donderdag 30 september 2021

4 maanden bij de bibliotheek

 Ik werk nu alweer 4 maanden als oproepkracht bij de bibliotheek. De tijd gaat echt megasnel sinds ik daar werk. Het gezegde "time flies when you're having fun" gaat hier dus zeker op!


Het werk in de bieb bevalt me erg goed. Ondanks dat ik oproepkracht ben, voel ik me echt wel een onderdeel van het team. Dat komt denk ik ook omdat ik de afgelopen maanden heel veel in ben gevallen. Ik denk dat ik van elke collega uit mijn team wel eens een dienst heb overgenomen, behalve natuurlijk van mijn leidinggevende 😉


Het werken op oproepbasis bevalt me ook goed. De grote voordelen voor mij zijn:

 • Het is flexibeler dan vaste dagen werken
 • Ik bouw geen vakantie-uren op, maar krijg in plaats daarvan een hoger uur-salaris
 • Ik leer al mijn collega's goed kennen doordat ik op wisselende tijden werk

Uiteindelijk is het natuurlijk ook wel fijn om vaste dagen te hebben, omdat je dan wat meer zekerheid hebt en ook wat meer vooruit kan plannen, maar in principe is het zeker geen straf om bij de bieb te werken als oproepkracht. 


En o ja: omdat ik nu werk heb ik besloten om mezelf iets te gunnen waar ik al een tijdje over nadacht: iemand die ons komt helpen om het huis netter en schoner te houden. Mensen die al langer meelezen weten dat ik geen schoonmaak-wonder ben, ondanks dat ik mijn best doe. Ik verlies makkelijk het overzicht en dan wordt het een rommeltje. Op deze manier kan ik iets wat ik heel leuk vind (werken in de bieb) omruilen voor iets wat ik niet leuk vind (schoonmaken). Ik vind het ideaal. 

5 opmerkingen:

 1. Het is heerlijk om schoonmaakwerk uit te besteden. Sinds paar maanden heb ik 1x per 3-4 weken hulp en dan speciaal voor de keuke. Die is 6x4 met heel veel kasten en losstaande dingen koelkast, vriezer, keuken blok, tafel en stoelen. En de vloer natuurlijk. Eerste 2x halve keuken gedaan want achterstand. Nu laat ik gewoon alles in 3 uur doen en hoef ik er zelf vrijwel niets aan te doen in die 3 weken behalve het hoogst noodzakelijke.
  Ben er heel blij mee zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook. :) Bijhouden is dan ook veel makkelijker

   Verwijderen
 2. Misschien kan je man ook eens helpen met schoonmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve, lieve, lieve Anoniem. "De man" hier, die natuurlijk ook gewoon meeleest met de reacties hier. Ik vind het nogal aanmatigend, deze aanname dat ik niks zou schoonmaken. Laten we het er op houden dat Danielle meer van het opruimen is, en ik meer van het schoonmaken en het oppakken van klusjes in huis. Gecombineerd met elke dag Enige naar school brengen, op de dagen dat Daan werkt zorgen dat er gekookt is, in het weekend de scouting regelen, en oh ja, een voltijd baan, zou ik denken dat onze taakverdeling vrij eerlijk is. Maar het is lekker makkelijk om anoniem af te geven op iemand die je niet kent, he?

   Verwijderen
 3. Wat leuk werken in de bibliotheek zeg. Heerlijk tussen de boeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)