zaterdag 9 januari 2021

Airmiles sparen gaat minder snel

 Deze week kreeg ik een email van Airmiles: vanaf 11 januari is het zo dat je per 2,50 één Airmile krijgt bij Albert Heijn. Airmiles sparen gaat daarmee 20% langzamer. Jammer!


Toen mijn ouders vroeger Airmiles spaarden kon je volgens mij bij veel meer bedrijven Airmiles sparen. Daarnaast was het ook nog eens zo dat je veel meer Airmiles kreeg, omdat je bijvoorbeeld per euro al 1 Airmile spaarde. In de loop van de tijd is het aantal bedrijven dat was aangesloten bij Airmiles kleiner geworden én het bedrag waarbij je Airmiles krijgt dus hoger. Kortom: het sparen wordt steeds lastiger. 


En hoeveel levert dat sparen nou eigenlijk op? Voor 2.000 Airmiles kun je 10 euro korting krijgen op de boodschappen bij Albert Heijn. 1 Airmile is dan een halve cent waard. En die halve cent krijg je als je voor 2,50 aan boodschappen hebt gedaan. Of, anders gezegd: je moet nu voor 5.000 euro aan boodschappen doen voor een korting van 10 euro! Overigens kun je er normaal gesproken ook voor kiezen om tickets voor attractieparken te kopen, dan is 1 Airmile 1 cent waard.


Hoe dan ook: Airmiles gaan weer minder opleveren. Al betekent dit niet dat ik ga stoppen met sparen; wij hebben de Airmiles aan onze bonuskaart gekoppeld, dus het gaat allemaal automatisch. 


Sparen jullie nog Airmiles? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)