dinsdag 4 mei 2021

Geef een boek cadeau

Door corona kom ik momenteel helaas niet in boekwinkels en daardoor was het even aan mijn aandacht ontsnapt dat de Geef een boek cadeau actie weer is gestart. Deze actie is bedoelt om elk jaar twee kinderboeken (een prentenboek en een leesboek) dusdanig goedkoop te verkopen dat in principe ieder kind er een zou kunnen krijgen. Gelukkig had mijn vader het gezien en kunnen we toch nog meedoen aan deze actie. 


Het zal natuurlijk niemand die de blog regelmatig leest verrassen dat wij erg enthousiast zijn over (kinder)boeken. Ik geef zelf graag boeken cadeau, maar vind het vaak een dure grap worden. Door deze actie is het opeens een stuk aantrekkelijker om een boek voor iemand te kopen. De laatste jaren kocht ik er telkens 2; eentje voor Tobias en eentje voor mijn neefje Sem. Dit jaar kopen we er denk ik 3 en gaan we ze ook sparen voor ons nichtje dat 2 maanden geleden is geboren.  💕


Dit jaar is het boek Brief voor de koning van Tonke Dragt uitgekozen als leesboek en Max en de Maximonsters wordt in juni het prentenboek. De boeken worden, voor zover ik weet, alleen via offline boekhandels voor deze prijs aangeboden. Een goede reden om toch weer eens een bezoekje te brengen aan een lokale boekhandel, nu de winkels ook weer zonder afspraak geopend zijn. 😁

1 opmerking:

  1. Mijn 2 neefjes kregen altijd een boek van mij cadeau als we in de herfstvakantie samen op vakantie gingen.
    Ik herinner me nog één reactie heel erg goed; “de mooiste vis van de zee” was toen heel erg gewild en ik gaf dat boek aan mijn jongste neefje. Dat stralende gezicht toen hij het boek uitpakte... dat blijft mij altijd bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)