vakkenvullers en daardoor is er een opstopping bij de groente/fruit afdeling. En bij de verse broodjes moet je wel eens wachten. Ik ga nooit later naar de winkel want dan is mij echt veel te druk, dit deed ik ook al niet voor Corona. Dan vergeet ik de helft ondanks mijn briefje.

    groet Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je een manier hebt gevonden om toch rustig te winkelen :)

      Verwijderen
  4. Ik heb ook al jaren een bundel. Omdat er iets niet op voorraad was, moest ik weer even naar de suup. Alwaar bij de jus d'orange machine een dame 3x op haar hand nieste om vervolgens de machine weer te bedienen... ik ben gelijk weer genezen. Brrrrr. Lekker bestellen/bezorgen, het scheelt me veel tijd en ergenis en daarnaast dus nog risico. Het is het me meer dan waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)