zaterdag 30 januari 2021

gaan de scholen weer open?

 Gister kreeg ik van een vriendin een berichtje uit het AD doorgestuurd dat het er naar uit ziet dat de scholen weer gaan openen vanaf 8 februari. 


Ik sta er zo onwijs dubbel in! Enerzijds denk ik dat het zowel voor Tobias als voor mezelf goed is als hij weer naar school gaat. Tobias heeft behoefte aan zijn sociale contacten en voelt zich op school veel meer gemotiveerd voor zijn schoolwerk. En zelf zou ik het echt heel fijn vinden om echt te kunnen gaan herstellen van de overspanning, want dat lukt nu heel erg matig. Ook kijk ik ernaar uit om weer een scheiding te hebben tussen school- en privé-leven. Ik ben liever gewoon moeder, in plaats van een dubbele rol te hebben van moeder en juf. Ik denk dat veel ouders dat wel zullen herkennen... 


Tegelijkertijd maak ik me veel zorgen over de Britse variant van het virus en de mogelijke gevolgen die de school-opening heeft op de verspreiding van deze besmettelijker variant. Als tobias weer naar school gaat, betekent dat wel dat er weer veel meer mogelijkheden tot besmetting zijn. 


Natuurlijk moeten we dinsdag nog even afwachten, dan zal het eventueel echt bevestigt gaan worden wat het plan is voor de komende weken. We wachten het maar weer even af... Wat de keuze ook wordt, ik ga het accepteren. 

9 opmerkingen:

  1. De scholen kunnen juist weer open vanwege de uitkomsten van het onderzoek in Lansingerland naar de Britse variant op de basisscholen daar. Ik maak me daar dan niet zoveel zorgen over. Daarnaast: omdat er nu veel meer mensen besmet zijn dan in maart is de mogelijkheid tot een besmetting nu al zoveel groter. Bovendien: er is geen minister/ministerie die de verantwoordelijkheid wil nemen tot het openen van de scholen als het risico is dat veel kinderen besmet raken.
    Maar risico lopen we allemaal in deze tijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het helemaal niks. Net weer gehoord van 3 kinderen die besmet zijn geraakt via een oma. Aan de ene kant moet er gevaccineerd worden, horeca dicht, maar wel de scholen open. Ondanks dat mijn jongste ook echt behoefte heeft aan school en onze juf kind verhouding niet best is, denk ik erover om hem thuis te houden. Misschien omdat ik gezien heb wat Covid ook kan aanrichten bij gezonde jonge mensen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou het vooral voor alle kinderen fijn vinden als live onderwijs weer van start kan. Mijn gedachte zou zijn dat (als dat technisch mogelijk is) eerst de kinderen, pubers en studenten worden gevaccineerd, zodat zij allemaal weer goed regulier onderwijs kunnen genieten, wat heel hard nodig is.
    Dat heeft ook positieve gevolgen voor de daaraan verbonden beroepsbevolking die dan z'n handen vrij krijgt en weer wat makkelijker (thuis) kan werken.

    Maar hé, de verantwoordelijkheid van die beslissingen rust niet op mijn schouders en ik ken niet alle ins en outs, dus we wachten het netjes af.
    Wij hebben gelukkig het 'voorrecht' van een cruciaal beroep, waardoor er voor ons weinig veranderd is, maar ik ken inmiddels genoeg verhalen om te weten dat het gewoon zwaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kinderen tot 18 jaar worden niet gevaccineerd. De vaccins zijn ook niet op kinderen getest. In het algemeen hebben ze ook niet tot nauwelijks klachten, en het is niet eens bekend of een vaccinatie besmetting tegengaat, dus waarom zou je ze ook vaccineren? (En dan laat ik er buiten of een vaccinatie voor gezonde mensen zinvol is, andere discussie.)

      Verwijderen
  4. Denk je echt dat die Britse variant zo veel meer besmettelijk is? Volgens mij weten ze dat ook niet echt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De situatie in Engeland zegt genoeg

      Verwijderen
    2. maar dat kwam ook omdat ze met kerst met 3 hele families bij elkaar mochten komen en de horeca en winkels pas heel laat dicht zijn gegaan (kerstinkopen doen en kerst vieren is echt heel belangrijk in Engeland...Boris Johnson durfde dat niet echt te verbieden, integenstelling tot de Belgen waar je met kerst maar 1 persoon op bezoek mocht hebben, en daar zijn de cijfers veel beter)

      Verwijderen
  5. Hier in Zuid-Limburg zouden de kinderen dan één week naar school moeten en daarna hebben ze weer Carnavalsvakantie. Een beetje raar. Laat dan de kinderen nog één week extra thuis en laat ze na de vakantie weer lekker beginnen. Dan is het een frisse start: zo van en nu er tegenaan tot Pasen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is allemaal erg dubbel inderdaad, en ik snap je overwegingen heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)