maandag 28 december 2020

Covid-19 door de ogen van kinderen

 Universiteit Leiden is momenteel bezig met een interessant onderzoek, namelijk: hoe ervaren kinderen in Nederland de situatie rondom corona? Dit doen ze niet door middel van het afnemen van vragenlijsten. Ze vragen mensen om hun kind(eren) een tekening te laten maken en die op te sturen. Deze tekeningen worden vervolgens thematisch geanalyseerd. 


Aangezien we tijdens de lockdown toch vaak wel bezig zijn met het verzinnen van nieuwe activiteiten vond ik het wel leuk om Tobias mee te laten doen aan dit onderzoek. Bovendien was ik ook wel benieuwd wat hij zou gaan tekenen. Dit was het resultaat;
Wat Tobias dus het meeste is bijgebleven is dat wij hem een keer hadden verrast door in het bos af te spreken met zijn beste vriendje. Ze hadden elkaar toen 6 weken niet gezien en hebben die middag erg leuk samen gespeeld. Ik vind het mooi om te zien dat hij die herinnering nog zo koestert. Daarna tekende hij ook dat hij vaker op de tablet of Nintendo mag. 

Wellicht zijn er meer mensen die het leuk vinden om hun kinderen mee te laten doen aan dit onderzoek. Dat kan via deze link 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk onderzoek inderdaad! En wat een mooie herinnering heeft Tobias gekregen : )

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)