zaterdag 4 september 2021

In quarantaine na 4 dagen school

Afgelopen donderdag kregen we bericht dat een van de kinderen uit Tobias' klas corona heeft en dat de hele klas dus weer 5 dagen in quarantaine moet. Aangezien Tobias die laatste schooldag met koorts uit school kwam was ik erg bang dat het toch corona was (ik zag de bui al hangen dat we weer allemaal in thuis-isolatie moeten!) Maar gelukkig heeft hij toch negatief getest, dus dat scheelt weer.


Vanaf woensdag zijn alle geteste kinderen weer welkom op school. Tobias zou dan dinsdag wéér getest moeten worden. Eerlijk gezegd twijfel ik of ik het ga doen. Ik heb van een aantal ouders al begrepen dat zij hun kind niet laten testen. Als teveel andere ouders het niet doen dan ben ik er vrij zeker van dat ze het onderwijs op school toch niet door laten gaan, en dan is Tobias dus weer eens voor niks getest. Op een gegeven moment ben ik er wel klaar mee om altijd het braafste kindje van de klas te zijn, zeker als dat vervolgens niet eens oplevert dat school weer eerder kan opstarten. 8 opmerkingen:

 1. Tsja, ik snap dat je er klaar mee bent hoor. Maar nog 5 dagen extra thuis aan het begin van het schooljaar is ook niet leuk. Ik zou hem toch laten testen.
  Hier doen ze totaal niet moeilijk over vijf seconden een testje ondergaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Daantje, ik probeer naar aanleiding van je blog in contact te komen met je op Twitter. Hoop dat je het ziet! Hartelijke groeten, Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe meer we testen, hoe vaker een quarantaine.
  Stoppen dus met testen, en alleen testen met klachten. Maar ja, dan kan je bij elke griep en verkoudheid.En trouwens kinderen werden toch niet ziek en waren toch geen dragers? Het heeft niets meer met Cojona te doen, maar met de Great Reset. Er wordt nu dus een vrij onschuldige ziekte ingezet om deze plannen door te drukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga weg. Ga gewoon weg. Met je Great Reset.

   Verwijderen
  2. Wat een respectloze reactie, mag alleen de mening van de mainstream gedeeld worden? @sanda: wat balen dat Tobias weer thuis moest blijven, geen best begin van het schooljaar! Hopelijk de laatste keer ook, zal wel niet maar je moet wat te dromen hebben 😉

   Verwijderen
 4. Maar waarom al gelijk getest en niet na vijf dagen? Dat had een test gescheeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je weerstand. Misschien een thuistest doen? Iets minder werk en volgens mij ook wel vrij betrouwbaar?

  Het is en blijft een gedoe allemaal. En wat jammer ook dat het al gelijk na een paar dagen is. Krijgen ze dan gelijk weer thuisonderwijs?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gedoe zeg, en wat snel dat het onderwijs alweer 'stopt' als het ware!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)