donderdag 15 juli 2021

Wel / geen kamp

 Als alles goed gaat, vertrekt Tobias komende zaterdag op kamp. We krijgen het vanmiddag te horen. Het kan nog zijn dat de oplopende corona-cijfers roet in het eten gooien. Daarnaast is het nu ook de vraag in hoeverre een kamp veilig is vanwege de overstromingen die ook delen van België momenteel hard raken.  Vanmiddag zullen we het allemaal wel horen. 


In elk geval heeft Tobias vannacht alvast thuis zijn luchtbed en slaapzak uitgeprobeerd. Dat vond ie erg leuk. En het maakt 't slapen op kamp voor hem net iets minder nieuw en spannend, denk ik 

6 opmerkingen:

  1. Hier in Zuid-Limburg is het Waterschap al langer bezig met het aanpassen van de beekbeddingen en andere vormen van waterbeheer. Onder normale omstandigheden is dit voldoende maar omdat de bodem verzadigd is en geen water meer kan opnemen, lopen de beken en rivieren over. Ook heeft de Maas meer ruimte gekregen. Ik neem aan dat in jouw woonomgeving dezelfde soort maatregelen genomen zijn. Dat ook daar de rivieren en beken meer ruimte hebben gekregen. Daarnaast duurt het altijd een paar dagen voordat het hoog water, vanuit Limburg en Duitsland, in jullie buurt komt. Er is dus volop tijd om maatregelen te treffen. Het hoge water zal dus niet echt een groot probleem zorgen, wel Corona.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, hier in de omgeving zullen ook vast maatregels worden getroffen. Echter Tobias gaat in België op kamp en wat ik heb begrepen is het daar nu ook op sommige plekken al flinke overlast, maar volgens mijn vader niet in de omgeving waar hij op kamp gaat.

      Verwijderen
  2. Bij teveel onzekerheden zou ik het niet door latengaan. Je bent er zelf niet bij om hem te beschermen als er iets gebeurt en zo'n kampleiding maakt andere overwegingen [misschien commerciéle] om het door te laten gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Commervieel maak ik me geen zorgen over. Alle leiding is vrijwillig. Qua kosten weet ik 100% zeker dat alles naar de kinderen gaat en niet naar de scouting / leiding

      Verwijderen
  3. Spannend voor hem zeg. Hopelijk is het leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe is het gegaan? Groetjes Maggie

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)