vrijdag 13 november 2020

Zelf inpakken - mijn top 5 cadeaupapier

Doordat ik veel minder in de winkels koop en praktisch alles online bestel via Albert Heijn of Bol merk ik dat ik veel vaker zelf cadeautjes aan het inpakken ben, in plaats van dat ik dat in de winkel laat doen! En eigenlijk vind ik dat wel heel erg leuk om te doen, merk ik. Ik heb inmiddels ook een flinke verzameling met allerlei soorten pakpapier aangelegd; eerst had ik misschien 2 soorten in huis, maar inmiddels wel een stuk of 10. 


De laatste dagen loop ik ook alvast weer een beetje te speuren voor nieuw cadeaupapier, want sommige rollen beginnen een beetje op te raken. Ik heb mijn top 5 van cadeaupapier waarover ik zit te denken om het aan te schaffen op een rijtje gezet. Ik ben benieuwd welke jullie leuk vinden. Als je op de plaatjes klikt kom je trouwens bij de verschillende webshops uit. 


1. Vinter papier van Ikea

Ikea heeft altijd wel leuk cadeaupapier, maar dit kerst-papier vind ik echt super. Helaas is het niet online te verkrijgen, maar als ik wellicht nog een keer bij Ikea moet zijn, denk ik dat ik het zeker ga halen:


2. Spekjes-papier van Studio Schatkist

Ik ben sowieso superfan van alle schattige dingen die ze bij Studio Schatkist verkopen, maar dit inpakpapier staat zeker nog op mijn lijstje om te kopen; ik wacht alleen nog op de goede gelegenheid ;)



3. Green nature van Inpakliefde

Dit papier vind ik een lekker chique uitstraling hebben, erg leuk voor de feestdagen. 


4. Bruin inpakpapier

Misschien denk je nu; wat saai, hier is toch niks aan? Maar met leuk lint en andere versieringen zoals stickers of een label kan je juist dit 'saaie' papier heel erg personaliseren, terwijl dat bij druk cadeaupapier vaak al snel too much is. En zo heb je in één rol ook direct papier voor verschillende gelegenheden, dus dit is dan weer een ideale oplossing voor minimalisten die niet zoals ik 10 rollen papier willen hebben ;) 


5. Kant en klare zakjes

Voor haastige momenten vind ik het ook handig om cadeautasjes of -zakjes in huis te hebben. Cadeautasjes, ga ik heel eerlijk in zijn: die hergebruik ik vaak. Als het tasje waarin ik zelf iets heb gekregen nog heel is, bewaar ik hem voor een volgende gelegenheid. Met zakjes gaat dat wat minder makkelijk natuurlijk.... maar deze kant en klare zakjes van Hema zijn dus erg handig om snel en leuk iets in te pakken:



5 opmerkingen:

  1. Ow, ik maakte altijd zakjes van bladzijdes uit woon en natuurtijdschriften.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk zeg! Ik heb dat ook wel eens gedaan met plaatjes uit de Flow enzo :) Alleen de laatste tijd vaak wat grotere dozen, dan wordt het lastiger :)

      Verwijderen
  2. Ik heb bij de kringloop een oude wegenkaart gekocht. Is ook leuk om mee in te pakken...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn mooi zeg! Mijn absolute favoriet is het bruine inpakpapier dat je daar toont. Helemaal in combinatie met rood/wit keukengaren (waar je rollades mee op kan binden - of kadootjes dus). Ook hebben we doorzichtig folie en dat kan je heel mooi combineren met zijdevloeipapier in verschillende kleuren- voor als je zelf een mandje met van alles hebt gemaakt bijvoorbeeld.
    Gewoon inpakpapier heb ik momenteel ook in huis, van de Appie, zo kon ik het laten thuisbezorgen. Het is even een noodoplossing, in de afgelopen maanden is onze voorraad pakpapier nogal geslonken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. K gebruik vaak het bruine inpakpapier van Action, doe hebben ze ook met een printje. Daarnaast doet een mooi behangpapier het ook goed . Eerder haalde ik bij de videotheek de oude filmposters( gratis) de kinderen gebruikten dit als inpakpapier en als kaftpapier voor hun schoolboeken .

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)